Cizrna s mangoldem po indicku
Recept ještě nebyl hodnocenNa troche oleja orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme nasekaný cesnak, rímsky kmín, nastrúhaný zázvor, garam masala a necháme rozvoňať.Pridáme cícer, nakrájaný mangold a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na troche oleja orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme nasekaný cesnak, rímsky kmín, nastrúhaný zázvor, garam masala a necháme rozvoňať.Pridáme cícer, nakrájaný mangold a…
Cestoviny uvaríme v osolenej vode, scedíme a necháme vychladnúť.Jogurt premiešame s horčicou, korením, soľou a pridáme k cestovinám spolu s hráškom. Premiešame.Hrušky…
Dáme do mísy žloutky, rozpuštěné máslo, mléko, citronovou šťávu, hořčici a trochu sladké papriky.Promícháme a postavíme do hrnce s horkou vodou (vodní lázeň) a šleháme…
Okurku oloupeme, nakrájíme menší kostičky. Papriku zbavíme dužiny a semínek, nakrájíme na kostičky asi 1 cm velké, cibulku nakrájíme na kolečka i s natí. Rajčata spaříme…
Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Vložíme je do kastrolku, podlijeme několika lžícemi vody, mírně zakápneme citronem (pro zachování světlé barvy) a podusíme.…
Očištěnou tresku (nebo rozmrazenou) osušíme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Papriky omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky (na 2 porce stačí půl papriky…
Nejdřív se pustíme do salátu, ať se v mezičase uleží v lednici. Zelí lehce vymačkáme, pokrájíme nadrobno a dáme do připravené vhodné misky. Přidáme k němu strouhanou…
Cviklu ošúpeme a nakrájame na kocky.Na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme cviklu, osolíme, okoreníme a zalejeme vodou. Varíme do polomäkka.Pridáme nakrájané…
Mrkvu a zeler nastrúhame na hrubšie rezance, cibuľu nakrájame na kolieska a cuketu na plátky (ako uhorky). Všetko premiešame s hráškom a rukolou.Vyšľaháme olej, horčicu,…
Na oleji orestujeme do rozvoňania na plátky nakrájaný cesnak. Pridáme na plátky narezané šampiňóny, osolíme, okoreníme a zakvapkáme citrónovou šťavou. Dusíme na silnom…
Očištěnou řepu, okurku a jablko nastrouháme na velkých slzách, cibulku nasekáme nadrobno, nať na proužky.Nasekané bylinky, olej, sůl, pepř, citrónovou šťávu, ocet,…
Do mísy prosejeme mouku, cukr a sůl promícháme s mouku, uděláme důlek, rozdrobíme droždí a zalijeme ho vlahým mlékem. Necháme vzejít kvásek, přidáme citronovou šťávu,…
Mrkev a papriku nakrájíme na tenké proužky, rajče na kostičky a cibulku na kolečka.Přidáme naklíčenou sóju, zakápneme citronovou šťávou a olivovým olejem, mírně osolíme…
Vejce prošleháme metličkou s mlékem, pudinkem, skořicí, solí a cukrem. Banán nakrájíme na tenká kolečka a pokapeme citronem.Rozehřejeme pánev a směs na ni nalijeme.…
Ošúpané zemiaky a cibuľu nakrájané na štvrťky varíme vo vode s pridaním vína domäkka. Potom ich rozmixujeme.,Pridáme smotanu, chren, čierne korenie, soľ a necháme…
Opláchněte roketu důkladně pod tekoucí vodou, nechte okapat a vložte do mísy.Nakrájejte cibuli na kroužky a navrstvěte na roketu.Přidejte podle chuti sůl, citron,…
Kuře zbavte kůže. Maso vykostěte a nakrájejte na plátky.Mladé cibulky nakrájejte na tlustší kolečka. Oloupaný celer a mrkev nastrouhejte, květák rozdělte na růžičky a na…
Filety z candáta používáme s kůží. Po osmažení je velmi jemná a ani při konzumaci není nutné ji odstraňovat. Prakticky nám jen drží velmi křehkou rybku pohromadě při…
Cibuli drobně nakrájíme, promícháme se všemi ostatními přísadami a necháme vychladit. Podle potřeby dochutíme a milovníci ostrých jídel si mohou přidat nadrobno…
Olúpanú tekvicu nakrájame na kocky, podlejeme lyžicou vody a lyžicou oleja a asi 5 min zakrytú na slabom plameni za občasného premiešania dusíme, kým sa voda nevyparí.Na…
Umytý polníček rozložíme na tanier. Pokvapkáme olejom a posypeme hráškom.Poukladáme na plátky nakrájané vajíčka.Cottage premiešame s jogurtom, osolíme a prelejeme na…
Lučinu smícháme s kečupem, hořčicí, šťávou slitou ze sardinek a s jemně nakrájenou půlkou cibule (druhou půlku necháme na ozdobu při podávání). Přidáme sardinky, které…
Cibuli, mrkev, papriku a koriandr nadrobno nasekáme a promícháme společně s masem a kapary.Vyrobíme dresink. Smícháme majonézu, zakysanou smetanou, Tabasco, citrónovou…
Omytou krkovičku osušíme, osolíme, ze všech stran okmínujeme drceným kmínem a položíme do hlubšího pekáčku. Horní stranu důkladně posypeme kmínem, tymiánem, do pekáčku…