Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ostružinová zmrzlina

Zpříjemněte si horký den a zchlaďte se zmrzlinou ze smetany, ostružin a citronové šťávy. Zmrzlina je osvěžující, skvěle chutná a má nádhernou barvu. Příprava je velmi snadná a zabere jen chvíli.

Hodnocení receptu je 4,8 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aadulka aadulka

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby mražení

25 min (5 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby mražení )

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 318 kJ /
2 944 kcal
Bílkoviny17,25 g
Tuky177,50 g
Vláknina27,50 g
Cholesterol 500 mg
Sodík 171 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy305,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce dáme ostružiny, cukr a citronovou šťávu. Vaříme, dokud se cukr nerozpustí a ostružiny nezměknou. Krok 2: Pak dáme ostružiny do mixéru a rozmixujeme. Pokud nechceme semínka, směs propasírujeme. Krok 3: Poté přidáme smetanu, dobře promícháme a dáme zchladit. Zchlazenou směs dáme do zmrzlinovače, který výrobu zmrzliny dokončí.

TIP: Jak připravit zmrzlinu bez zmrzlinovače

Zveřejněno 2. 9. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostružinová zmrzlina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wnow

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ostružinová zmrzlina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wnow

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Výborná , už jsem dělala 2x,zmrzlinovač nemám ale dala jsem to do kelímků od mascarpone a také to je dobré.<3

Dala jsem také jen do mrazáku, jen dvakrát jsem promíchala, a byla výborná :yes::yes::yes:

vyzkouším:yes::yes:

Tuhle lahůdku bych neodmítla v žádném případě:-p:-p:-p

prima zmrzka,jistě je osvěžující:-*:-p+1:yes:

Miluju zmrzlinu, jediná, která mi za celý život nechutnala byla pendreková (lékořicová). Tahle má navíc krááásnou barvičku:-p:yes:

rebeka: Hodně lidí říká, že dát normálně do mrazničky a chodit to promíchávat :-)

krásná barvička:-K:yes::yes:toto bych rozhodně neodmítla;-):-p:yes::yes:
ostružin máme hafo..zmrzlinovač nikoli:-//
ale někdo mi tu radil,že se to dá i bez něj..ale kdo..a kde:-S:-?:-D

Tématické fráze:
recept na domácí zmrzlinu ostružinova, domácí ostružinová zmrzlina, ostružinová šťáva, domácí zmrzlina z ostružin, ostružinová štava recept, recepty z ostružin, domací ostružinová štava, recept na ostružinovou zmrzlinu, recept na ostružinovou stavu, šťáva z ostružin, ostružinová domácí zmrzlina, ostružinová, domací ostružinová zmrzlina recept, recept z ostružin, stava z ostruzin recept, domácí zmrzlina ostruzinova, ostružinová zmzlina, domácí štáva z ostružin, ostružiniva zmrzlina, štáva ostružinová

Suroviny:
ostružiny, cukr, šťáva citronová, smetana ke šlehání

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu