Kuřecí špíz se zázvorem
Recept ještě nebyl hodnocenLehké kuřecí špízy se žampiony jsou skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Marinované maso s jemnou vůní zázvoru se při pečení krásně rozvoní a doplňuje ho…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lehké kuřecí špízy se žampiony jsou skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Marinované maso s jemnou vůní zázvoru se při pečení krásně rozvoní a doplňuje ho…
Pokud máte uzené maso a chcete si ozvláštnit jeho přípravu, zkuste ho netradičně ugrilovat. Naložením do marinády získá maso zvláštní bylinkovou příchuť. Jako přílohu…
Zapečený angrešt je lahodný dezert, který spojuje pikantní chuť zázvoru se sladko-kyselými tóny angreštu a jemnou vůní bezové šťávy. Tento originální pokrm je ideální…
Voňavá podzimní mlsota je velmi jednoduchá na přípravu. Dýni dosladíme cukrem nebo medem, dochutíme zázvorem nebo skořicí, posypeme oříšky a pak už jen čekáme u trouby,…
Tento pokrm kombinuje šťavnatá kuřecí prsa s fazolkami, které jsou osmažené s česnekem a křupavou slaninou, což jim dodává bohatou a aromatickou chuť. Je ideální pro dny…
Čínská kuchyně je velice oblíbená. Pokrm Chop suey je variabilní pokrm, může se připravovat pouze ze zeleniny nebo lze přidat orestované maso. Zelenina je krásně křupavá…
Krůtí curry je výtečný pokrm, který vás přenese do světa exotických chutí a vůní. Tento recept kombinuje šťavnaté kousky krůtího masa s bohatou směsí aromatických koření…
Nechte se překvapit, jak skvěle mohou zelená rajčata chutnat v této podobě! Tento originální recept kombinuje sladkou a pikantní chuť, což z něj činí ideální doplněk k…
Sezóna jablek a hrušek se nezadržitelně blíží, pojďme si tedy ukázat recept na netradiční džem z tohoto ovoce. Zázvor a pomeranč dodává ovocné lahůdce exotickou chuť a…
V horkých letních dnech se můžeme osvěžit dobrou zmrzlinou. Připravíme ji ze žlutého melounu, provoníme výrazným kořením a osladíme javorovým sirupem. Ve zmrzlině…
V tomto receptu ochutnáme neotřelou a zajímavou kombinaci vepřového masa a švestek. Pomalu pečenou pečeni ochucenou sladko-pikantní směsí podáváme s pečenými švestkami,…
Zázvoroví panáčci jsou křehké sušenky, ovoněné hřejivým kořením a ochucené pomerančovou šťávou. Příprava je velmi jednouchá, a hezky zabalené sušenky jsou velmi vhodné…
Nejprve uděláme dresink. V malé misce smícháme zázvor, sójovou omáčku, ocet, sezamový olej a med. Dobře promícháme a odložíme stranou.Přivedeme v hrnci vodu k varu a…
Muffiny z celozrnné mouky s nastrouhanými jablky jsou dobrým tipem na zdravou svačinku. Jablka zajistí, že těsto bude vlačné a šťavnaté a dlouho vydrží, ovšem pokud…
Řepu nastrouháme na jemno, přidáme zbylé suroviny. Vše promícháme, dochutíme dle chuti a dáme vychladit.
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a sekaný zázvor.Pridámeklíčky a krátko, cca 2 min, restujeme.Potom zhrnieme klíčky nabok a vložíme narezanú šunku. Opražíme ju a…
Využijte vařené drůbeží maso i jinak, než na obligátní salát či pomazánku. S trochou exotiky vytvoříte novou a chutnou salátovou variantu.
Tofu nakrájame na kocky a dáme do misky. Zalejeme šťavou premiešanou so sójovou omáčkou a pridáme nadrobno sekaný zázvor. Premiešame a necháme 1 hod marinovať.Na oleji…
Frittata je italská verze omelety, která se na závěr zapéká v troubě a je velmi sytá, hodí se tedy jako vydatná snídaně. Ochutíme ji pečenou dýní a podáváme s…
Domácí kečup je skvělý způsob, jak si vychutnat poctivou chuť rajčat bez zbytečných konzervantů a cukru navíc. Jeho příprava je snadná a výsledek ocení celá rodina -…
Skvělá a vláčná dýňová bábovka vonící perníkem vám v chladných podzimních dnech zlepší náladu a dokonce si zamlsáte trochu zdravěji. Bábovka je částečně z celozrnné…
Kuřecí maso pokrájíme na kostičky nebo nudličky, mírně osolíme a více opepříme. Očistíme hrušky. Pokud mají jemnou slupku, nemusíme je loupat, stačí odstranit jádřinec a…
Čatní je pochoutka původem z Indie, která se postupně rozšířila do celého světa. Jedná se o hustou omáčku nebo pastu vyrobenou z různých druhů ovoce, zeleniny, koření,…
Meruňkové čatní je aromatická a chuťově vyvážená omáčka, která kombinuje sladkost zralých meruněk s kořením a lehkou kyselostí octa. Tato lahůdka pocházející z indické…