Jahodové řezy od Dr.Oetkera
Lehký piškotový moučník bez mouky, ve kterém šťavnaté jahody, jemný krém a čokoládová poleva vytvářejí neodolatelnou kombinaci chutí, to je moučník, osvěžující sladkost, ideální na letní setkání s rodinou.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 133 kJ / 1 944 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,60 g |
Tuky | 107,80 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,50 g |
Sodík | 617 mg |
Sůl | 1,73 g |
Sacharidy | 195,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z mléka, cukru a krému Dr.Oetker vyšleháme tuhý krém, který dáme do lednice do doby, než upečeme piškot.
Krok 2: Ve šlehači vyšleháme vejce s jahodovými pudinky, cukrem a práškem do pečiva do pěny. Nalijeme na pekáček vystlaný pečícím papírem. Pečeme zvolna, na 170 °C asi 20 minut, řídíme se zkušeností s vlastní troubou.
Krok 3: Po úplném vychladnutí upečený základ potřeme džemem, naskládáme na něj piškoty a jahody a pokapeme šťávou z kompotu smíchanou s rumem. Potřeme již připraveným krémem, polijeme čokoládou a dáme vychladit do lednice.
Zveřejněno 22. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodové řezy od Dr.Oetkera
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9Drz
Moje poznámka
Jahodové řezy od Dr.Oetkera
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9Drz
Nejnovější recepty
Hráškové řízečky
Přidáno před 6 hodinami
Tarhoňa s kuřecím masem a pikantní rajčatovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
Přidáno před 8 hodinami
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno 10. 7. 2025 15:47:10
Rýžové nudle se zeleninou, sójovými kousky a arašídovou omáčkou
Přidáno 10. 7. 2025 15:39:58
Roláda Harlekýn podle Míši Landové
Přidáno 10. 7. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cikánské řízky
Liberko před 2 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Injathefox před 4 hodinami
Cuketovo sýrové kuličky
iveta.kroul před 5 hodinami
Pikantní vepřová kýta
rastislav007 před 5 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
juannita před 6 hodinami
Těstovinový salát s lilkem
TondaJ před 6 hodinami
Meruňkový koláč s drobenkou
Malinka89 před 8 hodinami
Pečená krkovice s lilkem a smetanou
Kovisova před 9 hodinami
Meruňkový koláč s tvarohem a drobenkou
Malinka89 před 9 hodinami
Kuře na tymiánu
Jan Nemec před 10 hodinami
Tématické fráze:
jahodové recepty,
jahodové řezy,
jahodové moučníky,
jahodový řez,
dr oetker recepty,
jahodové,
jahodové řezy recepty,
recepty na jahodové řezy,
jahodový řezy,
recepty dr. oetkera,
řezy jahodové,
moučníky dr. oetkera,
řezy s jahodami,
krém dr.oetker,
dr oetker krém,
jahodová poleva recept,
recepty jahodové řezy,
www dr oetker recepty,
dr. oetker krém,
moučníky dr. oetker
Suroviny:
pudink jahodový,
cukr moučkový,
vejce,
prášek do pečiva,
krém dr.oetker,
cukr,
mléko,
piškoty,
poleva čokoládová,
marmeláda,
jahody,
rum
Komentáře (87)
poleva je z dílny made in srettíkov
takže Jani,s tvou pomocí,hotovo,je to vynikající záležitosts,kdoporučuji dělat den před plánovanou konzumací,piškoty se krásně nasáknou,jsou vláčné a voňavé po jahůdkách,korpus není vůbec houbovitý,naopak,je vláčný a to jsem pudinkový korpus dělala poprvé,míchala jsem tak,jak je psáno Jankou(na korpus)vše dohromady a měla obavu,protože to bylo dost řídké,ale,dvacet minut poctivého šlehání a výsledek....příště zkusím umíchat vejce s cukrem a pak přidat zbytek ingrediencí....výborný moučník,doporučuji,bod už jsem dala,teď posílám jen fotky-nic moc,no