Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 901 kJ / 2 367 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,10 g |
Tuky | 189,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 3,00 g |
Sodík | 370 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 25,15 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 23. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mušle Sv. Jakuba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxgR
Moje poznámka
Mušle Sv. Jakuba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxgR
Nejnovější recepty
Polévka z červených paprik
Přidáno před 6 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou a smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Bezinkový sirup
Přidáno před 7 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Přidáno před 8 hodinami
Aronie griotka a sirup
Přidáno před 9 hodinami
Dýňová marmeláda s džusem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kyselá polévka ze zelených fazolek
Kajkajak před 20 minutami
Domácí kečup
zuzik8 před 31 minutami
Plněné papriky
Cernousek před 48 minutami
Topinka ala Mamka
Nikolina03 před 56 minutami
Lečo - polotovar
Dagmardasa před 1 hodinou
Čínská "červená" polévka
Macca155 před 1 hodinou
Milouškovy oblíbené broskvové řezy
iveta.kroul před 2 hodinami
Ovocné knedlíky ze spařovaného těsta-jednoduché
Jitule_m před 2 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Jitule_m před 2 hodinami
Cuketový koláč se švestkami
Jitule_m před 2 hodinami
Tématické fráze:
musle sv.jakuba,
musle recept,
mušle sv.jakuba recept,
musle,
recept mušle,
recepty z mušlí,
slavnostní předkrmy,
recept na mušle,
mušle sv.jakuba recepty,
kde koupit mušle,
recepty na mušle,
jak uvařit mušle,
vaření mušlí,
recept musle sv.jakuba,
jak vařit mušle,
slavnostní předkrm,
varene musle,
mušle recepty,
mušle a lastury,
recepty mušle sv.jakuba
Suroviny:
játra kuřecí,
olej olivový,
omáčka worcesterová,
omáčka sojová,
koření,
koření kari,
koření grilovací,
paprika sušená sladká,
chilli,
máslo,
pasta sardelová,
kůra citronová,
víno bílé,
strouhanka,
strouhanka
Komentáře (25)
Zdravím Helena
Mušle Sv. Jakuba je zvířátko - mlž, který žije v moři. Má lasturu a uvnitř žije vlatní živočich. V kuchyni se dají použít různé jeho části. Nevím, proč by jedna část mohla používat jeho biologický návev a druhá ne. Pokud si jídlo s tímto názvem objednáš v nějaké lepší restauraci, tak samozřejmně dostaneš to maso uvnitř. Nevím jestli bude opečené na pánvi - tak to dělal Gordon Ramsay v pekelné kuchyni, ale má i spoustu jiných úprav. V tomto receptu byla původně také jiná masová náplň (mořská) - viz. poznámka u receptu.
Pod tímto názvem je recept u nás v rodině min. 80 let, tak ho měnit nebudu.
Vezmeš mušli (skutečnou lasturu z moře vytaženou) a příborovým nožem (viz. foto) do ní nandáš a uhladíš masovou náplň a na ni stejným způsobem vinnou nádivku. Obtiskneš to do strouhanky, naskládáš na plech a strčíš do trouby. Já myslím, že je to opravdu jednoduché