Dráteník z cukety (cuketový nákyp)
Slaný zeleninový nákyp je jedním z mnoha receptů na využití cuket. Díky přidání bílkového sněhu bude krásně nadýchaný a přidáním uzeného masa se zavděčíme i zapřísáhlým masožravcům. Skvěle bude chutnat teplý, ale využijete ho i jako studenou svačinu.
Suroviny pro 1 plech
plech = 30 x 40 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 532 kJ / 3 473 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 169,31 g |
Tuky | 201,28 g |
Vláknina | 27,62 g |
Cholesterol | 1,58 g |
Sodík | 4,72 g |
Sůl | 11,76 g |
Sacharidy | 238,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cuketu a cibuli oloupeme. Cuketu dle potřeby vydlabeme (pokud je už starší). Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 2: Z vajec oddělíme bílky a žloutky.
Krok 3: Cuketu, cibuli a sýr nastrouháme, přidáme prolisovaný česnek, nakrájené uzené maso, žloutky a vše ostatní a promícháme.
Krok 4: Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do zeleninové směsi.
Krok 5: Těsto rozetřeme rovnoměrně na připravený plech.
Krok 6: Pečeme při cca 180 °C asi 35 minut. Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta).
Krok 7: Podáváme za tepla i za studena.
Zveřejněno 2. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dráteník z cukety (cuketový nákyp)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YvKY
Moje poznámka
Dráteník z cukety (cuketový nákyp)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YvKY
Nejnovější recepty
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno před 5 hodinami
Smetanová polévka s květákem a kořenovou zeleninou
Přidáno před 14 hodinami
Cukeťák
Přidáno před 15 hodinami
Korejský salát z okurek
Přidáno 17. 7. 2025 14:06:48
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno 17. 7. 2025 12:21:38
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno 17. 7. 2025 07:54:17
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňková marmeláda
MarcelaPa před 2 hodinami
Kure pecene
raelggg před 3 hodinami
Jablečná bábovka
stepankovasarka před 4 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
kucharicek14 před 4 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
mariannamahrik před 5 hodinami
Cuketový perník
ZuzkaBob před 6 hodinami
Těstoviny se sýrovou omáčkou s houbami
lukasek.sarka.ladik před 8 hodinami
Panenkové medailonky dušené na špeku a cibuli
Debackey před 10 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Terrana před 10 hodinami
Koprová polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Tématické fráze:
cuketovy nakyp,
cuketový dráteník,
nakyp z cukety,
cuketová nádivka s uzeným masem,
cuketa recepty,
cuketová nádivka s uzeným,
recepty z cukyny,
cuketa nákyp,
recepty z cukety nákyp,
pes ze salámu,
cuketovy nakyp s uzenym,
cuketový nákyp na hrnky,
cuketový nákyp recept,
recepty z cukety,
cuketový nákyp s uzeným masem,
cuketa-dráteník,
dratnik z cukuty,
recepty s cukyny,
cuketový nákyp se sněhem,
cuketová nakyp
Suroviny:
cuketa,
vejce,
maso uzené,
sýr tvrdý,
cibule,
česnek,
olej,
mouka polohrubá,
kypřící prášek,
pepř mletý,
sůl,
majoránka
Komentáře (22)
Nakonec přikusujeme k Frankfurtské polévce
Frankfurtská jemná polévka
Recept ještě nebyl hodnocen 4,8Vejce jsem dala celá....ale příště zkusím žloutky a bílky.
Myslíte si, že se mám pustit do přípravy i bez toho a bude to dobré??
Myslíte, že by mělo nějaký smysl, dát do nákypu z cukety z vajec SNÍH??? Např. že by nákyp byl nadýchanější? Díky za radu.