Vada pav - indicky snack

michsamant Kuchařka: michsamant

Bramborová jídla 28 názorů

Suroviny

6 středně velkých brambor uvařeného v slupce, oloupaných a rozmačkaný
8-10 stroužků česneku
4 zelené chilli papričky
1/4 hrníčku koriandru
1 lžička stavy z citrónu
1/4 lžičky kurkumy
špetka asafoetida
sůl
olej
sušené česnekové chutney
8 pav
Na obalování:
1,25 hrníčku mouka besan
sůl
1/2 lžičky chilli koření
1/4 lžičky kurkumy
špetka sody nebo prášku do pečiva
1 lžíce oleje
voda
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mise si dame dobre ochladnute, roztlacene zemiaky, cesnek, chilli papricky, kurkumu, asafoetida, stavu z citrona, nasekany koriander a sol a dobre vsetko premiesame a roztlacame prstami.

  2. Cesto rozdelime asi na 8 casti (na obr. je ich menej) a dlanami vytvarujeme gulocky.

  3. Cesticko na obalenie: zmiesame muku Besan, sodu, kurkumu, chilli korenie a sol v miske, pridame zohriatu lyzicu oleja a primiesame do muky.

  4. Postupne pridavame vodu, kym nevznikne hladka polohusta kasa, v ktorej sa daju gulocky dobre obalit.

  5. V hlbokej panvici zohrejeme olej tak, aby sa az varil, ked donho vhodime stipku cesticka. Postupne ponorime kazdu gulocku do besanoveho cesticka a hned vkladame do oleja, tak aby v nom plavali, osmazime do hneda na silnom ohni zo vsetkych stran.

  6. Hotove vyberieme, najlepsie na kuchynsky obrusok, aby absorboval olej.

  7. Na plochej panvici opecieme z oboch stran rozkrojene pav do hneda.

  8. Na spodnu cast Pav dame trocha suseneho cesnakoveho chutney.

  9. Na chutney ulozime jednu smazenu gulocku-Vada, ktoru zakryjeme druhou polovicou Pav. Jeme ako "hamburger".

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Vada pav - indicky snack

  • michsamant michsamant(autorka receptu)

    super, dakujem za fotku :-):yes:

    Odpovědět

  • marcik marcik

    :-p:yes:výborné. přidala jsem i fotečku. Jen jsem vynechala to asafoetidum:-8.+:yes:

    Odpovědět

  • michsamant michsamant(autorka receptu)

    To neporadim :-( Ja som si tiez dnes niekolko ulozila a fungovalo mi vsetko dobre.

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Nevím proč, ale vůbec mi to nejde uložit do oblíbených, i když jiné recepty ano.

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Tvoje recepty jsou zajímavé a pro mne neznámé, zejména tím kořením, ráda je pročítám.
    Jsem ráda, že jsi stále mezi námi, že to bylo jen když ses nestihla přihlásit. Já se raději vůbec neodhlašuji.

    Odpovědět

  • michsamant michsamant(neregistrovaný)

    :-) pridala som nedavno recept a neregistrovana som len ked narychlo odpovedam; chodim si stale citat dobre receptiky a aj podla nich varim. Ale mas pravdu, ze som mala chvilku odmlku, mile ze si si to vsimla.

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Michsamant, děkuji z info, právě jsem se dívala po netu a našla jsem zajímavé informace na :
    http://www.labuznik.com/forum_posts2.php?ID=13143
    a také, že v tekutém stavu jako terický olej používají rybáři - rybkám moc chutná.
    :-// Jak to, že od Tebe nebyl už dlouho nějaký recept a že jsi jako neregistrovaná -to jsi od nás utekla?

    Odpovědět

  • michsamant michsamant(neregistrovaný)

    @Nadja, kludne to vynechaj, ja to tiez vynechavam ak nemam. Asafoetidy sa dava naozaj len stipecka a ja tu chut v jedle nerozoznam. Asi ju pridavaju skor pre jej vlastnosti nez pre chut. To, co bolo v albume je tu http://ssalonis.blogspot.com/2010/03/co-je-to-asaf... je to len o jej ucinkoch, ktore si uz aj ty spomenula.

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    michsamant, jen přemýšlím, čím koření nahradit, jak se ptala Světlana. Uvažovala o kmínu, já bych podle popisu koření spíše použila česnek.
    Chtěla jsem se podívat na Tebou uváděný link http://www.toprecepty.cz/album.php?id=421, ale mně se tam objevuje: Vámi zvolené album neexistuje.

    Odpovědět

  • michsamant michsamant(neregistrovaný)

    @Nadja.. a? Neviem na co konkretne reagujes, ci si sa chcela nieco spytat alebo len nahlas premyslas :-)

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Světlano, na adrese uváděné Mirkou je popis:
    Asafoetida (Čertovo lejno) - sypká kořenící směs, země původu: Indie, Obsah: 50 g, Cena: 53.00 Kč
    Použití: v malém množství k dochucení pokrmů. V indické kuchyni je populární jako náhražka česneku a prostředek proti nadýmání, zahlenění a nechutenství.
    Tak bych spíše nahradila česnekem - ale je to jen moje domněnka.

    Odpovědět

  • Teta Lena Teta Lena

    Maris,Mirčo75 díky moc.:-)):yes:

    Odpovědět

  • michsamant michsamant(autorka receptu)

    maris, mirka :yes: dakujem za doplnenie :-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Teto Leno:-)nevím,jestli nakupuješ i přes internet,ale zkus juknout sem,třeba si vybereš a nebo v info o obchodech najdeš ten který by jsi mohla navštívit;-)http://www.cajkorenikuskus.eu/eshop/index.php?a=ka...,http://www.zbozi.cz/items?q=asafoetida&order=relev....

    Odpovědět

  • maris maris

1 2

Tématické fráze: čím nahradit kurkumu cesnakove catni kurkuma čím nahradit mail danubia-snack.sk loc:cz cim se da nahradit kurkuma snack recept jak nahradit kurkumu snack recepty vada pav recept na snack besan recept pav indicky recepty s asafoetida. zaklínadlo saxany vada pav chutney vada pav recept čím nahradit v receptu kurkumu? info teta-co com loc:cz recepty na snack co je snack

Zapomněl/a jsem heslo