Pstruh lososovitý na červeném víně a smetaně

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: cca 20-25 min 2 porce Ryby 9 názorů

Suroviny

Filet ze pstruha lososovitého cca 400 g
50 g másla
50 g uzené slaniny
sůl
citronová šťáva
2 lžíce 31% smetany
1 dcl červené víno
bylinky podle chuti - (rozmarýn, tymián..)
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pstruha osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a posypeme bylinkami.

  2. Necháme ho v chladu ležet aspoň půl hodiny.

  3. Zapékací misku vymažeme máslem a přidáme na nudličky nakrájenou slaninu. Na tento základ vložíme pstruha, podlijeme vínema a dáme do rozpálené trouby.

  4. Zhruba po 10 minutách podlijeme smetanou a ještě 10 minut pečme horkým vzduchem. Podáváme s opečenými bramborami, nebo jen zeleninovým salátem, popřípadě s Mozarellou s rajčaty.

Poznámka

Včera jsem v Lidlu narazila na tuhle rybku. Byla vedle chlazeného lososa a chvíli jsem váhala, ale jen chvilku :-). Neznámé je pro mne výzvou. Vynikající, jemná, lahodná rybka :-)

Pstruh obecný mořský je dravá ryba z čeledi lososovití. Je migrující forma pstruha obecného, která se vyznačuje stříbřitým zbarvením. Obdobně jako losos obecný, odplouvá ve věku dvou až tří let do moře a do řek se vrací před rozmnožováním. Od lososa obecného se liší hlavně ostře zakončenou ocasní ploutví.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Pstruh lososovitý na červeném víně a smetaně

  • smuclerka smuclerka

    blanka lubasova: Tak to Vám trochu závidím - s našimi v rybárně se to nedá srovnávat;-)

    Odpovědět

  • blanka lubasova blanka lubasova(neregistrovaná)

    ja Jim rybky vseho druhu kupuji je u nas v tunisu na trhu je maji vsech druhu nebo primo rano od rybaru kdyz se vraceji z ulovkem ---neni nad poradnou rybku to miluji

    :-):-))

    Odpovědět

  • blanka lubasova blanka lubasova(neregistrovaná)

    ja Jim rybky vseho druhu kupuji je u nas v tunisu na trhu je maji vsech druhu nebo primo rano od rybaru kdyz se vraceji z ulovkem ---neni nad poradnou rybku to miluji

    :-):-))

    Odpovědět

  • smuclerka: Já dala na 220 stupňů;-)

    Odpovědět

  • smuclerka smuclerka

    Dobrý den, jakou nastavit teplotu trouby? Děkuji.

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    Jasná zpráva:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Moc hezky připravené:-p:-K:yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Ještě jsem na tuto rybku nekápla musím se víc snažit, ryby miluji a toto bude dobrota:yes::yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Hm, jak jsem jen mohla poznat autora....:-D:-D:-D:-D;-):-p:yes: Rozhodně vyzkouším, tenhle typ rybek u nás letí :yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: pstruh lososovitý pstruh na vine pstruh lososovitý v troube pstruh růžový pstruh lososovity recept trouba pstruh na smetaně pstruh lososovitý zapečený losos lososovitý filety ze pstruha lososovitého recepty- pstruh lososovity-ruzovy pstruh červevý pstruh červené maso pstruh losovity v troubě pstruh obecný mořský filety z pstruha lososovitého recept filet ze pstruha recept filety z pstruha na smetaně na červeném víně se smetanou recept na pstruha lososoviteho na vine pstruh na jakou teplotu

Zapomněl/a jsem heslo