Krkovička v cibulové omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenMaso lehce naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a prudce opečeme na oleji z obou stran. Opečené maso vyndáme stranou na talíř a přikryjeme miskou.Na vypeku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a prudce opečeme na oleji z obou stran. Opečené maso vyndáme stranou na talíř a přikryjeme miskou.Na vypeku…
Z bůčku stáhneme kůži a vyjmeme kosti. Pečlivě očistíme všechno maso od blan. Kůži, kosti a ořez z masa dáme vařit do menšího množství čisté vody, nesolíme a vaříme do…
Gnocchi jsou oblíbený druh přílohy pocházející z Itálie. Podle druhu noku se těsto skládá z vajec a pšeničné či kukuřičné mouky nebo brambor. Gnocchi se dají připravit…
V misce prošleháme vejce s cukrem a solí, přilijeme polovinu mléka. Zašleháme mouku a přidáme postupně zbytek mléka. Necháme těsto odpočinout a zapneme troubu na 200 st…
Kuřecí prso nakrájíme na kousky velikosti sousta, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme. Zeleninu nakrájíme na podobné kousky a na pařáčku připravíme do skoro …
Dostali jste cuketu? V období cuket se hodí každý recept na zpracování těchto úrodných krasavic. Nenápadná dýně se příjemně vnutí k vůni masa, česneku, papriky a…
Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.Vejce oloupeme a oddělíme žloutky a bílky. Do vyšší mixovací nádoby dáme žloutky, trochu octa, sůl, pepř, hořčici a nalijeme…
Hovězí pečené maso nakrájíme na malé kousky a rozsekáme najemno, případně umeleme na masovém strojku.V hlubší pánvi rozehřejeme máslo a zpěníme na něm drobně nakrájenou…
Čas zrajících cuket s sebou nese recepty na jídla, kterým tato plodina vyloženě sluší. Například skvěle vychucená polévka udělá parádu na talíři a zasytí rychle hlad…
Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.Zeleninu očistíme a mrkve nakrájíme na kolečka, brambory na větší kousky.V hlubokém hrnci orestujeme na…
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, scedíme a nasypeme do cibulovo-uzené směsi, kterou si připravíme během vaření těstovin.Směs: jemně pokrájenou cibuli…
Na jemně pokrájeném špeku (nebo oleji, chceme-li polévku bezmasou) osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Přisypeme očištěnou, na nudličky pokrájenou hlívu a…
Urodilo se vám hodně okurek a nestíháte je zpracovat. Máme pro vás recept na okurky rychlokvašky, kde využijete přerostlé kusy. Chuť je jemnější než u tradičních kvašáků…
Kuřecí prsa umyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky, pórek rozřízneme podél, dobře umyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenká půlkolečka, cibuli na drobno a česnek…
Vločky dáme do mísy a přidáme vejce, rum, mléko a promícháme. Necháme 10 minut odpočívat a pak vmícháme ostatní suroviny. Těsto necháme ještě dalších 10 minut odpočinout…
Na oleji osmahneme do červena nadrobno nakrájenou cibuli, pokropíme lžící octa, přidáme na kostičky nakrájené maso, osmahneme je, osolíme, posypeme paprikou, podlijeme…
Nadýchaná vaječná omeleta se hodí k snídani i lehké večeři. Je dobré ji doplnit čerstvou bagetkou a zeleninou. Základem jsou vajíčka a ředkvičky, tučný hermelín a…
Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente. Scedíme a necháme odkvapkať.K cestovinám pridáme rozdrobenú bryndzu, na polkolieska nakrájanú klobásu, kôpor a vajíčka. Dobre…
Rýži si dáme vařit do osolené vody. Mezitím si nakrájíme maso na menší kostky a prudce osmažíme do zblednutí na sádle.Přidáme sójovku, trošku vody a dusíme asi půl…
Nasekáme cibule a v hrnci je na másle pomalu smažíme, dokud nejsou skoro měkké (cca 10 min). Přidáme rajský protlak, sladkou papriku, cayenský pepř a chvilku mícháme.Do…
Brambory oloupeme a pokrájíme na kostky, česnek prolisujeme, jednu cibuli nakrájíme na drobno a druhou na kolečka.Do pekáčku s kapkou oleje dáme uzenou krkovici,…
Rajčata spaříme horkou vodou a po vychladnutí oloupeme slupky.Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky, papriky očistíme a nakrájíme na tenké plátky.Na pánvi na troše…
Tatarák je oblíbenou součástí pohoštění a zpravidla jej připravujeme z hovězího masa. Vyzkoušet však můžeme i jeho alternativy, třeba z pečeného celeru. K nastrouhanému…
Vyzkoušejte tento lehce pikantní nakládaný bůček. Je výborný k pečivu jako chuťovka, nebo si ho můžete dát jen tak. Přestože je doba přípravy poměrně dlouhá, výsledek…