Zimní polévka se šťávou z kyselého zelí
Recept ještě nebyl hodnocenKosti dáme variť do vody, penu zberáme. Po chvíli pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu a celé korenie. Keď je mäso na kosti uvarené, oberieme ho. Do polievky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kosti dáme variť do vody, penu zberáme. Po chvíli pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu a celé korenie. Keď je mäso na kosti uvarené, oberieme ho. Do polievky…
Ze surovin na vývar si uvaříme kuřecí vývar. Na olivovém oleji osmahneme nudličky mrkve a petržele, zalijeme vývarem a povaříme. Později vložíme knedlíčky a ještě chvíli…
Zeleninu očistíme, celer a petržel nastrouháme, mrkev necháme vcelku. Na kousku másla krátce orestujeme nastrouhanou zeleninu a koření.Zalijeme vodou, přidáme králičí…
Na másle a slanině orestujeme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Maso očistíme, osolíme, opepříme a obalíme v perníkovém koření. Vložíme na zeleninový základ,…
Všechny ingredience s vyjímkou protlaku, cukru, vína, jíšky a nudlí dám vařit do studené vody. Ideální je volné vaření - tažení a odebírání pěny, trvá déle, ale výsledek…
Srdíčka opáchneme a odřízneme vrchní tučnější části, které použijeme na vývar. Srdíčka překrojíme na polovinu.Slaninu pokrájíme na tenké nudličky a cibuli nadrobno.V…
Sardelová omáčka ze sardelové pasty: Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, dobře povaříme, přidáme lžíci sardelové pasty, dobře umícháme. Podáváme k…
Krky uvaříme se zeleninou a kořením do měkka. Po částečném vychladnutí je obereme a odložíme.Rýži propláchneme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a na sádle osmažíme…
Kořenovou zeleninu (dala jsem mrkev, celer, petržel) a kousek pórku očistíme a nakrájíme.Cizrnu slijeme a na sítu propláchneme, černé fazole uvařené nebo konzervované…
Roládky z vepřové kýty jsou plněné uzeninami a proužky papriky s mrkví, které dělají zajímavou strukturu na řezu. Jako přílohu k nim podáváme dušenou kedluben na másle a…
V kastrolku orestujeme na ½ másla čočku, zalijeme ji vodou tak, aby byla ponořená a vaříme 30-40 minut, dokud se nerozvaří. Těsně před koncem vaření ji osolíme.…
I. UZENÝ JAZYK V KUŘETI Do málo osolené VROUCÍ vody (nevaříme polévku) se zeleninou dáme vařit jazyk. Snížíme teplotu a vaříme tak dlouho, až změkne (sklouzne z…
Na másle pomalu osmažíme sušené NEnamočené houby s kmínem a česnekem. Když jsou měkké a rozvoní se, přidáme nahrubo strouhanou zeleninu, cibulku, (můžeme přidat ještě…
Očištěné rybí filety vložíme do osolené vody společně s nastrouhanou kořenovou zeleninou a vaříme, dokud není zelenina a maso měkké.Po uvaření vyjmeme filety a zeleninu…
Na kousku másla osmahneme nakrájenou cibulku a nastrouhanou kořenovou zeleninu, přidáme pohanku, společně osmahneme, zalijeme vývarem a provaříme. V polévce rozvaříme…
Z králičích dílů, zeleniny a koření uvaříme klasický vývar. Měkké maso obereme od kosti a natrháme vidličkou. Uchováme v teple.Tři cibule nakrájíme na proužky, cuketu i…
Líčka nakořeníme, zprudka opečeme na oleji a vyjmeme. V tom samém oleji orestujeme zeleninu vč. cibule do tmava a podlijeme bujonem a vínem. Do takto připraveného…
Ze skeletů a zeleniny si uvaříme silný vývar. Vejce, mouku a sýr smícháme v řidší těsto, ze kterého připravujeme nočky buď lžičkou nebo přes sítko. Zdobíme petrželkou.
Kuřecí stehna nasolíme a opepříme, kořenovou zeleninu, česnek a cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme olej, na kterém zprudka zatáhneme maso.…
Předvařené drštky pečlivě omyjeme, ještě jednou je prodrbeme solí, zalijeme studenou vodou a vaříme do měkka v hrnci. Uvařené drštky vyjmeme a pokrájíme na nudličky. Ze…
Krůtí maso jsem si zbavila kůže, řádně ho oplácla a obalila v bambově soli. Do pečící nádoby jsem si vložila na hrubo nakrouhanou kořenovou zeleninu, na kostičky…
Do většího hrnce dáme maso, zalijeme ho vodou, přidáme koření , cibuli a vaříme minimálně hodinku.Mezitím zvlášť dáme vařit zeleninu s krupkami, které vaříme tak cca…
Křídla uvaříme s kořenovou zeleninou a solí do měkka. Po uvaření je obereme od kostí a křupek. Mezitím na sádle zpěníme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme očištěná a…
Kroupy uvaříme,kořenovou zeleninu nastrouháme,osmahneme na tuku,přidáme vodu,houby a společně vaříme.Ke konci vaření přidáme jemně nastrouhaný brambor,petrželovou nať a…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Přidáno 4. 5. 2024 06:45
Indiánky jako z cukrárny připravíte snadno. Aby sněhová náplň byla vláčná, jemná a nadýchaná, stačí ji vylepšit o jednu důležitou ingredienci
Automatický zásobník na kuchyňské papírové utěrky
Vypěstovat borůvky na zahradě i na balkóně je snadné: Použijte rašelinu, nechte je na slunci nebo v polostínu a pravidelně je zalévejte