Lehký oběd s dýní Hokkaido
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli nakrájíme na kolečka a orestujeme na másle do sklovata. Dýni Hokaido umyjeme v teplé vodě a nakrájíme na kostičky (neloupeme).Dáme na cibulku, přidáme muškátový…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli nakrájíme na kolečka a orestujeme na másle do sklovata. Dýni Hokaido umyjeme v teplé vodě a nakrájíme na kostičky (neloupeme).Dáme na cibulku, přidáme muškátový…
Čočku dobře propláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat. V hrnci rozehřejte olej, přidejte najemno nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek a asi 5 minut opékejte. Poté…
Maso si lehce naklepeme, osolíme, okořeníme a poprášíme solamylem. Na marinádu si smícháme povidla, sójovou omáčku, 1PL oleje, nastrouhaný zázvor a česnek. Maso potřeme…
Do misky dáme tofu a namočíme ho do sojové omáčky. Potom osmažíme na pánvi zázvor a česnek, přidáme tofu a chvíli smažíme.Přidáme směs čínské zeleniny a krátce…
Maso nakrájíme na nudličky, přidáme bílý pepř, nastrouhaný zázvor, nadrobno nakrájenou chilli papričku, kari koření, sůl, škrobovou moučku a vše důkladně promícháme.…
Vánočka je takovou snídaňovou královnou vítající vánoční ráno při svátečním stole. Už její příprava je slavnostně laděná, protože se peče většinou jen o Vánocích. Nechte…
Zázvor se v posledních letech těší velké oblibě i v naší české kuchyni. Přidáváme ho do celé řady sladkých i slaných jídel, kterým dodává nezaměnitelnou štiplavou chuť.…
Vepřovou krkovici omyjeme, osušíme. Nakrájíme na stejně velké plátky. Lehce je naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným zázvorem. Přidáme pokrájené bylinky,…
Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme, dáme do pekáče. Stehno si prošpikujeme slaninou. Všechny ingredience na marinádu si řádně promícháme a nalijeme do pekáče na maso,…
Uzené maso si uvaříme, necháme vychladnout a naporcujeme tak na 1 cm vysoké řízky, v misce si rozšleháme vejce s česnekem, citronovou šťávou, vodkou, zázvorem,…
V sezoně čerstvé zeleniny je velmi výhodné její přebytky zpracovat sterilací na různé pochoutky, které využijeme v zimním období, až bude zelenina nekvalitní nebo drahá.…
Výborné jídlo inspirované asijskou kuchyní připravíme během chvíle. Rýžové nudle, kuřecí maso, houby a smaženou zeleninu doplňuje výrazná omáčka, kterou zahustíme…
Maso nakrájíme na kousky nebo nudličky, okořeníme (mimo papriky a soli), promícháme a orestujeme. Podlejeme trochou teplé vody, osolíme a dusíme pod pokličkou asi 15…
Zelí nakrájíme na větší kousky a krátce spaříme v horké vodě. Scedíme, necháme okapat a vsypeme do mísy.Na pánvi nasucho opražíme sezam, stačí minutku. Přidáme k zelí.Na…
Plátky masa po okrajích nařízneme mělkými řezy, naklepeme, osolíme, okoženíme a necháme čtvrt hodinky odležet. Na části sádla spěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme…
Křidélka omyjeme, osušíme, mírně osolíme a vložíme do marinády z uvedených surovin nejméně na 12 hodin.Pak je i s marinádou vložíme do pekáčku, mírně podlijeme a pečeme…
Maso si nakrájíme na kostičky,dáme do misky osolíme,přidáme jeden prolisovaný stroužek česneku a lžici oleje.Promícháme a dáme na 2 hodinky uležet do lednice. Cibuli…
Bôb umyjeme a namočíme na 10 hodín, potom uvaríme do mäkka, ale nerozvariť (slabá hodina). Ku koncu osolíme. Scedíme, necháme odkvapkať. Na panvici zohrejeme olej (na…
Na pánvi s troškou olivového oleje osmažíme nakrájenou cibuli a jarní cibulky jen bílé části, pak přidáme nakrájenou slaninu, orestujeme a dáme na ní opéct kusy jater,…
Kachní prsa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a kůži nařízneme do mřížky. Vetřeme grilovací koření (k domácímu přidáme sůl) a podrcený barevný pepř.V uzavíratelné misce…
Kuře rozčtvrtit a díly vykostit. Vařit ve vodě s 4 lžícemi ústřicové omáčky a 4 sójové, jednou tyčkou skořice a jednou hvězdičkou badyánu, kousek oloupaného zázvoru, sůl…
Oloupeme cibuli, nakrájíme na kostičky a dáme zpěnit na rozpálený olej. Mezitím maso očistíme, nakrájíme na kostičky a přidáme. Zasypeme kari kořením, nastrouháme trochu…
Jemnému, bílému masu krevet svědčí rychlá příprava a jednoduché dochucení. Ochutnejte je připravené na másle, ovoněné česnekem, zázvorem a trochou petrželové natě.…
TĚSTO: Dáme si rozehřát tuk a mezitím všechny suché ingredience vysypeme do mísy (měchací), droždí rozmícháme v trošce vlažné vody a vlijeme do mísy spolu s ostatními…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Jak připravit jednohubky po benátsku? S cicchetti a sklenkou prosecca si budete připadat jako ve slunné Itálii
Co je dvojí kvalita potravin? Že jogurty v Německu jsou lepší než ty v Česku
Vánoce na vídeňském císařském dvoře: Po půstu se podávala ryba a salát z polníčku, císař musel mít „tafelspitz“ a Maura v košili