Mandlová houbová omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenHoubovou omáčku připravujeme tradičně jako krémovou, smetanovou. Toužíte-li po změně, vyzkoušejte tuto verzi. Mražené povařené houby smícháme s řapíkatým celerem, cibulí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Houbovou omáčku připravujeme tradičně jako krémovou, smetanovou. Toužíte-li po změně, vyzkoušejte tuto verzi. Mražené povařené houby smícháme s řapíkatým celerem, cibulí…
Velká nadýchaná bábovka je chloubou každé hospodyňky a obzvláště je pyšná, když se hezky vybarví mramorování. Snadný recept na rychlou bábovku pro nečekanou návštěvu se…
Na přípravu velmi snadná a zeleninové chuti plná je tato polévka. Na její základ použijeme mrkev a zelené fazolky, kterým výrazně sekunduje čerstvý aromatický kopr.…
Na přípravu velmi snadná a zeleninové chuti plná je tato polévka. Na její základ použijeme mrkev a zelené fazolky, kterým výrazně sekunduje čerstvý aromatický kopr.…
Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Zapneme troubu a předehřejeme na 160 °C.Sypké suroviny na těsto promícháme v míse a pak přidáme vejce, olej a…
Jablka se s kokosem na tomto moučníku dobře doplňují. Jablečná náplň je zde zahuštěná piškoty, jednak jí ochucují a oslazují a navíc přidávají na jejím objemu. Kokosová…
Máte rádi loupáčky? Pokud ano, máme pro vás inspiraci na jeho vylepšení. Vykynuté loupáčkové těsto je rozváleno na plát a potřeno máslovou náplní se skořicí. Po…
Zeleninové koláčky mohou být vítaným zpestřením při různých oslavách, grilování nebo na párty. Nemusí se servírovat, bere si je každý sám, jsou šťavnaté a přidáním…
Tento jednoduchý a osvěžující dezert tvoří několik vrstev. Čerstvé ostružiny zalijeme pudinkem, na něj naneseme jemnou tvarohovo-smetanovou náplň a povrch posypeme…
Mouku a sůl dáme do mísy, promícháme, uprostřed uděláme důlek, do kterého nadrobíme droždí, zasypeme vanilkovým cukrem a zalijeme troškou vlažné vody. Vše v důlku mírně…
Roládky z vepřové kýty jsou plněné uzeninami a proužky papriky s mrkví, které dělají zajímavou strukturu na řezu. Jako přílohu k nim podáváme dušenou kedluben na másle a…
Maso z candáta je velmi jemné a postrádá typický rybí zápach, takže jej ocení i ti, kteří rybám běžně neholdují. Rybě nejvíce sluší snadná úprava na másle a v kombinaci…
V robotu promícháme mouku, cukr a chlazené nasekané máslo na drobenku.Přidáme 4 lžíce ledové vody a ještě krátce promixujeme.Vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu nebo…
Chcete na poslední chvíli připravit neobvyklý druh nepečeného cukroví? Pak rozhodně vyzkoušejte tento recept na tradiční chorvatský dezert. Budete ohromeni jeho chutí a…
Chcete na poslední chvíli připravit neobvyklý druh nepečeného cukroví? Pak rozhodně vyzkoušejte tento recept na tradiční chorvatský dezert. Budete ohromeni jeho chutí a…
Cuketu zapečenou s rajčaty, sýrem a rýží ocení nejen vegetariáni, ale zachutná také milovníkům masa. Do sytého pokrmu upotřebíte úrodu čerstvé zeleniny. Příprava není…
Všechny ingredience na těsto smícháme a vypracujeme hladké těsto. Odložíme ho na chvíli do chladu.Jablka na náplň oloupeme, vyřízneme jádřince a nakrájíme je na kostičky…
Zásobu vitamínů na zimu si jednoduše můžeme připravit již v létě. Ze snadno dostupných suroviny, které sklidíme na zahradě, naložíme a zavaříme čalamádu. Najdeme v ní…
Protože se neustále zdůrazňuje, že originální recept na medovník je tajný, vyrojila se spousta upravených a podobných receptů. A každá hospodyňka považuje ten svůj za…
V tomto výborném letním koláči se snoubí šťavnaté a sladkokyselé ostružiny s jemnou mandlovou chutí, kterou najdeme v těstě i v máslové náplni. Do náplně přidáme i…
Linecké těsto nám poskytuje celou řadu možností, jak ho využít. Mezi dětmi jsou nejoblíbenější tvary zvířátek, pokud možno co nejbarevnější. Tady máte příležitost, jak…
Užijte si svěžest léta po celý rok s tímto sterilovaným salátem ze zelených rajčat, který chutná jako čalamáda. Tento lahodný a křupavý salát, obohacený vybraným kořením…
Kdo má rád netradiční kombinaci chutí, jistě rád ochutná tento pokrm. Krůtí řízky před obalením ochutíme citronovým máslem a poté je osmažíme. Při servírování je pak…
Zásadní surovinou, která dodává perníčkům tu pravou chuť je, kromě medu, perníkové koření. V tomto receptu naleznete poměr k přípravě domácího koření a recept na…