Linecká barevná vajíčka
Recept ještě nebyl hodnocenDrobná vajíčka z lineckého těsta budou ozdobou velikonoční tabule, a to obzvlášť, pokud použijete polevu obarvenou potravinářskými barvivy. Přineste domů jaro a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Drobná vajíčka z lineckého těsta budou ozdobou velikonoční tabule, a to obzvlášť, pokud použijete polevu obarvenou potravinářskými barvivy. Přineste domů jaro a…
Jemné filo trojhránky s lahodným krémem uvnitř a lesklou vrstvou růžového sirupu na povrchu jsou exotickou pochoutkou. Křupavé těsto v kombinaci s nadýchanou náplní a…
Na velikonoční tabuli nesmí chybět hojně pocukrovaný beránek a každá hospodyňka má na něj svůj osvědčený recept. Beránek s jablky bude krásně vláčný se zajímavou a lehce…
Kváskový mazanec je receptem pro všechny pekařské nadšence a milovníky kvasového pečení. Sladké těsto fermentované pšeničným kvasem můžete využít na přípravu mazance…
Velikonoční jidáše symbolizují Kristovo ukřižování. Dle tradic se pečou na Zelený čtvrtek. Připravit je můžete zcela bez lepku, mléka a vajec, ale je nejlepší je sníst…
Zlatavý nadýchaný mazanec se tradičně připravuje k snídani na velikonoční neděli. Jeho přípravu usnadní domácí pekárna, ve které připravíme těsto. Z něj vytvoříme dva…
Šípková omáčka grate cull v jednodušší verzi skvěle doplní vaše zvěřinové menu. Krémová omáčka, jemně dochucená hřebíčkem, je díky smetaně sametově hebká. Skvěle chutná…
Beránek, jakožto jeden z velikonočních symbolů, by přece neměl na svátečním stole chybět. Tento sněhem zdobený beránek s přídavkem celozrnné mouky je zvláčněn jogurtem a…
Beránek, jakožto jeden z velikonočních symbolů, by přece neměl na svátečním stole chybět. Tento sněhem zdobený beránek s přídavkem celozrnné mouky je zvláčněn jogurtem a…
Vymyslet, čím podarovat velikonoční koledníky je někdy náročné. S naším receptem na drobné jarní motivy z marcipánové hmoty a pudinkového těsta to však vyřešíte snadno.…
Jedlá výzdoba má vždycky úspěch, a to nejen u dětí. Připravte na sváteční stůl tato nepečená vajíčka z rumových perníčků. Nadrobené perníčky smíchané s ostatními…
Ve zdravější verzi si můžeme snadno upéct i tradiční sváteční pečivo. Příkladem může být tento velikonoční beránek. Použijeme na něj do základu celozrnnou a špaldovou…
O Velikonocích by na stole neměl chybět tradiční mazanec. Zkuste letos upéct zdravější variantu z tvarohu a špaldové mouky. Mazanec je vláčný, plný brusinek a jeho…
Hummus je krémová pochoutka z rozmixované cizrny, která pochází z Blízkého východu. Můžeme do něj například namáčet pita chléb nebo kousky zeleniny. Když do něj přidáme…
Tradičně při velikonočním koledování darujeme vařená vajíčka, které pak musí maminky zpracovávat. Inspirujte se tímto receptem a připravte perníková vajíčka. Sladké…
Vychutnejte si jednoduchý osvěžující dezert bez přidaného cukru. Plátky šťavnatých jablek zalité medovým jogurtem stačí posypat vlašskými ořechy, nechat odležet a…
Dokonale nadýchaný, po rumu a citronu vonící, s mandlemi a rozinkami uvnitř. To je tento velikonoční věnec, který je vhodný zejména pro ty, co mají dietní omezení a…
Velikonočního beránka můžeme upéct i v bezlepkové variantě. Díky sněhu bude krásně nadýchaný, chutný a s čokoládovou polevou zkrátka neodolatelný. Příprava není tak…
Chřest je sezonní zázrak přírody. Jemná zelenina, které se přisuzují takřka zázračné účinky na lidský organismus. Každopádně v této klasické úpravě zapůsobí stoprocentně…
Chtěli byste léto prožít zdravěji? Rádi byste setřásli pár nadbytečných kil nebo jen odlehčili jídleníček? Tento labužnický salát vám s tím pomůže. Svěží chuť čerstvé…
Tyto malé chuťovky spojují jemně nasládlou chuť červené řepy s krémovým sýrem a křupavým pečivem. Skvělé jako stylové pohoštění pro hosty nebo zdravá svačinka plná…
Čerstvá rajčátka a balzamiko, to je dvojice, která spolu ladí. Šťavnatou a sladkou chuť drobných červených plodů osvěží také čerstvá červená cibule. Zálivka z balzamika…
Mísa čerstvé zeleniny je skvělým zdrojem vitamínů a také vlákniny. Pokud do ní přidáme i třeba vařené vajíčko, stane se ze salátu výživné a plnohodnotné jídlo. Kombinace…
Máslo přepustíme a teplé smícháme se solí, hořčicí a naloženým (sladkokyselým) koprem, lžičkou citrónové šťávy a případně trochu dosladíme.Marinádu necháme zchladnout a…