Salát z kysaného zelí, cukety a kopru
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji dosklovata osmažíme cibulku, nesmí být růžová. Přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu a trošku vše prohřejeme. Zelí vyždímáme, překrájíme, dáme do misky a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji dosklovata osmažíme cibulku, nesmí být růžová. Přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu a trošku vše prohřejeme. Zelí vyždímáme, překrájíme, dáme do misky a…
V kastrolu na sádle osmahneme cibuli a párky. Postupně přidáváme mrkev, brambory a zelí. Přidáme dvě snítky rozmarýnu, podlijeme vínem a pod poklicí dusíme do měkka.…
Kapustu narežeme na rezance, zalejeme vodou, pridáme lyžičku rasce, bobkový list, osolíme a varíme do mäkka.Z oleja, múky a mlieka uvaríme bešamel, vlejeme do kapusty,…
Recept je pro velký 8 litrový tlakový hrnecPřímo v hrnci na rozpuštěné slanině zpěníme cibulku.Všechno maso nakrájíme na drobné kousky. Taktéž všechnu zeleninu a…
Slaninu nakrájame na malé kocky a vyškvaríme.Pridáme nadrobno narezanú cibuľu a orestujeme.Vložíme na tenšie rezance nakrájanú kapustu, osolíme, okoreníme a asi 5 minút…
Kapustu nakrájame na tenšie rezance.Pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu a na kolieska narezanú cibuľu.Med, šťavu, olej, horčicu, rascu a soľ prešľaháme s jogurtom a…
Jídla s vůní a chutí asijských přísad jsou velmi oblíbená nejen pro svoji rychlou přípravu. Vyladěná chuť, šťavnaté maso a křehká nerozvařená zelenina lákají k talíři…
Věděli jste, že zelí lze použít i do moučníku? Tradiční kynuté bochánky z Rychnovska, plněné karamelizovaným hlávkovým zelím, potřené škvařeným máslem a sypané směsí…
Připravte si podle našeho receptu opravdu syté jídlo z vepřového masa. Dobře propečené vepřové je pro zachování šťavnatosti špikované špekem. Spolu se zelím, či okurkou…
Mladé zelí má jemnou a osvěžující chuť. Připravit z něj můžete třeba tuto skvělou polévku. Kromě zelí do ní patří také brambory a kopr. Zahuštěna je klasickou jíškou a…
Omyté a osušené maso lehce naklepeme. Potřeme utřeným česnekem, osolíme, opepříme a zakápneme olejem. Necháme v pokojové teplotě asi hodinku až dvě odpočinout.Připravíme…
Vepřo - knedlo bez „zela” je jako cop bez mašle. Mějte doma vždy zásobu dobře připraveného křupavého kysaného zelíčka. Aby se vepřovému na talíři nestýskalo. Vaši…
Čalamáda zavařená v parním hrnci je skvělým způsobem, jak uchovat chuť sezónní zeleniny po celý rok. Tato tradiční směs zelí, paprik, cibule a dalších druhů zeleniny je…
Snadná a rychlá lepenice má sice prazvláštní název, ale nebojte, neskrývá se za ní nic jiného, než tradiční brambory se zelím. Uvařené rozmačkané brambory doplní…
Salát Coleslaw z křupavého zelí a krémové zálivky je oblíbený po celém světě. Tentokrát ho ještě zpestříme, přidáme pikantní ředkvičky a okurku. Salát podáváme posypaný…
Šťavnaté kuličky z mletého masa připravíme tentokrát na čínský způsob. Jsou lehce pikantní a díky použitému koření mají zajímavou chuť. Podáváme je s rýží v omáčce se…
Gulášová zelná polévka je vydatná a chuťově výrazná kombinace tradičního guláše a kysaného zelí. Spojuje pikantní koření a svěžest zelí do jednoho lahodného pokrmu,…
Křupavé rané zelí, svěží bylinky a jemný dresing – jarní salát, který v sobě nese všechnu lehkost a chuť probouzející se přírody. Skvělý jako příloha i lehký oběd.
Dušené zelí se zeleninou a klobásou je nápadně podobné oblíbenému slezskému pokrmu s názvem bigos. Jeho příprava je však poměrně zdlouhavá, proto pro vás máme recept,…
Výborný burger s nezvyklou kombinací šunkové pěny a hermelínu. Hermelín navíc před grilováním namočíme do sýrového obalu, což mu dodá ještě více sýrové chuti. Jemnou…
Omyté zelí překrojíme, tuhý košťál vyřízneme a zelí nakrájíme na jemné nudličky, osolíme, dobře promačkáme a necháme chvíli v klidu.Jablka oloupeme, rozčtvrtíme,…
Ostřílenou letní klasikou je zeleninové lečo, ve kterém nesmí chybět také kus uzeniny. Připravte si tento pokrm s maďarskými kořeny a servírujte jej trošku netradičně v…