Žloutkové cukroví mojí babičky
Recept ještě nebyl hodnocenŽloutkové cukroví je opravdovým pokladem mezi vánočními recepty. Jeho jemná, křehká textura a neodolatelně sladká chuť přináší kouzlo tradičních svátků přímo na váš stůl…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žloutkové cukroví je opravdovým pokladem mezi vánočními recepty. Jeho jemná, křehká textura a neodolatelně sladká chuť přináší kouzlo tradičních svátků přímo na váš stůl…
Chcete upéct cukroví, které bude hotové takřka hned, nebudete muset nakupovat žádné speciální ingredience, a navíc si na něm vážně pochutnáte? Pak jste narazili na ten…
Tyto košíčky představují lahodné spojení čokolády, oříšků a jemné náplně a neodmyslitelně patří k vánočním svátkům. Snadné na přípravu, nepřekonatelné na chuti. Klasika…
Kávový krém se hodí nejen jako náplň do dortu a k jeho zdobení. Skvěle poslouží i při plnění rolád a křehkého pečiva. Pokud ho chcete použít do vánočního cukroví,…
Kakaem obarvené těsto s vůní perníkového koření? I takové může být netypické linecké cukroví. A celou kombinaci chutí a aromat završují povidla, která se přidávají do…
Na sváteční tabuli nikdy nesmí chybět tác plný cukroví, na kterém se nachází spousta rozmanitých druhů. S čokoládovými košíčky, s ořechovou nádivkou, určitě nešlápnete…
Tradičním českým retro zákuskem, který má většina z nás spojený s vánočními svátky, jsou štafetky. Neodolatelná kombinace ořechového korpusu s kávovým krémem, zdobená…
Blíží se Vánoce a čokoládová kolečka jsou skvělým tipem na sváteční pečení. Kakaové těsto doplňuje krém s vanilkovým pudinkem a máslem. Kolečka zdobíme čokoládovou…
Nepečené kuličky patří mezi oblíbené vánoční cukroví, které zvládnete bez trouby a klidně i na poslední chvíli. Jsou krásně vláčné, plné oříšků a rumové chuti. Kuličky…
Ztužený tuk rozpustíme, přidáme moučkový a vanilkový cukr, kakao, mouku a všechno dohromady chvíli na sporáku mícháme. Potom odstavíme, a když začne hmota trochu…
Receptů na čokoládovou polevu je spousta a každý má tu svoji oblíbenou, která se vždy podaří. Základním pravidlem úspěchu je, že čokoládu nesmíme vařit, ale za stálého…
Slaďoučký indiánek, který naleznete v cukrárně na každém roku, vás svojí lahodnou chutí přenese do dětských let. Piškotový základ, sněhový krém a to vše přelité…
Šohajdy jsou tradiční vánoční cukroví. Malé košíčky plné chuti a potěší každého milovníka sladkého. Dokonale se hodí na sváteční stůl, kde dodají Vánocům tu pravou…
Tento klasický dezert potěší celou rodinu atraktivním vzhledem i výbornou chutí. Plátky kakaového a světlého korpusu promazané pudinkovou náplní ochucenou rumem skládáme…
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, vyválíme plát, který přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme při 175°C asi 15 minut do světle růžova (raději světlejší), aby…
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, vyválíme plát, který přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme při 175°C asi 15 minut do světle růžova (raději světlejší), aby…
Jednoduché, rychlé, dobré. Zvláště děti si na téhle sladkosti smlsnou. Banán se jednoduše obalí piškoty, zalije čokoládou a hned je dobroty víc. Na párátku se dobře…
Indiánek plný sněhu na bufleru a politý čokoládou je jeden z nejoblíbenějších zákusků u nás. Připravte si doma jejich zmenšenou a jednoduchou verzi. Na dětský piškot…
Na první kousnutí křupavá, uvnitř však vláčná a plná cukrové náplně. Řeč je o božských kremrolích. Podle našeho receptu si je můžete snadno upéct i doma. Tukové těsto se…
Oloupané mandle najemno umeleme,smícháme je s moučkovým cukrem a sušeným mlékem a podle potřeby přidáme med.Vypracujeme tužší tvárnou hmotu,kterou rozválíme na vále a…
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky našleháme na sníh, přisypeme cukr a opět šleháme do tuha. Přidáme žloutky, zašleháme a nakonec zlehka přimícháme po částech…
Čokoládové bonbony s typickou hořkosladkou chutí, kterou vytváří rum uvnitř pralinky. Díky tomuto receptu můžete oblíbenou pochutinu vytvořit i doma. Rumu dejte podle…
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, dáme na plech o velikosti 20 x 25 cm, který jsme vyložili papírem.Pečeme při teplotě 160 do slabě růžova. Nevysušit !Na vychladlé…