Sirup z černého rybízu
Z bobulí černého rybízu můžeme připravit sirup, po kterém s úlevou sáhneme v parných letních dnech. Sirup příjemně a osvěží a navíc dlouho vydrží, neboť postačí do vody přidat pouze malé množství.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 50 205 kJ / 12 000 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3 000,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bobuľky čiernych ríbezlí varíme s umytými listami v 3 l vody 20 min.
Krok 2: Precedíme cez látku, pridáme do šťavy cukor, kyselinu citrónovú a varíme 20 min.
Krok 3: Horúcu šťavu zlejeme do fliaš, uzatvoríme a odložíme.
Zveřejněno 7. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sirup z černého rybízu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V1z
Moje poznámka
Sirup z černého rybízu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V1z
Nejnovější recepty
Košíčky s třešněmi
Přidáno před 13 hodinami
Pohár s třešněmi à la tiramisu
Přidáno před 13 hodinami
Jahodovo-jogurtový pohár
Přidáno před 13 hodinami
Tarhoňa se zeleninovou omáčkou s tuňákem
Přidáno před 16 hodinami
Rychlý litý koláč s třešněmi a drobenkou
Přidáno před 18 hodinami
Fazole podle Gabči
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová bublanina
JanaK24 před 30 minutami
Kedlubnový salát s mrkví
Mamma před 56 minutami
Rychlý švestkový koláč
Zsuzsu1 před 11 hodinami
Rýžová polévka pro začátečníky
Jan Nemec před 11 hodinami
Banánový chléb (Banana bread)
Lunaskira před 12 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Vladislav. před 15 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Jamca před 15 hodinami
Borůvkový máslový koláč
MisaVysa před 16 hodinami
Babiččiny blbouny
Dejnaj před 16 hodinami
Jahodová zmrzlina
sidonie před 16 hodinami
Tématické fráze:
černý rybízový recepty,
šťáva z černého rybízu,
černý rybízový sirup,
sirup z rybízu,
sirup z červeného rybízu,
sirup z rybízu recept,
šťáva z černého rybízu recept,
cerný bez recepty,
sirup z černého bezu,
sirup z černého bezu za studena,
sirup z bobuli černého bezu,
šťáva z rybízu recept,
recepty z rybizu,
rybíz sirup,
černý rybízový recepty sirupy,
černý rybíz štava,
černý rybíz marmeláda,
černý rybízovy sirup recept,
sirup z červeného rybízu recept,
výroba sirupu z rybízu
Suroviny:
rybíz černý,
rybíz černý,
cukr,
kyselina citronová
Komentáře (37)
Děkuji za odpověď.
Mimochodom, neviem, ako pre vás, ale pre mňa je oveľa prijateľnejší blbý recept ako blbý človek.
tejaja:
Sama víte, že toto si ani neprskne, ale tý vaší sekundantce, co je tu za vařečku, to vysvětlovat nebudu
Přijde mi, že pomalu ztrácíte nadhled a glanc… už zde http://www.toprecepty.cz/recept/8010-nakladana-pap... jste byla poněkud nevrlá a tady teď, pokud byste chvilku počkala, tak jste mohla reagovat věcně na mé pokusničení a snad byste primitivně nesklouzla do osobní roviny. Z vaší poslední věty mám dojem, že si myslíte, že si naschvál vybírám vaše recepty. Mýlíte se. Vybírám k odzkoušení blbé (dle subjektivního názoru) recepty. Autoři jsou mi šumafuk…
1. Sirupu po uvaření podle rcp bylo 4,7 litru
2. Zkusmo jsem povařil zvlášť ve vodě jen listí; smrdělo to jako povařené kopřivy, ale v sirupu to cítit není
3. Jednu dávku jsem uvařil bez listí… Nepatrný rozdíl jsem poznal, ale jsem zvědav, zda to při ochutnávce pozná i mančaft
4. Pro mě je objevné to, jak málo černého rybízu (ať s listím, či bez listí) stačí k aromatizaci sirupu. Kdybych nevyzkoušel, neuvěřím…
No, je sezona zavařování..., zkuste si to. Mi vyšlo opravdu o 0,8 litru
Mimochodom, nechcete si liečiť mindráky iným spôsobom ? Vyskúšať neobvyklé kombinácie pri recepte, zvláštny recept, to áno, to rešpektujem,aj ja to robím. Ale vyberať si pravidelne na mušku nejaký recept a ...., to je už fakt choré.
Aha... Neééé.
Ale cosi mi říká, že je to fuk
Tak počkám a znovu změřím.
Uvidíme
Jsem to právě změřil v odměrce
tejaja:
Ale no tááák...
"Niekedy je var silnejší, niekedy slabší."
Těch mnou uvedených téměř 6 litrů sirupu byl kvalifikovaný odhad... No, možná ne dost kvalifikovaný
Ověřím, kolik vody se při mírném varu odvaří opakovaným varem z odvaru,
Hmmm...
Když se tu včéra rcp ukázal, tak jsem ještě večer vodou ohadicoval rybízové keře a ráno naběhl s kýblem. Běžně češu rybíz bez stopek protože ho hned zpracovávám. Ale dnes to byl fakt fičák
Jistěže nezpracuji vše podle tohoto rcp (bych se v tom sirupu mohl koupat
Uvaříme, ochutnáme, vidíme...
3 dcl bobulek (plodů)černého rybízu
200 listů černého rybízu
3 kg cukru
5 dkg kyseliny citronové
Plody (3 dcl) vaříme s umytými listy (200 listů) ve 3 litrech vody 20 minut. Poté přecedíme přes látku, do šťávy přidáme cukr, kyselinu citronovou a vše povaříme dalších 20 minut. Horkou šťávu nalijeme do lahví a odložíme třeba do špajzky.
Zkuste smíchat černý, červený rybíz a ostružiny v poměru 2:3:2 - listí jak z černého rybízu, tak z ostružin, ta šťáva je strašně dobrá