Těstovinový salát s pečenou zeleninou a sýrem

Suroviny

320 g těstovin (farfalle)
1 červená paprika
1 žlutá paprika
2 malé cukety
větší lilek
2 cibule
200 g sýra (Blaťácké zlato)
2 stroužky česneku
olvový olej
oregano
sůl
olivy
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu omyjeme, u lilku a cuket odstraníme jen stopku, u paprik jadřince, cibule a česnek oloupeme.
    Nakrájíme vše na kousky, uložíme na plech, posypeme oreganem, osolíme, pokapeme olejem a ve vyhřáté troubě (200°C) asi 30 minut pečeme.

  2. Uvaříme těstoviny, scedíme, promícháme s trochou oleje a necháme vychladit.
    Sýr nakrájíme na kostičky, olivy můžeme překrojit napůl.

  3. Z upečené a prochladlé zeleniny odstraníme česnek, vmícháme do ní těstoviny, sýr, bazalku a olivy, podle chuti dosolíme a zakápneme olejem.

Poznámka od kuchařky

Inspirace ze stránek www.ricettedimarina.it

Papriky jsem měla jen světlé, salát je méně pestrý, než by měl být.

Komentáře k receptu Těstovinový salát s pečenou zeleninou a sýrem

Tématické fráze: těstoviny s pečenou zeleninou testovinový salát s pečenou paprikou těstovinovy salat se zeleninou a syrem pečená zelenina s těstovinami těstovinový salát z pecenych paprik těstovinový salát s paprikou a se sýrem těstoviny s pečenou zeleniniu těstovinový salát zeleninový se syrem salát těstoviny zelenina v troubě zeleninové saláty testoviny specenouzeleninou zeleninový salát se sýrem blťácké zlato těstovinový salát se zeleninou těstovinový salát se zeleninou sýrem těstovinový salát videorecept pečená těstovina salat s pecenou zepeninou těstoviny se zeleninou a sýrem zelenina s těstovinami těstovinový salát se sýrem bez masa