Domácí Actimel
Domácí příprava zakysaných produktů není nikterak náročná. Potřebujete k nim jen kvalitní zákys a dobré čerstvé pasterizované mléko. Lze použít i plnotučné mléko z farmářského mlékomatu, kdy je ale vhodné mléko převařit.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 954 kJ / 467 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,00 g |
Tuky | 15,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 400 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 49,00 g |
Postup přípravy
Po zhoustnutí uložíme do chladničky.
Zveřejněno 27. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí Actimel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gnOr
Moje poznámka
Domácí Actimel
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gnOr
Nejnovější recepty
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 2 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno před 11 hodinami
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 12 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 12 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 12 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta z jogurtu
husarikovalenka před 19 minutami
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Lucie1001 před 21 minutami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Verunka 81 před 29 minutami
Salát Coleslaw
bublinka.1 před 1 hodinou
Kuřecí plátky v bylinkové omáčce
RomanaMonika před 1 hodinou
Bublanina II
Frana74 před 2 hodinami
Řezy se zakyskou
Koffi před 4 hodinami
Bábovka...
Marcela0123 před 4 hodinami
Plovdivské maso
Barunka1 před 5 hodinami
Pohanková pomazánka se sušenými rajčaty a pažitkou
Lucille před 6 hodinami
Tématické fráze:
výroba domácího jogurtu,
aktimel,
domácí aktimel,
výroba actimelu,
domácí výroba jogurtu,
výroba jogurtu v jogurtovači,
domáci výroba kefíru,
domácí activia,
actimel.cz,
actimel výroba,
jogurtovač z lidlu,
domácí výroba actimelu,
výroba domáciho actimelu,
jak používat jogurtovač,
jak udělat aktimel,
actimel nebo kefír,
výroba actimel,
domácí jogurt v jogurtovači,
actimel živé jogurty,
výroba jogurtu
Komentáře (29)
http://ekonomika.idnes.cz/danone-musi-v-usa-zaplat...
Doporučuji při problémech (střevních) výrobek Biopron 9 Premium
Výroba domácího jogurtu spočívá v naočkování mléka jogurtovou kulturou.Jestli má v sobě živé kultury Actimel musí to fungovat také.
Pokus č . 1 : Pasterizoval jsem 1L domácího mléka.(z kupovaného to jde také—nemusí se pasterizovat)
Zchladil na 40 st
Přidal 1ks Actimel
Promíchal
Vlil jsem do termosky. (na netu to nalijí do malých nebo velké lahve a dají do peřin.Prostě je to jako u jogurtu.Je třeba držet stálou teplotu ,aby se Lactobacillus casei imunitass mohl rozmnožovat.)
Nechal pracovat Lactobacillus casei imunitass do rána
Ráno je mléko husté. Lactobacil se nefláká.
Přidal 2PL Glukopuru (Použil jsem Glukopur Extra ,který má v sobě 10 vitamínů.)
Pasterizované mléko –kvůli zředění.
Nějaké dochucovadlo..šťáva,marmeláda,jus.
Řádně promíchal
Dal do lednice
Průběžně pil.
Výsledek je velmi dobrý. Nečekejte,že vyrobíte chuťově stejný nápoj jako kupovaný, protože výrobce má normy a éčka ( když použijete šťávu s příchutí pomeranče tak je to ono). Nás norma neomezuje takže si připravíme hustotu a chuť která nám vyhovuje. Máme rádi sladší?? – přisladíme,máme rádi jahody?? –dáme jahody.Jde o to,že pijeme nápoj v kterém je Lactobacillus casei imunitass ,víme jak je starý a co v něm je.
Máš to za bod, protože by mě to fakt nikdy nenapadlo, takhle připravit.
Jo a doporučuji všem, kteří trpí zácpou
kdo používá mléko z "krávomatu" tak rozhodně převařit a nechat zchladit, ne jen ohřát