Historie na talíři: Na jakých jídlech si kdysi lidé nejvíce pochutnávali?
Historie zahrnuje různá období a místa, pro která jsou specifická určitá jídla. Ve středověku byly oblíbené obilné kaše a chlebová polévka, ve starém Egyptě se podávali pečení voli a ve starověkém Řecku vařili polévku z vepřové krve. Řada z jídel se zachovala i dodnes, akorát v modernějším kabátku. Lidé se s oblibou vrací k "retro" kuchyni, která byla plná chutí.
Několik zajímavostí z kuchařské historie
Historie s sebou nese řadu zajímavostí, které jste třeba nevěděli.
-
První „kuchařka“ pochází ze starověké Mezopotámie.
-
Německá bílá klobása vznikla díky kocovině.
-
Jáhly dříve sloužily jako surovina pro výrobu kořalky.
-
Díky malé nehodě na předměstí New Yorku máme točenou zmrzlinu.
-
Mrkvový dort se objevil, když nebylo na cukr.
Předchozí 1 … 11 12 13 14 Další
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 9 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 12 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 13 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Přečtěte si Zobrazit více
Cuketové špagety jsou lahůdka! Naučte se dělat osvěžující zeleninové nudle
Uvařte si doma poctivou dršťkovou: Chuť jí vylepší uzená paprika, sádlo a hovězí vývar
Moosbeernocken: Speciální tyrolské lívanečky se připravují z těsta, ve kterém je víc lesních borůvek než mouky, a obalují se v cukru