Pstruh lososovitý na červeném víně a smetaně

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: cca 20-25 min 2 porce Ryby 9 názorů

Suroviny

Filet ze pstruha lososovitého cca 400 g
50 g másla
50 g uzené slaniny
sůl
citronová šťáva
2 lžíce 31% smetany
1 dcl červené víno
bylinky podle chuti - (rozmarýn, tymián..)
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pstruha osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a posypeme bylinkami.

  2. Necháme ho v chladu ležet aspoň půl hodiny.

  3. Zapékací misku vymažeme máslem a přidáme na nudličky nakrájenou slaninu. Na tento základ vložíme pstruha, podlijeme vínema a dáme do rozpálené trouby.

  4. Zhruba po 10 minutách podlijeme smetanou a ještě 10 minut pečme horkým vzduchem. Podáváme s opečenými bramborami, nebo jen zeleninovým salátem, popřípadě s Mozarellou s rajčaty.

Poznámka

Včera jsem v Lidlu narazila na tuhle rybku. Byla vedle chlazeného lososa a chvíli jsem váhala, ale jen chvilku :-). Neznámé je pro mne výzvou. Vynikající, jemná, lahodná rybka :-)

Pstruh obecný mořský je dravá ryba z čeledi lososovití. Je migrující forma pstruha obecného, která se vyznačuje stříbřitým zbarvením. Obdobně jako losos obecný, odplouvá ve věku dvou až tří let do moře a do řek se vrací před rozmnožováním. Od lososa obecného se liší hlavně ostře zakončenou ocasní ploutví.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pstruh lososovitý na červeném víně a smetaně

  • smuclerka smuclerka

    blanka lubasova: Tak to Vám trochu závidím - s našimi v rybárně se to nedá srovnávat;-)

    Odpovědět

  • blanka lubasova blanka lubasova(neregistrovaná)

    ja Jim rybky vseho druhu kupuji je u nas v tunisu na trhu je maji vsech druhu nebo primo rano od rybaru kdyz se vraceji z ulovkem ---neni nad poradnou rybku to miluji

    :-):-))

    Odpovědět

  • blanka lubasova blanka lubasova(neregistrovaná)

    ja Jim rybky vseho druhu kupuji je u nas v tunisu na trhu je maji vsech druhu nebo primo rano od rybaru kdyz se vraceji z ulovkem ---neni nad poradnou rybku to miluji

    :-):-))

    Odpovědět

  • smuclerka: Já dala na 220 stupňů;-)

    Odpovědět

  • smuclerka smuclerka

    Dobrý den, jakou nastavit teplotu trouby? Děkuji.

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    Jasná zpráva:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Moc hezky připravené:-p:-K:yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Ještě jsem na tuto rybku nekápla musím se víc snažit, ryby miluji a toto bude dobrota:yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Hm, jak jsem jen mohla poznat autora....:-D:-D:-D:-D;-):-p:yes: Rozhodně vyzkouším, tenhle typ rybek u nás letí :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: pstruh lososovitý pstruh na vine pstruh lososovitý v troube pstruh růžový pstruh v troubě na na smetane pstruh lososovity recept trouba pstruh na smetaně pstruh lososovitý zapečený losos lososovitý filety ze pstruha lososovitého recepty- pstruh lososovity-ruzovy recept pstruh lososovitý priprava losos na smetaně pstruh lososovitý recepty pstruh lososovitý mořský filet recept recepty pstruh lososovity pstruh lososovyty na vině recept na pstruha příprava pstruha čeveného příprava pstruha čeveného