Těstovinový salát s pečenou zeleninou a sýrem

cathleen Kuchařka:

Saláty 2 názory

Suroviny

320 g těstovin (farfalle)
1 červená paprika
1 žlutá paprika
2 malé cukety
větší lilek
2 cibule
200 g sýra (Blaťácké zlato)
2 stroužky česneku
olvový olej
oregano
sůl
olivy
bazalka
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu omyjeme, u lilku a cuket odstraníme jen stopku, u paprik jadřince, cibule a česnek oloupeme.
    Nakrájíme vše na kousky, uložíme na plech, posypeme oreganem, osolíme, pokapeme olejem a ve vyhřáté troubě (200°C) asi 30 minut pečeme.

  2. Uvaříme těstoviny, scedíme, promícháme s trochou oleje a necháme vychladit.
    Sýr nakrájíme na kostičky, olivy můžeme překrojit napůl.

  3. Z upečené a prochladlé zeleniny odstraníme česnek, vmícháme do ní těstoviny, sýr, bazalku a olivy, podle chuti dosolíme a zakápneme olejem.

Poznámka

Inspirace ze stránek www.ricettedimarina.it

Papriky jsem měla jen světlé, salát je méně pestrý, než by měl být.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Těstovinový salát s pečenou zeleninou a sýrem

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo