Suroviny
Porce: 4-5 podle velikosti kachny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 852 kJ / 1 638 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,55 g |
Tuky | 42,91 g |
Vláknina | 13,20 g |
Cholesterol | 35 mg |
Sodík | 7,91 g |
Sůl | 18,80 g |
Sacharidy | 293,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kachnu opláchneme, osušíme, rozřízneme podél hrudní kosti a rozložíme "naplacato". Lze samozřejmě péci klasicky vcelku, ale takto se lépe a rychleji propeče, maso uvnitř není takové uvařené. Všichni mají krásnou kůžičku (dělám tak i kuře, pokud rovnou neporcuji na díly).
Krok 2: Maso dostatečně osolíme, potřeme marinádou ze sojové omáčky a medu, trochu podlijeme a přikryté dáme do vyhřáté trouby péct na cca 170°C.
Krok 3: Pečeme doměkka za občasného podlévání výpekem a potíráním marinádou, ke konci odkryjeme a dopečeme dozlata.
Krok 4: Omáčka: Slaninu (špek) nakrájíme na drobné kostičky, dáme vyškvařit do kastrolu, přidáme nadrobno nasekanou cibulku, zpěníme a přidáme hrst rozinek.
Krok 5: Jakmile se rozinky nafouknou, podlijeme trochou vody, přidáme švestková povidla a mícháme do rozpuštění. Necháme na mírném plameni provařit.
Krok 6: Promixujeme ponorným mixérem, tím dostaneme chuť rozinek do omáčky, přidáme druhou hrst rozinek, podle chuti cukr, citron, sojovku, sůl (já jsem množství zpětně odhadovala) a necháme znovu provařit. Pozor, povidla mají docela dostřel, tak je ať nemáte po celé kuchyni, raději pořád míchat a velmi mírný oheň.
Podáváme s přílohou dle vlastní chuti, u nás se nemohli dohodnout, tak byly gnocchi, rýže a houskový knedlík, jak si kdo přál....mně osobně chutnalo nejvíce s gnocchi, byl by určitě výborný i klasický bramborový knedlík, ale ten doma zrovna chyběl....
Podáváme s přílohou dle vlastní chuti, u nás se nemohli dohodnout, tak byly gnocchi, rýže a houskový knedlík, jak si kdo přál....mně osobně chutnalo nejvíce s gnocchi, byl by určitě výborný i klasický bramborový knedlík, ale ten doma zrovna chyběl....
Zveřejněno 13. 6. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medovo-sojová kachna se švestkovou omáčkou a rozinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BPQX
Moje poznámka
Medovo-sojová kachna se švestkovou omáčkou a rozinkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BPQX
Nejnovější recepty
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 2 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 3 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 11 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí směs se žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 39 minutami
Sýrová roláda
Fitulka před 40 minutami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 42 minutami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 2 hodinami
Ostružinový koláč s kardamonem
Bonega před 2 hodinami
Česneková bramboračka s vaječnou jíškou
Sahula před 10 hodinami
Pečená švestková povidla
Verosa před 13 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 13 hodinami
Svíčková na smetaně
Sahula před 13 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 13 hodinami
Tématické fráze:
tv mňam recepty,
kachna se švestkovou omáčkou,
kachna na švestkové omáčce,
recepty z tv mňam,
kachna na povidlech,
omáčka ke kachně,
mňam tv recepty,
omačka na kachnu,
kachna s omačkou,
kachna ve švestkové omáčce,
recepty z ppořadu mňam,
recepty z kachny,
recepty z pořadu mňam,
recept na kachnu,
tv mňam,
kachna s omáčkou recepty,
kachna povidla,
kachna s povidla,
švestková omáčka ke kachne,
bramborový knedlík se švestkovou omáčkou
Suroviny:
kachna,
med,
omáčka sojová,
sůl,
slanina,
cibule,
povidla švestková,
rozinky,
sůl,
cukr,
šťáva citronová,
omáčka sojová
Komentáře (17)