

Bulgur s hlívou a zázvorem
Suroviny 2-3 porce
- 1 hrnek bulguru
- 300 g hlívy ústřičné
- asi 4 cm kousek zázvoru
- 1 cibule
- 1 pórek
- 2 stroužky česneku
- 1/2 červené papriky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce Ajvaru
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- olivový olej
Postup přípravy receptu
Bulgur dobře propláchneme, zalijeme 2 hrnky vody a asi 15 minut necháme vařit doměkka.
Hlívu rozdělíme na jednotlivé plodnice, větší překrájíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, pórek a papriku na malé kousky a česnek nasekáme na plátky.
Kousek zázvoru oloupeme a nakrájíme na malinké kostičky.V hlubší pánvi rozehřejeme olej, vhodíme připravenou hlívu i zeleninu a necháme orestovat.
Když je všechna zelenina skoro hotová na skus, přihodíme zázvor, osolíme, opepříme, zasypeme lžičkou sladké papriky, přidáme sójovou omáčku a vmícháme Ajvar. Nakonec do směsi zamícháme i uvařený bulgur.
Pánev vypneme a můžeme podávat.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bulgur s hlívou a zázvorem
-
MarcelaPa: To jsem moc ráda, že recpt někoho inspiroval k uvaření
. Děkuji za fotečku!
-
Trochu jsem improvizovala, podle toho, co bylo ve spíži. Dala jsem červenou cibuli, místo pórku jarní cibulku a neměla jsem ajvar. Ale i tak to bylo vynikající, moc nám chutnalo.
Pokud nevadí, přidávám foto.