Suroviny
Porce: cca 250 ml
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 902 kJ / 1 172 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,51 g |
| Tuky | 15,39 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 50 mg |
| Sodík | 50 mg |
| Sůl | 0,13 g |
| Sacharidy | 254,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Příprava domácího karamelového sirupu je mnohem jednodušší, než si možná myslíte. Nepotřebujete žádné zvláštní suroviny (pravda, tento recept používá kukuřičný sirup, který ale bez problému sežene v prodejně zdravé výživy) a je to rychlovka. Můžete ho podávat teplý i studený a hodí se skvěle jako poleva na zmrzlinu, koláč, cheesecake nebo třeba jablečný koláč/ štrúdl.
Moje jediná poznámka se týká opatrnosti. Jakmile přivedete cukr s vodou k varu, bude směs velmi horká. Víc než vařící voda. Při přidání smetany a másla bude směs bublat a pěnit, což vás může vylekat. Lepší je tedy použít vyšší, tedy hlubší kastrol a vařečku. Krok 2: Za stálého míchání přivedeme cukr, sirup a vodu v hrnci k varu. Krok 3: Jakmile dosáhneme varu, snížíme teplotu, přestaneme míchat a necháme vařit/ bublat, dokud směs nezíská zlatavou barvu. Krok 4: Sundáme z plotny a pomalu vmícháme smetanu. Mícháme dohladka. Krok 5: Přidáme máslo a sůl. Promícháme. Krok 6: Jakmile sirup lehce vychladne, přidáme vanilkový extrakt a řádně promícháme.
Moje jediná poznámka se týká opatrnosti. Jakmile přivedete cukr s vodou k varu, bude směs velmi horká. Víc než vařící voda. Při přidání smetany a másla bude směs bublat a pěnit, což vás může vylekat. Lepší je tedy použít vyšší, tedy hlubší kastrol a vařečku. Krok 2: Za stálého míchání přivedeme cukr, sirup a vodu v hrnci k varu. Krok 3: Jakmile dosáhneme varu, snížíme teplotu, přestaneme míchat a necháme vařit/ bublat, dokud směs nezíská zlatavou barvu. Krok 4: Sundáme z plotny a pomalu vmícháme smetanu. Mícháme dohladka. Krok 5: Přidáme máslo a sůl. Promícháme. Krok 6: Jakmile sirup lehce vychladne, přidáme vanilkový extrakt a řádně promícháme.
Zveřejněno 19. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Karamelový sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LRoW
Moje poznámka
Karamelový sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LRoW
Nejnovější recepty
Speciální bramborový sálát
Přidáno před 1 hodinou
Kulajda se žampiony a ztraceným vejcem
Přidáno před 3 hodinami
Cookies s bílou a mléčnou čokoládou
Přidáno před 4 hodinami
Krémové těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem
Přidáno před 5 hodinami
Pudinkové řezy se smetanovým krémem
Přidáno před 7 hodinami
Hrníčkový perník podle Kamily Nývltové
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Obrácená jablková roláda
MarieP před 9 minutami
Polévka šup-šup
Loiza před 1 hodinou
Asijské kuřecí nudličky
Suumaa před 1 hodinou
Citronová buchta s tvarohem
romanka1009 před 1 hodinou
Králík pečený s bůčkem
radekfiala před 2 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
7ivana před 2 hodinami
Míša řezy od maminky
Kratule před 2 hodinami
Vepřové pečené na cibuli
boxerka69 před 3 hodinami
Brokolicová polévka
jiri.petricek76 před 3 hodinami
Jablkové hrnkové lívanečky
Ajkalajka před 3 hodinami
Tématické fráze:
kukuřičný sirup recept,
domácí karamelový sirup,
jak udělat karamelový sirup,
karamelový sirup-recept,
kukuřičný sirup recepty,
domácí jablečný sirup recept,
příprava karamelu,
kukuřičný sirup,
domácí karamel sirup,
karamelovy top na zmrzlinu,
karamelový syrup recept,
recept na domácí karamel,
marabelovy sirup,
příprava karamelového sirupu,
karamelový větrníky recept,
jak udelat karamelovy sirup recept,
karamelový sirup z cukru recept,
jablečný koláč s jablky,
karamelovej sirup,
domácí karamel sirup recept
Suroviny:
cukr,
sirup kukuřičný,
voda,
smetana,
máslo,
extrakt vanilkový,
sůl
Komentáře (8)
Dá se nahradit medem. Ale klidně ho kupte, můžete ho mít doma roky..., dá se zpracovat např. do marokánek.
Zde ho můžete klidně vynechat. Podobně vyrobený karamel je polotovar pro přípravu karamelové šlehačky, např. do větrníků.
http://www.toprecepty.cz/recept/38473-karamelova-s...