Vepřové roládky s kedlubnou a žampiony
Recept ještě nebyl hodnocenRoládky z vepřové kýty jsou plněné uzeninami a proužky papriky s mrkví, které dělají zajímavou strukturu na řezu. Jako přílohu k nim podáváme dušenou kedluben na másle a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Roládky z vepřové kýty jsou plněné uzeninami a proužky papriky s mrkví, které dělají zajímavou strukturu na řezu. Jako přílohu k nim podáváme dušenou kedluben na másle a…
I v pohodlí vašeho domova můžete připravit pokrm, který byl naservírován Napoleonovi po vítězné bitvě u města Marengo. Pečené kuře se směsí rajčat, žampionů a oliv,…
Slepici většinou používáme jen na vývar, pro maso už tak široké použití nemáme. Slepičí vařené maso má neutrální chuť, proto je dobré ho přiměřeně přikořenit. Zde je…
Kombinace uzeného kuřete, žampionů, sýra a bylinek je prostě skvělá. Přidejte k tomu ještě pikantní, zeleninovou omáčku a kuskus ovoněný bylinkami a výtečné jídlo je na…
Nejdříve dáme vařit červenou neoloupanou řepu. Vaříme ji asi 1 hodinu, pak ji oloupeme a nakrájíme na malinké kostičky. Kostičky vložíme zatím do misky, osolíme,…
Tyto krásně vypadající řezy připravíme z piškotového těsta, které ochutíme špenátovým protlakem. Po upečení piškot rozřežeme na tři části a spojíme je náplní ze sýra,…
Vydatný oběd sice dá víc práce, ale zato zasytí na celé odpoledne. Bramboráky můžete osmažit i nasucho nebo upéct v troubě na plechu s pečicím papírem. Pokud se budou po…
Předehřejeme troubu na 220 stupňů. Maso očistíme, zbavíme šlach, blanek, tuhých částí a krevních sraženin.Žampiony a zelí nakrájíme na plátky a část dáme na dno zapékací…
Do mísy připravíme hladkou mouku, cukr, sušené droždí, vejce, sůl, olivový olej, vodu a důkladně promícháme v hladké těsto, necháme odpočinout.Po nakynutí uděláme z…
Do většího hrnce rozdrozbte prsty na menší kousky tempeh, zalijte půl litrem vody, přidejte sójovou omáčku a 1 lžičku oleje. Přikryjte poklicí, přiveďte k varu a vařte…
Den dopredu, vypitvanu sliepku dobre ocistime, umyjeme. Udenu krkovicku uvarime. Pripravime si plnku : Uvarenu a vychladnutu udenu krkovicku pomelieme v robote na…
Bedly s mletým masem: Hovězí a vepřové maso jemně umeleme na masovém strojku společně s jednou máčenou žemlí a pak dobře rozmícháme společně se solí, pepřem a mlékem.…
Bedly s mletým masem: Hovězí a vepřové maso jemně umeleme na masovém strojku společně s jednou máčenou žemlí a pak dobře rozmícháme společně se solí, pepřem a mlékem.…
Bedly s mletým masem: Hovězí a vepřové maso jemně umeleme na masovém strojku společně s jednou máčenou žemlí a pak dobře rozmícháme společně se solí, pepřem a mlékem.…
Očistíme žampiony,odloupneme nožičku a malou lžičkou vydlabeme vnitřek, který si uschováme do misky. Uděláme smaženici - cibuli nakrájenou na kostičky necháme…
Připravíme si náplň: Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájenou rozmraženou rybu, sůl, pepř a poprášíme drceným kmínem. Restujeme, dokud…
Kuřecí prsa očistíme od přebytečného tuku, event. odblaníme, omyjeme, osušíme a překrájíme na nudličky. Přemístíme do misky, ve které budeme marinovat. Přidáme veškeré…
Nakrájené žampióny s nakrájenou cibulí podusíme asi 5 min. na oleji, přidáme již uvařenou rýži, koření a prohřejeme. Vejce vyklepneme na rozpálenou pánev a když začnou…
Květák krátce povaříme v osolené vodě, pořádně scedíme ( tenhle bod je důležitý, když bude těsto moc mokré, bude se rozpadat) a rozmixujeme tyčovým mixérem. Poté přidáme…
Troubu předehřejte na 140°C a plech vyložte pečícím papírem. Houby očistěte a včetně nožiček nakrájejte na plátky (3 - 5 mm silné). Cibuli a 2 stroužky česneku…
Tekvicu - menšiu umyjeme, prekrojíme po dĺžke, vydlabeme mäkkú dužinu so semiačkami. Časť "stien" tiež vykrojíme, vydlabeme a nakrájame na drobno. Tekvicu vytrieme…
Z vajec, mléka a mouky uděláme těstíčko, v němž obalíme kousky banánů a žampiónů. Osmažíme je na oleji a položíme na nahřáté talíře s vařenými bramborami. Ozdobíme…
Na oleji do sklovita osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na hrubém slzičkovém struhadle nastrouhané žampiony, osolíme, přidáme drcený kmín a lžíci vody, krátce…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Karel Gott byl gurmán: Sám připravoval tatarák ochucený koňakem, za dobrou „čínou“ jezdil za Prahu a miloval vídeňský řízek s jemnou kaší
Jak to bylo, šéfe? Thajskou polévku Tom yum koong s krevetami zvládnete podle tohoto receptu taky
Dokonalý nepečený dort: Na jednoduchý dezert stačí čtyři ingredience