Grilované pak choi (bok choy) s asijskou zálivkou
Recept ještě nebyl hodnocenKdo jednou ochutná grilovanou zeleninu, bude ji vyhledávat již vždy. Pak choi je velmi zajímavý druh zelí, které se hodí nejen jako doplněk k masitým jídlům. Jako…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kdo jednou ochutná grilovanou zeleninu, bude ji vyhledávat již vždy. Pak choi je velmi zajímavý druh zelí, které se hodí nejen jako doplněk k masitým jídlům. Jako…
Obojí maso nakrájíme na kostky zvlášť, cibuli nadrobno, česnek nastrouháme. Na rozpáleném sádle osmažíme cibuli, přidáme česnek, hovězí líčka a když se maso pořádně…
Roštěnku si nakrájíme na plátky tak 1 cm, naklepeme, osolíme, posypeme zázvorem a obalíme mírně v mouce. Do PH dáme olej, opečeme roštěnky z obou stran, vyndáme je na…
Oloupeme cibuli, nakrájíme na kostičky a dáme zpěnit na rozpálený olej. Mezitím maso očistíme, nakrájíme na kostičky a přidáme. Zasypeme kari kořením, nastrouháme trochu…
Na výborné obložené chlebíčky je ideální upéct domácí večky. S tímto receptem to bez obtíží zvládnete. Nadýchané a lesklé veky po upečení a vychladnutí stačí nakrájet a…
Tofu nakrájíme na plátky (10ks), zlehka je osolíme a posypeme kořením. Necháme pár minut odležet. Mezitím si překrájíme žampiony na půlky, očistěný zázvor rozkrájíme na…
Do rozehřáté hluboké pánve dáme přepuštěné máslo a olej, přidáme nasekanou cibuli, podrcený kmín a restujeme cca 5 minut do změknutí cibule.Přidáme nastrouhaný zázvor,…
Pokrmy asijských chutí se těší veliké oblibě. Pečlivě připravené hovězí maso bude krásně křehké a voňavé. V kombinaci s lahodným pak choi a rýží, nebo nudlemi, si toto…
Maso nakrájíme na větší kostky. V misce smícháme všechny ingredience na marinádu a do této směsi dáme maso. Marinujeme pod potravinovou fólií neméně 2-3 hodiny, ještě…
Kaštany nařízneme na vypouklé straně do křížku. Rozložíme je na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 10 minut. Kaštany by měly začít praskat. Jakmile jsou…
Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme, dáme do pekáče. Stehno si prošpikujeme slaninou. Všechny ingredience na marinádu si řádně promícháme a nalijeme do pekáče na maso,…
Jehněčí maso je luxusním zpestřením jídelníčku, ale musíte ho umět připravit. Zkuste například plněný bok podle osvědčeného receptu. Uvidíte, že se nikdo z vašich…
Maso nakrájíme na plátky a z nich nakrájíme přes vlákno nudličky. Nudličky obalíme ve škrobu, prudce je smažíme cca 2 minuty v pánvi na rozpáleném arašídovém oleji. Ve…
Kachní prsa vaříme 60-90 minut. Před vařením přidáme do vody přiměřeně rýžového vína, badyánu, sójové omáčky, zázvoru, skořice a soli. Maso necháme poté 5-6 hodin…
Kachní prsa vaříme 60-90 minut. Před vařením přidáme do vody přiměřeně rýžového vína, badyánu, sójové omáčky, zázvoru, skořice a soli. Maso necháme poté 5-6 hodin…
Šťavnatá vepřová žebírka v kořeněné marinádě si můžete připravit u grilu za horkých letních večerů, nebo i za nepříznivého počasí doma v troubě. Pokud jako přílohu…
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostky (část cibule - asi 2 lžíce - si dáme stranou) a vložíme do hrnce na horký olej. Cibuli restujeme dorůžova.Mezitím si nakrájíme maso…
Kuřecí prsa můžeme použít předem marinovaná, ale není to nutné. Maso nakrájíme na velikost soust, lehce osolíme, opepříme a v předehřáté pánvi na oleji opečeme ze…
Krevety získávají stále větší oblibu díky jemné chuti a rychlé a snadné přípravě. Vyzkoušejte tyto krevety marinované ve svěží marinádě, krátce restované spolu se…
S lákavou kombinací jemně upečené rýže a osvěžující zeleniny je tento pokrm nejen lahodný, ale také zdravý. Připravte si ho k obědu nebo k večeři a užijte si každý…
Nejprve připravte těsto, které bude půl hodiny, během přípravy náplně, odpočívat při pokojové teplotě. Do misky vsypte prosátou mouku, sůl a přilijte olej. Důkladně…
Kukuřičný škrob a hladkou mouku (půl na půl) osolíme, zalijeme vařící vodou a vypracujeme hladké těsto. Z něj uděláme malé kuličky a následně vyválíme tenké placičky…
Maso nakrájíme na tenké nudličky a naložíme, (nejlépe přes noc), do marinády.Papriky nakrájíme na proužky, pórek a bílé části cibulek na kolečka a osmažíme na trošce…