Lasagne II.
Italskou specialitu připravíme z plátů těstovin, bešamelu a směsi z mletého masa a rajčatového protlaku, kterou ochutíme voňavými bylinkami. Povrch zasypeme sýrem a pečeme v troubě dozlatova.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 224 kJ / 3 161 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 141,49 g |
Tuky | 84,00 g |
Vláknina | 28,58 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 1,28 g |
Sůl | 2,80 g |
Sacharidy | 446,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme hranatější zapékací mísu anebo pekáč. Uvaříme bešamel. Máslo necháme rozpustit, metličkou přimícháme hladkou mouku, krátce orestujeme a připravíme světlou jíšku. Zalijeme studeným mlékem, sůl, pepř, nastrouháme trochu muškátového oříšku a nakonec přisypeme sýr.
Krok 2: Stále mícháme, ale nevaříme. Druhy sýrů můžeme libovolně kombinovat.
Krok 3: Připravíme masovou směs. Oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli osmahneme na troše oleje, přidáme prolisovaný česnek, mleté maso a orestujeme.
Krok 4: Zalijeme rajčatovým protlakem nebo kečupem. Podlijeme trochou vody a ještě chvíli dusíme. Přidáme oregano, tymián, pepř, sůl.
Krok 5: Začneme vrstvit na lasagne. Začneme vrstvou bešamelu, potom rozložíme lasagne, další patro je masová směs. Na povrchu musí být pláty lasagní zasypané strouhaným sýrem.
Krok 6: Vrstvy lehce přimáčkneme, aby se lasagne nasákly a změkly. Pečeme asi 30 minut při 160 °C. Pokrm by měl být zlatavý, ne spálený, pro kontrolu ho trochu propíchneme nožem a zjistíme tak, jak je měkký.
Zveřejněno 20. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lasagne II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wzw
Moje poznámka
Lasagne II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wzw
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 6 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 11 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno před 21 hodinami
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno před 21 hodinami
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Majonézové rohlíky
Annanas před 1 hodinou
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Pozde před 3 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 3 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 3 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 4 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 4 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 4 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 7 hodinami
Aljašská treska s koprovou omáčkou
ZboSy před 7 hodinami
Tématické fráze:
lasagne z mletého masa,
lasagne,
lasagne s mletým masem,
mleté maso recepty,
lasagne recept,
recept na lasagne,
lasagne s mletým masem recept,
lasagne recepty,
recept lasagne,
lasagne z mletého masa recepty,
lasagne s bešamelem,
recepty lasagne,
bešamel na lasagne recept,
lasagne z mletého masa recept,
jak vrstvit lasagne,
jak uvařit lasagne,
top recepty lasagne,
recepty na lasagne,
vaření lasagní,
lasagne foto
Suroviny:
těstoviny lasagne,
maso mleté,
cibule,
česnek,
olej,
sůl,
pepř mletý,
koření oregáno,
tymián,
protlak rajčatový,
sýr nastrouhaný,
máslo,
mouka hladká,
mléko,
sůl,
pepř mletý,
ořech muškátový,
sýr nastrouhaný
Komentáře (21)
http://lasagnerecept.cz/
Dnes zblajzla porci z obrázku a ještě si zhruba poloviční přidala...