Čokoládový dort na Valentýna
Recept ještě nebyl hodnocenChcete překvapit svoji drahou polovičku na svátek všech zamilovaných? Upečte tento hříšně čokoládový dort, který je plněný dokonalou máslovo-čokoládovou pomazánkou.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Chcete překvapit svoji drahou polovičku na svátek všech zamilovaných? Upečte tento hříšně čokoládový dort, který je plněný dokonalou máslovo-čokoládovou pomazánkou.…
Proč mít pokaždé kulaté ovocné knedlíky, když lze borůvky či jahody uzavřít do kyprého tvarohového těsta v podobě taštičky, navíc s ozdobným "krajkovým" okrajem. Dětem…
Nejste zastánci klasických ořechových a máslových náplní do cukroví? Vyzkoušejte na košíčky nanést šlehanou bílou čokoládu. Rozjasní vánoční talíř s cukrovím, je krásně…
Tyhle skvělé košíčky si můžete upéct nejen na Vánoce, ale na jakoukoli příležitost. Jejich příprava není vůbec složitá, takže ji zvládne i začátečník. Jako náplň můžete…
Ořechové cukroví nemůže rozhodně chybět na svátečním stole, je křehké a rozplývá se na jazyku. Letos ho určitě vyzkoušejte, překvapí Vás svou jednoduchostí, okouzlující…
Všechny recepty na koblihy se zdají být sejné, přece jen je vždy nějaká drobnost odliší. Toto těsto je zaděláno s hladké i hrubé mouky, voní po vanilce a rumu a plníme…
Lahodný vanilkový krém s křupavou karamelovou krustou podáváme ozdobený lesním ovocem a snítkou máty. Krém připravíme ze smetany, žloutků a cukru v troubě ve vodní lázni…
Velikonoce se blíží, tak si s námi zkuste upéct ořechového beránka podle tohoto léty prověřeného receptu. Pocukrovaný nebo politý polevou pak bude ozdobou každého stolu…
Na Velikonoce se tradičně peče nádivka, hlavička, z masa. Je jakýmsi pomyslným znamením přechodu z půstu k hodování. V tomto receptu je použito jak uzené, tak i vepřové…
Boží milosti jsou tradiční smaženým moučníkem pro radost dětí i dospělých. Kromě jejich kynuté varianty můžete zkusit tyto z lehkého vinného těsta. Bohatě pocukrované do…
V domácí pekárně připravíme těsto na vánočku nebo mazanec velmi snadno. Ochutíme ho rumem, sekanými mandlemi a brusinkami. Poté z těsta vytvarujeme vánočku nebo mazanec…
Mandlové vykrajované cukroví slepované pikantní marmeládou je šikovná variace na linecké slepované. Mandle, či mandlová mouka přidá chuť i křehkost. Vyzkoušejte je s…
Výborné ořechové čtverečky se slaným karamelem a čokoládovou polevou na povrchu, se díky křehkému těstu v ústech krásně rozplynou, ale sladká chuť zůstane ještě chvíli…
Skořicové šneky jistě dobře znáte. V tomto receptu je připravíme z kynutého těsta, na které použijeme špaldovou mouku, která je bohatá na vitamíny a minerály. Dovnitř…
Domácí housky zaberou sice chvilku času, ale chuťově daleko předčí všechny, které můžeme přinést z obchodu. Mají přidanou hodnotu vaší práce a laskavého zacházení s…
Louhované bagety nejsou tak složité na přípravu, jak by se mohlo zdát. Nejdůležitější krok receptu - louhování - chce sice umění zvládnout logistiku a lázeň, ale bagetky…
Ovocné knedlíky připravujeme zejména v létě na mnoho různých způsobů. Čerstvé jahody můžeme tak díky tomuto receptu zabalit do bramborovo-tvarohového těsta. K nim pak…
Croquembouche je z francouzského "croque en bouche", což doslova znamená "křupnutí v puse". Ptáte se proč? Je to vysoký kužel tvořený profiteroly a ozdobený karamelem,…
Vypracujeme těsto, necháme v chladničce odpočinout. Vyválíme, vykrajujeme kolečka a upečeme.Polovinu koleček potřeme čokoládovou polevou a přilepíme půl ořechu. Kolečka…
Do prosáté mouky s práškem do pečiva a solí dáme tvaroh, žloutky, sorbit a pomocí tekutin vytvoříme těsto. Vmícháme podle chuti kůru, rozinky a posekané mandle. Ihned…
Žloutky s cukrem vyšleháme v mixéru nebo ručním šlehačem do pěny. Přidáme salko a mléko a znovu mixujeme (šleháme). Přilijeme rum a opět mixujeme (šleháme). Nalijeme do…
Oškrábané brambory nakrájíme na větší kousky. Omytý květák rozebereme na přibližně stejné růžičky. Brambory i s květákem zalijeme asi do poloviny vývarem a doplníme…
Sušenky rozdrtíme v robotu a přidáme změklé máslo. Prsty řádně promneme a hmotu postupně namačkáme do dortové formy (24 cm) a vytvoříme okraje, asi 3 cm vysoké (jde to…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Sladká pochoutka ze Slovenska: Jak si doma připravit pouťovou dobrotu, které se říká košický med
Jak péct cukroví se sádlem nebo škvarky? Chce to nižší teplotu a sádlo v kostce!
Retro: Plumlovský řízek zažene hlad i bez přílohy a kdysi stál 15 Kčs stejně jako biftek. Typické pro něj jsou tři zvláštní ingredience