Kuře Františka Dobroty

Radulinka6 Kuchař: Radulinka6

Doba přípravy: 80 minut 4 porce Drůbeží maso 4 názory

Suroviny

1 kuře
celer
větší cibule
2 lžíce oleje
cukr
masox
3 lžíce sojové omáčky
3 lžíce polévkového koření Maggi
špetka chilli
1/2 lžičky zázvoru
1/2 lžičky škrobové moučky
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Základem je zelenina. Celer nakrájíme na kostičky a spolu s větší nakrájenou cibulí orestujeme na 2 lžících oleje, na mírném plameni, necelých 10 minut.

  2. Kuře rozdělíme na 10 kousků, pocukrujeme a opečeme na oleji do zlatova.

  3. Zalijeme horkou vodou, přidáme zeleninu, masox, 3 lžíce sojové omáčky, polévkové koření, trochu chilli, zázvor a za stálého podlévání dusíme do měkka. Nakonec zahustíme škrobovou moučkou.

Poznámka

Příloha rýže na pórku s kapií a kurkumou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Kuře Františka Dobroty

  • Radulinka6 Radulinka6(autor receptu)

    Děvčata máte pravdu,že toho polévkového koření je hodně.Každý má jiné chutě.Mému manželovi to velice chutnalo,pro mě to bylo slané,protože málo solím a on si musí každé jídlo dosolovat.Proto jsem přepsala jen na 5 lžic.Ale může si každý dát podle svého uvážení.Děkuji za komentáře.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Mne sa aj tých 5 lyžíc zdá veľa. A nechápem, prečo do kuraťa pchať Maggi:-O Ten zázvor stačí, chcelo by to ale štipku cukru, na vyrovnanie chuti zázvoru.;-)

    Odpovědět

  • Majka8 Majka8

    clupmi:Nebude to maggi?Ovšem i toho by bylo dost.Recept vyzkouším,jen budu opatrnější s tím kořením,já můžu,ale chlap by to nejedl.

    Odpovědět

  • clupmi clupmi

    Ahoj Radko. Není těch 9 lžic polévkového koření moc? Jestli to má být například Vegeta, tak ta je samá sůl, bylo by to pak přesolené. Nicméně kladného bodíka přidávám:yes:http://clupmi.blog.cz

    Odpovědět

Tématické fráze: kuřecí dobroty františek dobrota profil frantisek dobrota dobroty z kurete kure podle frantiska recept na kuřecí pizzu moje recepty.blog

Zapomněl/a jsem heslo