Vídeňský řízek
Na tenko rozklepané telecí maso v křupavé, dozlatova osmažené strouhance. Řeč není o ničem jiném, než o výborném vídeňském řízku, který se řadí mezi speciality rakouské kuchyně. Jakou přílohu k němu zvolíte, je jen na vás.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 058 kJ / 4 555 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 113,39 g |
Tuky | 408,40 g |
Vláknina | 36,00 g |
Cholesterol | 528 mg |
Sodík | 199 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 88,43 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 7. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vídeňský řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vZE5
Moje poznámka
Vídeňský řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vZE5
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 1 hodinou
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 12 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 16 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 20 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 1 hodinou
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 1 hodinou
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 10 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 10 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 14 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 14 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 16 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 16 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 17 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 17 hodinami
Tématické fráze:
teleci rizek,
telecí řízek podle pohlreicha,
vídeňský řízek podle pohlreicha,
videnske řizky,
telecí řízky,
telecí řízek recept,
telecí řízky podle pohlreicha,
telecí řízky recept,
vídenský telecí řízky,
telecí rizek recepty,
videnske telecí řízky,
vídeňských rizek,
vídeňský vepřový řízek,
recept na telecí řízek,
telecí řízky recepty,
vídeňský řízek podle pohlreich,
vídeňský vepřový plátek,
vídeňský plátek,
pravý holanský řízek,
vídeňské řízky recept
Suroviny:
ořechy,
máslo,
citron,
mouka,
mléko,
vejce,
strouhanka,
olej
Komentáře (26)
No, a pokud bez mouky a napřed do vajíčka a posléze do strouhanky, tak se pomaličku dostaneme ke kotletě po milánsku (rozdíl je v přípravě masa)
Vyzkoušejte a nebudete litovat
...a tady je slušně popsaná příloha: http://www.toprecepty.cz/recept/39034-vidensky-bra...
posílám bodík a foto
P.S. smažila jsem na přepuštěném másle, bylo to krásně máslově voňavé
http://www.maggi.cz/Magazin/Svetova-kuchyne/Rakous...
http://gastronom.blogerka.cz/_/Rakouske-speciality
Ja som bola na jar v rakúskych Alpách, Zell am See, v reštaurácii, kde podávali Big rezeň, u nás by ho dali asi štyrom - piatim hosťom...(hmotnosť si nepamätám) Bol z bravčového mäsa. Rezne sú proste - rezne, ktože by ich nemal rád, smažia sa v každej rodine...