Pikantní vepřový guláš s červenými fazolemi
Recept ještě nebyl hodnocenDo hrnce nalijeme olej a vsypeme nakrájenou cibuli. Počkáme, dokud cibule nezesklovatí - mezitím očistíme a nakrájíme papriky.Papriky přidáme k cibuli. Když začnou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do hrnce nalijeme olej a vsypeme nakrájenou cibuli. Počkáme, dokud cibule nezesklovatí - mezitím očistíme a nakrájíme papriky.Papriky přidáme k cibuli. Když začnou…
Mouku promícháme se lžící cukru a špetkou soli. Přidáme máslo nakrájené na kostičky a prsty připravíme drobenku. Pak do drobenky přidáme vodu a vypracujeme hladké těsto…
Oblíbená klasika nejlépe chutná s čerstvým chlebem a pivem. Výraznou chuť získáte delší dobou odležení v připraveném nálevu, kdy se všechny ponořené suroviny krásně…
Dáme vařit rýži. Mezitím nakrájíme na malé kostičky maso a ještě na menší kousky mrkev.Když máme vše nakrájené, dáme do hrnce rozpálit sádlo, nakrájime cibulku a…
Do mléka dáme lžičku cukru, droždí a necháme kynout. Do mísy robotu dáme všechny sypké suroviny, máslo necháme rozpustit. Do mísy robotu přidáme kvásek a rozpuštěné…
Mrkev, brambory, rajčata a žampiony nakrájíme na kousky. Cibuli, česnek a jarní cibulku na drobno. Na oleji orestujeme osolená a opepřená stehna z obou stran a vytáhneme…
Suroviny na rozkvas promícháme dohromady a zakryté necháme v teple místnosti asi 12 hodin kvasit. Pokud použijeme celozrnnou mouku, přidáme trochu vody navíc – místo 180…
Když se vám nechce připravovat klasické těsto, zkuste základ z cukety. Cuketová pizza je svěží a plná zeleniny, díky sýru a koření krásně chutná. Skvělý tip na rychlou a…
Sýr, jogurt a majonézu dejte do misky a směs našlehejte. Osolte, opepřete a přidejte nakrájenou zelenou nať cibulky a pár pokrájených rajčat. Nechte vychladit.Upečte v…
Vejce s cukry a solí vyšleháme do pěny. Přidáme olej s mlékem, promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme. Těsto nalijeme do připraveného máslem…
Pomazánek a receptů na ně není nikdy dost. Tato je velmi zajímavá pro milovníky hub a zeleninových jídel. Hodí se na jednohubky a dá se využít i jako sytý svačinový…
Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Necháme odpočinout 2 hodinky. Rozehřejeme troubu a vložíme pekáček se sádlem.Do horkého sádla vložíme maso, česnek a bylinky.…
Panenku nakrájíme ze šikma na tlustší plátky a naklepeme pěstí.Připravíme marinádu z ostatních surovin."Řízečky" namočíme do připravené směsi a ponoříme. Necháme uležet…
Z másla a mouky uděláme jíšku. Když je hotová, přidáme k ní lžíci kmínu a necháme chvíli restovat, pak zaprášíme paprikou. Jíšku zalijeme vodou, ve které jsme rozpustili…
Chřestu svědčí jednoduché chuťové kombinace a krátká tepelná úprava. Ochutnejte ho vařený, obalený do křupavé a zlatavé slaniny, podávaný například se zeleninovým…
Milujete křupavé a zlatavé bramboráky? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept, který kombinuje brambory a cuketu. Ochucení je stejné, jako u klasických bramboráků a cuketu…
Vejce ušleháme s cukrem a špetkou soli do světlé pěny. Pak přilijeme rozpuštěné máslo a Amaretto, vmícháme mouku s kypřícím práškem, skořici, mleté mandle a kakao. Vše…
Králičí hřbety nebo žebra uvaříme. Maso obereme a pomeleme.Přidáme 2 vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku a nať petrželky. Nakonec přilijeme víno.Všechno…
Podle našeho receptu nepřipravíte gulášovou polévku v přesném smyslu slova. Uvaříte ale vskutku dobrou variaci oblíbené polévky, bez masa, ale s chuť nesoucí klobásou a…
I když je receptů na tento tradiční velikonoční moučník nepřeberné množství, beránek z třeného těsta je pořád klasika, kterou asi nic nepřekoná. A nemusíte ho péct jen…
Sádlo umeleme na masovém mlýnku na hrubo.Cibuli pokrájíme na drobno a česnek usekáme.Vše i s kořením v míse promícháme, zakryjeme celofánem a necháme odležet do druhého…
Do vařící vody vložíme omytá stehýnka - vody dáme tolik, aby byla potopená.Přidáme rozkrojenou cibuli i se spodní slupkou, stroužky česneku, sůl a koření.Pomalým varem…
Bezmasé těstoviny vhodné pro vegetariány a každého, kdo se chce vyhnout masu, aniž by musel obětovat chuť. Kombinace se smetanou, zeleninou a bylinkami nabízí širokou…
Uvaříme špagety podle návodu na obalu (al dente).Mezitím nakrájíme houby na větší kousky, na kostičky špíček a slaninu. Na pánvi osmažíme na lžíci másla a lžičce oleje…