Kapustové listy plněné houbovo-zeleninovou náplní
Recept ještě nebyl hodnocenKapustové listy si spaříme a odřízneme košťál. Bábovkovou formu si vymažeme olejem a listy rozložíme na dno a stěny formy. Na oleji si osmahneme cibulky, přidáme houby…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kapustové listy si spaříme a odřízneme košťál. Bábovkovou formu si vymažeme olejem a listy rozložíme na dno a stěny formy. Na oleji si osmahneme cibulky, přidáme houby…
Z víkendu mi zbylo trochu krůtího masa na pekáčku i se sosem a tak jsem začala: Krůtí maso jsem pokrájela na malinké kostičky, přidala jsem pokrájenou brokolici,…
Do stehen uděláme zářezy a do každého dáme plátek česneku.V pekáčku na plotně rozehřejeme olej a orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na…
Na másle a slanině orestujeme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Maso očistíme, osolíme, opepříme a obalíme v perníkovém koření. Vložíme na zeleninový základ,…
Běžným způsobem uvaříme masový vývar s kořením a zeleninou, táhneme aspoň tři hodiny.Předem uvaříme brokolici rozdělanou na malé části. Brokolice musí být uvařená na…
Králíka dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, celou cibuli, koření a kořenovou zeleninu. Uvaříme do měkka. Uvařeného králíka obereme z kostí a nakrájíme.Na sádle…
Kuřecí vývar: kuřecí skelety (4 ks) vložíme do pekáčku, přidáte rozkrojenou cibuli i se slupkou a vložíme do trouby rozpálené na 230 °C.Pečeme, dokud kostry nezačnou…
Krky uvaříme se zeleninou a kořením do měkka. Po částečném vychladnutí je obereme a odložíme.Rýži propláchneme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a na sádle osmažíme…
Krůtí krk uvaříme se zeleninou a kořením do měkka. Maso obereme a uchováme.Na omáčku zpěníme na másle cibuli nakrájenou najemno. Zasypeme moukou a orestujeme.Jíšku…
Fazole den předem namočíme. Druhý den je ve stejné vodě doměkka uvaříme spolu s kořenovou zeleninou.Z másla a hladké mouky uděláme jíšku, zavaříme do polévky a ještě…
Kořenovou zeleninu (dala jsem mrkev, celer, petržel) a kousek pórku očistíme a nakrájíme.Cizrnu slijeme a na sítu propláchneme, černé fazole uvařené nebo konzervované…
Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostky a orestujeme ji na oleji.Osolíme, opepříme, zalijeme 1 naběračkou vývaru a podusíme.Když je zelenina téměř měkká, nakrájíme na…
Mleté maso smícháme se solí a mletým pepřem, pokud je moc suché tak přidáme trošku vody.Můžeme ještě dochutit i jinak, nějakým kořením nebo přidat najemno nakrájenou…
Kuřecí stehna jsou vděčná surovina. Jídla z nich připravovaná jsou šťavnatá a chutná. Guláš s vloženými barevnými paprikami bude rychle hotov. S vhodnou přílohou potěší…
Zeleninu očistíme, celer a petržel nastrouháme, mrkev necháme vcelku. Na kousku másla krátce orestujeme nastrouhanou zeleninu a koření.Zalijeme vodou, přidáme králičí…
Máte-li chuť vyzkoušet netradiční variantu svíčkové, pusťte se do přípravy této její ruské verze. Chybí v ní cibule i některé tradiční koření, naopak obsahuje neobvyklou…
I z méně kvalitní části vepřového masa můžeme z trochou šikovnosti vytvořit hned tři samostatné pokrmy. Vyškvařené sádlo využijeme nejen na chleba, ale i později při…
Kuřecí vývar s knedlíčky z drůbežích jater a bylinek přijde vhod při podzimních a zimních sychravých dnech. Dlouhé doba vaření a trpělivost při sbírání pěny se vyplatí a…
Roládky z vepřové kýty jsou plněné uzeninami a proužky papriky s mrkví, které dělají zajímavou strukturu na řezu. Jako přílohu k nim podáváme dušenou kedluben na másle a…
Jemná a šťavnatá líčka jsou delikátní kousek masa, vyžadují ale dlouhou přípravu. Proto je před grilováním nejprve vaříme ve vývaru se zeleninou do měkka, až poté je…
Rychlá a levná pórková polévka je díky vaječné jíšce velmi výživná. Dobře vás zasytí ale nezanechá pocit plnosti. V létě se bude hodit jako lehký oběd či večeře. Dobře…
Kuřecí prsa naplněná hráškovou nádivkou se smetanovou omáčkou by byla skvělá i jen tak. Přidáte-li k nim ještě pečenou dýni, vznikne dokonalý jarní pokrm, který bude…
Klasickou českou rybu můžeme podávat v netradiční a zajímavé kombinaci s ořechovou pěnou. Kapra uvaříme spolu s kořenovou zeleninou a kořením a podáváme spolu s…
Snadno připravenou polévku, která je z celoročně dostupných surovin jistě uvítá každý. Z kombinace brambor, kořenové zeleniny a brokolice připravíme lahodnou krémovou…