Bramborákové jednohubky
Recept ještě nebyl hodnocenBramborákové jednohubky přinášejí oblíbenou chuť tradičních bramboráků v malém, praktickém provedení. Křupavé a voňavé, jsou skvělým pohoštěním na oslavy, večírky nebo…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bramborákové jednohubky přinášejí oblíbenou chuť tradičních bramboráků v malém, praktickém provedení. Křupavé a voňavé, jsou skvělým pohoštěním na oslavy, večírky nebo…
Očištěný hovězí pupek nakrájím na cca 4 - 5 cm špalíčky, cibuli nakrájím nahrubo, špek nakrájím na kostičky. Do nádoby nasypu cibuli, špek a vložím kousky pupku…
Z několika málo surovin vznikne nadýchané jemné sněhové bílkové pečivo, které se rozplyne na jazyku. Připravit si ho můžete pokud pečete vánoční cukroví a zbydou vám…
Očištěná líčka od blan rozkrojíme na dvě poloviny, osolíme a opepříme je.V pomalém hrnci při teplotě 140°C orestujeme na rozehřátém sádle na kostičky nakrájenou cibuli…
Kuře na čtvrtky /stehna/ osolíme. Nakrájenou cibuli osmahneme, přidáme koření, maso, podlijeme vodou a pečeme do změknutí masa. Maso vyndáme ze šťávy a tu vydusíme na…
Podzimní radost z úlovku hub můžete zúročit při přípravě skvělé polévky. Brambory a mangold je skvěle doplní. Houby, které před vložením do polévky podusíte na tuku…
Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme a vložíme mangold. Vaříme cca 3-5 minut. Vodu slijeme a mangold necháme zchladnout a okapat, případně z něho vodu…
Rybí maso marinujeme dvě hodiny v citronovo-bylinkovo-česnekové směsi. Před grilováním lehce setřeme česnek a bylinky, aby se maso nepřipalovalo, a grilujeme z obou…
Kynuté buchty s ovocem patří k oblíbeným moučníkům snad všech domácností. V tomto receptu je velkým pomocníkem domácí pekárna, která připraví těsto i s kynutím. Na nás…
Jehněčí žebírka s pečenou cuketou kombinují bohatou a výraznou chuť jehněčího masa s jemnou a svěží pečenou cuketou. Žebírka jsou ochucena směsí aromatických bylinek a…
Těstoviny uvaříme podle návodu. Cibuli a rajčata pokrájíme nadrobno, pariky na nudličky. Salám necháme v mrazáku trochu ztuhnout a nastrouháme na hrubo. Smícháme s…
Kotletu mírně naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Do misky s víčkem dáme lžíci jogurtu, petržel, olivový olej a vyšleháme. Do této směsi naložíme kotletu na 30…
Dám vařit vodu na špagety a následně je klasicky uvařím. Nakrájím si cibule na malé kousky a česnek buď utřu se solí nebo na jemno nakrájím. Dám na oleji zesklovatět na…
Bažanty vykostíme, oddělíme prsa a stehna. Skelet nasekáme na menší kousky, opláchneme studenou vodou, dáme do hrnce, přelijeme vývarem a vaříme půl hodiny. Porce…
Do mísy si dáme olej a koření, promícháme a do tohoto mixu naložíme naklepané, naříznuté a osolené kotlety, dáme do lednice nejméně na 2 hodiny. Nesolíme je moc,…
Vepřovou kotletu nakrájíme na silné plátky a ty následně na stejně velké kostky. Maso bohatě osolíme, pokapeme trochou rozpuštěného sádla a bohatě posypeme odrhaným…
V hrnci na středně rozpáleném oleji zpěňte cibulku doběla (cca 3 minuty), přilejte kuřecí vývar a následujících 6 surovin ze seznamu (skončíte bobkovým listem). Přiveďte…
Správně připravené jehněčí maso je velmi jemné a chutná lahodně. Skvěle se hodí pro slavnostní příležitosti. Ochutnejte ho ve výborné kombinaci s kořenovou zeleninou,…
Doma připravená čerstvá pomazánka, která chutná jako Lučina. Pochutnat si na ní můžete s čerstvým pečivem, ozdobit jí bylinkami, nebo jí můžete ochucenou použít jako…
V kastrolu na másle orestujeme do sklovita cibuli. Přidáme mrkev, jablko a za občasného míchání necháme mrkev pustit barvu. Přibližně po 2minutách přidáme šťávu a kůru…
Jazyk uvaříme. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Osolíme a za stálého míchání přiléváme vývar. Necháme asi 20 minut povařit, dokud…
Kdo by nemiloval babiččiny moučníky připravené s láskou a podle lety ověřených receptů? Připomeňte si s námi oblíbené vázané koláčky, které můžete naplnit dle vlastní…
Uzenou slaninu nakrájíme na kostičky a dáme škvařit do tlakového hrnce s trochou slunečnicového oleje. Přidáme najemno nakrájené cibule, mletý kmín a orestujeme. Srdce…