Polévka z tvrdého chleba s houbami
Hledáte způsob, jak zužitkovat starý chléb? Připravte chlebovou polévku. Když do ní přidáte hrst sušených hub, kousek slaniny a nasekanou pažitku, získáté chutnou a sytou polévku pro celou rodinu, která vás vyjde sotva na pár korun.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 915 kJ / 219 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,17 g |
| Tuky | 9,82 g |
| Vláknina | 18,18 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 193 mg |
| Sůl | 0,45 g |
| Sacharidy | 17,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sušené houby uvaříme doměkka, scedíme a pokrájíme.
Krok 2: Na rozehřátém másle osmažíme oloupanou a najemno pokrájenou cibuli.
Krok 3: Zalijeme vodou. Přidáme houby, jemně pokrájenou slaninu a rozlámaný chléb. Osolíme a přidáme kmín. Vaříme asi 10-15 minut.
Krok 4: Dochutíme nastrouhaným česnekem a bujónem. Krátce povaříme a nakonec přidáme drobně pokrájenou pažitku.
Zveřejněno 16. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polévka z tvrdého chleba s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJY
Moje poznámka
Polévka z tvrdého chleba s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJY
Nejnovější recepty
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 5 hodinami
Rychlovka ze staršího pečiva
Přidáno před 16 hodinami
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno 26. 12. 2025 08:01:02
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 47 minutami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 53 minutami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 1 hodinou
Bramborové knedlíky IV
Beruna před 2 hodinami
Žemlovka s jablky a tvarohem
jitule123 před 3 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Supak28 před 3 hodinami
Valašská kyselice
Topmoni před 3 hodinami
Tématické fráze:
co s tvrdým chlebem,
jak využít starý chléb,
starý chléb,
co se starým chlebem recepty,
starý chleba jak využít,
starý chleba,
co se starým chlebem,
dukanuv pernik,
jak využít starý chleba,
jak zužitkovat starý chléb,
co s chlebem,
starý chleba recepty,
využití starého chleba,
jak zpracovat starý chleba,
starý chleba recept,
recepty kamut,
polevka s chlebem,
recepty s chlebem,
stary chleb recepty,
recepty starý chleba
Suroviny:
máslo,
cibule,
houby čerstvé,
chléb,
bujón,
česnek,
slanina,
pažitka,
sůl,
kmín celý
Komentáře (5)
cast. Tvrdy chleb je lepsi pokrajet a orestovat na masle, ale to by byla uz jina polevka. Verim, ze kucharka za tech 7 let poposkocila o nekolik stupinku vys a dneska vari skvele. Drzim palce .😉
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0