Tvaroh je plný bílkovin a chutná skvěle nasladko i naslano. Čemu dáte přednost?
Tvaroh je oblíbený mléčný výrobek s bohatou historií v mnoha kulturách po celém světě a pro svou neutrální chuť se hodí do sladkých i slaných pokrmů. Vyrábí se fermentací mléka pomocí bakterií, což způsobuje srážení a oddělení syrovátky od pevné hmoty. Tento proces dává tvarohu jeho typickou konzistenci a kyselý odstín.
Druhy tvarohů
Tvaroh existuje v různých verzích:
- podle postupu zpracování: tvaroh v kostce, ve vaničce, hrudkovitý a tvrdý,
- podle obsahu tuku v sušině: měkký (nízkotučný), jemný (polotučný) nebo tučný,
- podle jeho tučnosti: odtučněný, nízkotučný, polotučný a tučný.
Tip: Pokud máte rádi sametovější a luxusnější chuť, zkuste tvaroh se smetanou.
Tvaroh a využití v kuchyni
V kuchyni má tvaroh široké využití. Je skvělým základem do různých buchet a moučníků, kde přidává vláčnost a bohatost. Vytvoříte z něj také skvělé tvarohové knedlíky. Pro ty, kteří hledají jemnější použití, může být tvaroh (třeba s pudinkem) základem různých krémů, které obohatí dorty nebo palačinky. Naslano se hodí do pomazánek či slaných koláčů.
Den buchet
Světový den tvarohu
Předchozí 1 … 4 5 6 7 8 9 Další
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 7 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 8 hodinami
Banana split
Přidáno před 8 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 21 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 22 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít sedmikrásky v kuchyni? Květy jsou skvělé nejen do medu a sirupu, mladé listy se hodí do salátů, pomazánek i polévek
Tesco Online nákupy v Praze snížily cenu za dovoz až o 30 %
Babiččina kynutá bábovka nejen k odpolední kávě. Voní tradicí a chutná po kandovaném ovoci