Plněná mletá roláda s chlupatými knedlíky
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny suroviny smícháme, uděláme bochánek a párkrát s ním bouchneme, aby v něm nebyl vzduch. Na vál dáme folii, na ní uděláme čtverec, vysoký nejméně 15 mm. Potřeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny suroviny smícháme, uděláme bochánek a párkrát s ním bouchneme, aby v něm nebyl vzduch. Na vál dáme folii, na ní uděláme čtverec, vysoký nejméně 15 mm. Potřeme…
Ze zelí odebereme 6 listů a spaříme je v horké vodě. Rozprostřeme si je na vál a vyřízneme část tvrdého středu. , Studenou pohanku, uvařenou v mléce do měkka, dáme do…
Ze zelí odebereme 6 listů a spaříme je v horké vodě. Rozprostřeme si je na vál a vyřízneme část tvrdého středu. , Studenou pohanku, uvařenou v mléce do měkka, dáme do…
Pokud máme krevety mražené, propláchneme je a necháme na sítu okapat. Nudle uvaříme podle návodu na obalu a scedíme. Očištěný zázvor, chilli a česnek nasekáme na…
Slaninu nakrájame na malé kocky a vyškvaríme.Pridáme nadrobno narezanú cibuľu a orestujeme.Vložíme na tenšie rezance nakrájanú kapustu, osolíme, okoreníme a asi 5 minút…
Kapustu nakrájame na rezance.Na oleji orestujeme nadrobno narezanú cibuľu, pridáme kapustu, rascu, osolíme, podlejeme troškou vody a dusíme 10 minút.Pridáme najemno…
Slaninu narežeme na malé kocôčky a vyškvaríme.Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujeme.Do tohto základu vložíme narezané huby a kapustu, na väčšie kúsky nakrájené…
Cestoviny uvaríme v osolenej vode.Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme na malé kúsky narezanú kapustu, sójovú omáčku, osolíme (opatrne), okoreníme a podusíme…
Cizrnu namočíme (nejlépe přes noc) a uvaříme podle návodu - cca 40 minut. Slijeme z ní vodu, osolíme ji a udržujeme v teple.Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme …
Věděli jste, že zelí lze použít i do moučníku? Tradiční kynuté bochánky z Rychnovska, plněné karamelizovaným hlávkovým zelím, potřené škvařeným máslem a sypané směsí…
Mladé zelí má jemnou a osvěžující chuť. Připravit z něj můžete třeba tuto skvělou polévku. Kromě zelí do ní patří také brambory a kopr. Zahuštěna je klasickou jíškou a…
Čalamáda zavařená v parním hrnci je skvělým způsobem, jak uchovat chuť sezónní zeleniny po celý rok. Tato tradiční směs zelí, paprik, cibule a dalších druhů zeleniny je…
Extra rychlý zelný salát s mandarinkami a hroznovým vínem vás překvapí svou svěží chutí. Balsamico s příchutí pomeranče ještě zvýrazní citrusovou chuť salátu.…
Jednoduchá jídlo, která je nutričně hodnotné, uvítají nejen diabetici. Bude se hodit všem, kteří uvažují o obsahu, chuti, ale i nutriční hodnotě pokrmu. Navíc příloha…
Snadná a rychlá lepenice má sice prazvláštní název, ale nebojte, neskrývá se za ní nic jiného, než tradiční brambory se zelím. Uvařené rozmačkané brambory doplní…
Gulášová zelná polévka je vydatná a chuťově výrazná kombinace tradičního guláše a kysaného zelí. Spojuje pikantní koření a svěžest zelí do jednoho lahodného pokrmu,…
Křupavé rané zelí, svěží bylinky a jemný dresing – jarní salát, který v sobě nese všechnu lehkost a chuť probouzející se přírody. Skvělý jako příloha i lehký oběd.
Šťavnaté kuřecí maso pečené na jemně dochuceném kedlubnovém zelí je svěží alternativou k tradičnímu zelí. Lehký, přitom sytý pokrm s příjemnou sladko-slanou chutí, který…
Výborný burger s nezvyklou kombinací šunkové pěny a hermelínu. Hermelín navíc před grilováním namočíme do sýrového obalu, což mu dodá ještě více sýrové chuti. Jemnou…
Omyté zelí překrojíme, tuhý košťál vyřízneme a zelí nakrájíme na jemné nudličky, osolíme, dobře promačkáme a necháme chvíli v klidu.Jablka oloupeme, rozčtvrtíme,…
Ostřílenou letní klasikou je zeleninové lečo, ve kterém nesmí chybět také kus uzeniny. Připravte si tento pokrm s maďarskými kořeny a servírujte jej trošku netradičně v…
Kombinace červené řepy, křupavého zelí a cibule je rovnicí pro potřebný přísun vitamínů. Pokud tuto trojici máte rádi, připravte si zásobu barevné, křupavé a zdravé…