Vepřové výpečky jsou poměrně levné jídlo a s knedlíkem a zelím tvoří výborný nedělní oběd. Vyzkoušejte je podle našich rad
					
	
Vepřové výpečky jsou klasickým jídlem z české kuchyně. Kousky masa pečené v kořeněném voňavém výpeku nechají málokoho chladným. Podávají se k nim knedlíky a zelí nebo špenát.
Výpečky se připravují z levnějšího masa, většinou bůčku. Pokud je hodně prorostlý, přidáme k němu libové maso z plece nebo kýty. Kdo nemá rád bůček, použije vepřovou krkovici. Abychom si pochutnali, zvolíme správný postup.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit maso na výpečky
Potřebujeme ostrý nůž a prkénko.
- Kus masa zbavíme kostí, pokud je obsahuje. Z kostí uvaříme polévku.
 - Všechno maso nakrájíme na kostky velké asi jako na guláš. Krájíme i s případnou kůží.
 - Maso vložíme do pekáče, osolíme a okořeníme podle chuti. K vepřovému masu patří kmín, pepř, můžeme přidat hořčici, zázvor nebo nějakou směs na vepřové maso.
 - Přidáme krájenou cibuli a rozmačkaný nebo na plátky nakrájený česnek.
 - Podlijeme pivem nebo vývarem (i jen vodou).
 - Pečeme při 180-200 °C úplně doměkka, maso by se mělo samo téměř rozpadat. Ideální na výpečky je remoska.
 - Během pečení připravíme přílohu - knedlíky a zelí. K výpečkům jsou výborné hlavně bramborové knedlíky.
 
Kdo touží pokrm trochu odlehčit, zvolí místo knedlíků a zelí třeba vařené brambory nebo bramborovou kaši. Studené výpečky (nebo jejich zbytky) skvěle chutnají namazané na chlebu.
	
				
	
Komentáře (1)