Langoše se studeným dresinkem
Recept ještě nebyl hodnocenTĚSTO: Do mísy vsypeme všechnu mouku, přidáme lžičku soli, kysanou smetanu,kvásek a mléko. Vypracujeme hladké těsto, které necháme pod utěrkou vykynout. Kvásek: do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
TĚSTO: Do mísy vsypeme všechnu mouku, přidáme lžičku soli, kysanou smetanu,kvásek a mléko. Vypracujeme hladké těsto, které necháme pod utěrkou vykynout. Kvásek: do…
TĚSTO: Do mísy vsypeme všechnu mouku, přidáme lžičku soli, kysanou smetanu,kvásek a mléko. Vypracujeme hladké těsto, které necháme pod utěrkou vykynout. Kvásek: do…
Jablko, mrkev a celer očistíme a nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Česnek nakrájíme na tenké plátky, cibuli na tenké půlměsíčky a špek na tenké nudličky. Do…
Lilky nakrájíme na centimetrová kolečka. Já je nenechávám vypotit, přijde mi, že pak při pečení ještě víc nasáknou olejem. Plátky slaniny nasucho upečeme na pánvi a…
Kuřecí prsa nakrájejte podélně na silnější pruhy.V misce smíchejte suroviny na marinádu a maso s marinádou promíchejte. Vložte přikryté fólií na dvě hodiny do lednice…
Listové těsto rozválíme a vykrájíme čverce asi 6x6 cm. Čtverce, které budou tvořit dno paštičky, propícháme vidličkou. V druhé polovině čtverců vykrojíme formičkou…
Mrkev nakrájíme na kolečka, slaninu a cibuli na kostičky, česnek na plátky.Na rozpuštěné slanině osmažíme cibuku a česnek, přidáme mrkev. Chvíli opékáme. Voňavé a…
Stehna obereme, maso nakrájíme na větší kousky. Kůží a kosti necháme na vývar. Slaninu, cibuli a česnek nakrájíme na kousky, klobásu na kolečka. Zelí a papriku na…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu 2 hodiny odpočinout.Přes nástavec masového mlýnku děláme proužky, které nakrájíme na tyčinky dlouhé cca 3 cm. Dáme…
Suroviny na rozkvas dobře umícháme a necháme cca 10 hodin kvasit.K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme 1-1,5 hodiny kynout v teple.…
Ze všech surovin vymícháme těsto a nabíráme lžicí. Smažíme na lívanečníku na oleji a ještě teplé obalujeme ve skořicovém cukru.
Měkké máslo smícháme se šalvějí, nasekanou petrželkou, šťávou z půlky pomeranče a nastrouhanou kůrou z celého pomeranče. Šťávu z pomeranče, která zbude z náplně v misce,…
Tresku osolíme, opepříme. Strouhanku smícháme s nastrouhaným česnekem a strouhanou citronovou kůrou.Tresku obalíme ve vejcích a ochucené strouhance.Smažíme v rozehřáté…
Brokolici rozebereme na růžičky a dáme krátce uvařit do mírně osolené vody (i s oloupaným košťálem). Pak scedíme, necháme okapat a zchladnout.Mozzarellu nastrouháme na…
Ledvinky připravíme klasickým způsobem (nakrájíme, vyřízneme, propláchneme, necháme uležet v mléce či vodě na 24 hodin). Druhý den nejdříve několikrát propláchneme…
Švestky vypeckujeme a rozkrojíme na čtvrtky. Dáme do hlubšího hrnce, přidáme jalovec, skořici, badyán, med, citrónovou kůru, špetku soli a zalijeme vodou. Necháme dusit…
Švestky vypeckujeme a rozkrojíme na čtvrtky. Dáme do hlubšího hrnce, přidáme jalovec, skořici, badyán, med, citrónovou kůru, špetku soli a zalijeme vodou. Necháme dusit…
Dušená vepřová plec připravená se zeleninou v tlakovém hrnci ušetří čas a stání u plotny. K rozpadajícímu se masu stačí necelá hodina a tlakový hrnec udělá práci za vás.…
Pečícím papírem vyložíme pekáček, zapékací mísu nebo remosku. Dno pokryjeme zhruba polovinou plátků anglické slaniny, na kterou naskládáme pokrájené brambory, které…
Okonomijaki je druh zelné placky, která patří mezi tradiční jídla japonské kuchyně. Taková japonská palačinka, nebo japonská pizza. K přípravě okonomijaki patří bílé…
Bylinky nasekáme najemno, smícháme s máslem a utřeným česnekem se solí. Bylinkové máslo vložíme pod kůži prsou. Prsa opepříme a potřeme olejem. Vložíme do rozpáleného…
Vychlazené vařené brambory pokrájíme na plátky nebo kostičky, cibulku na tenká kolečka, salát a vejce na drobnější kusy a vše dáme do mísy, kde osolíme a opepříme dle…
Z ryby připravíme filety a od hřbetu dolu ostrým nožem prořízneme drobné kostičky, které zůstaly. Je dobré dělat řezy asi po 1 cm. Uslyšíte jemné křupnutí. Filety…
Maslo a olej rozohrejeme na panvici a orestujeme na nich nadrobno nakrájanú cibuľu.Pridáme na kocky nakrájané mäso a restujeme, kým sa nezatiahne. Vložíme vetvičky…