Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 895 kJ / 931 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 114,84 g |
Tuky | 50,41 g |
Vláknina | 1,96 g |
Cholesterol | 240 mg |
Sodík | 233 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 4,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z olivového oleje, česneku, bylinek, citrónové šťávy, soli a pepře vytvoříme marinádu - jde spíš o jakousi "pastu" (nejlepší je vše najednou roztlouct a utřít ve hmoždíři).
Krok 2: Maso nakrájíme na kousky velikosti soust a naložíme do marinády.
Krok 3: Před pečením ho napichujeme na špejle nebo jehly (můžeme použít i tuhé větvičky rozmarýnu - viz. foto)a prokládáme je kousky cibulky a bobkovými listy.
Krok 4: Pekáč se špízy vložíme do rozpálené trouby a pečeme 30-40 minut - podle druhu masa, pečeme dozlatova. Příležitostně potíráme zbylou marinádou.
Krok 5: Jako příloha jsou dobré šťouchané brambory s dozlatova opečenou cibulkou nebo jen zeleninový salát (např. tzatziky).
Zveřejněno 24. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové bylinkové špízy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERYK
Moje poznámka
Vepřové bylinkové špízy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ERYK
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 11 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 14 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 14 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno před 17 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 3 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 4 hodinami
Poctivá květáková polévka
P.Ruslana před 5 hodinami
Mrkvový dort
anika.krenkova před 6 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 8 hodinami
Cookies s čokoládou
Nutelkaa před 9 hodinami
Maďarská vepřová plec
Ivet88 před 9 hodinami
Stir-fry s mletým masem, zelenými fazolkami a červenou paprikou
spamejlik před 10 hodinami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova před 10 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
TH před 11 hodinami
Tématické fráze:
jamie oliver recepty,
jamie oliver kuchařka,
spiz z veprove panenky,
kucharka jamie oliver,
vepřové špízy,
vepřová panenka jamie oliver,
vepřové maso na bylinkách,
bylinky na veprove maso,
spízy z veprove panenky,
vepřové na bylinkách,
jamie oliver vepřová panenka,
recepty jamie oliver,
špíz z panenky,
vepřová panenka špíz,
vepřová panenka se sušenými rajčaty,
špízy vepřové,
vepřová panenka na bylinkách,
špízy z panenky,
jamieoliverrecepty,
panenka plněná sušenými rajčaty
Suroviny:
panenka vepřová,
čerstvé bylinky,
libeček,
cibulka jarní,
česnek,
olej olivový,
šťáva citronová,
bobkový list,
pepř,
sůl
Komentáře (17)
Recept ještě nebyl hodnocen 4,0
Čerstvé informace z dění kolem Jamieho Olivera s možností nákupu.
www.e-jamie.eu
Najdete zde zajímavé a nejčerstvější informace ohledně Jamieho Olivera a jeho činnostech. Nechybí ani stručný Jamieho životopis, přehled dosud vydaných kuchařek a základní informace o jeho restauraci "Fifteen".
V průběhu budeme web obohacovat o články v každé ze základních položek menu a přidávat fotografie testovaných Jamieho receptů.
Babka kořenářka nejsem - musím je kupovat a pokud je nespotřebuji, tak je zahubím (nechtěně!!)