Zelenina obsahuje řadu cenných vitamínů. Články, rady a postupy, jak ji využít v kuchyni
Zelenina má na lidský organismus blahodárný vliv. Obsahuje totiž řadu antioxidantů, vitamínů a minerálů a vysoký podíl vlákniny. Navíc pomáhá udržet zdravou váhu, dodává energii, podporuje správnou peristaltiku střev a pomáhá v prevenci proti různým chorobám. To vše platí, pokud ji jíme dostatek, což je podle doporučení přibližně 400 gramů denně.
Jak se dá připravit zelenina?
Zelenina se dá připravit na různé způsoby. Zejména v létě je skvělá na grilu, během roku je pak nejlepší zelenina na pánvi na másle. Pokud chcete zeleninu do polévky, můžete ji jednoduše uvařit. Vynikající je také pečená zelenina. Možnosti jsou zkrátka neomezené.
Exotická, salátová, kořenová a další druhy zeleniny
Velkým lákadlem zeleniny je především její rozmanitost. Máte rádi salátovou zeleninu, či dáváte přednost třeba kořenové? Nebo naopak holdujete spíše méně známé zelenině? Pak vyzkoušejte některý z exotických druhů, jako je třeba oblíbené avokádo, mangold nebo pak-choy. Tak nebo tak do těla dostanete spoustu skvělých živin.
Předchozí 1 2 3 4 5 6 … 24 … Další
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 12 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 13 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 14 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 17 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Přečtěte si Zobrazit více
Španělská paella: Dokonalé jídlo vzniklo původně ze zbytků pro služebnictvo. Víte, jak se správně dělá?
Toprecepty slaví narozeniny, dárky dostanou čtenáři: Tento týden sleva 50 % na všechno z našeho sortimentu, od kuchařek po zástěry!
Božena Němcová neuměla moc vařit, pravidelně dostávala jídlo od přátel, bez piva se neobešla a měla ráda i rum