Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Husí prsa na zázvoru s brusinkovým zelím

Hodnocení receptu je 4,5 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 660 kJ /
1 114 kcal
Bílkoviny48,87 g
Tuky6,00 g
Vláknina88,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 510 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy156,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Husí prsa osolíme, posypeme zázvorem, trochu okmínujeme, přikryjeme a zvolna pečeme. Krok 2: Když je maso téměř měkké, odkryjeme a dopečeme dozlatova. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou. Krok 3: Zelí pokrájíme na slabé proužky, dáme do vařící osolené vody a povaříme cca 3 minuty. Krok 4: Přendáme na rozehřátý olej, přidáme brusinky, které jsme namočili předem ve víně (nebo ve vodě), krátce společně podusíme a dochutíme octem, solí a cukrem.

Zveřejněno 19. 6. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9DY3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9DY3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Mňááám :-p:-p:yes:

Díky za bodíky. :-K
U nás husa taky není běžně, ale měla jsem možnost koupit jen husí prsa, tak to bylo super, protože celá husa by pro nás byla moc.

Jani, taky jsem husu ještě nejedla myslim :-) ale ani to nějak neplánuji;-) Maris láká mě to zelí, za to ti posílám další bodík:yes:

Moc skvělé masíčko ..:-O:-):-K

Maruško, věřila bys, že jsem husu ještě nejedla?:-D Anebo, vlastně ano, ale bylo mi nějakých 20 let a příprava byla na mně a nějak to tehdy nedopadlo:-)) No, nádhera v tvém podání;-):yes::yes:

Jejda, to je paráda!:yes:+4.

Maris, to je parádička, kterou bych si hned dala;-) Chutě si musím nechat zajít a tobě posílám 2.bod:yes:

Maris,to je nádhera:-K:yes:dávám ti bodík,moc se mi to líbí a hned bych si dala:yes::yes:

Tématické fráze:
husí prsa pečení, cena husího masa, pečená husí prsa, husí prsíčka, husa recepty pomalé pečení, husí recepty, pečení husí prsa, husi maso, husí prsa-recepty, recepty z husího masa, ceny husího masa, husi prsíčka z červeným zelím recept, husa recept, husi prsa cena, ¨husí prsíčka recept, husi prsa pomalr peceni, husí prsa pečená recept, husí maso recepty, husý, zeli k husy

Suroviny:
prsa husí, zázvor mletý, kmín celý, sůl, zelí, brusinky sušené, ocet, víno červené, cukr, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu