Čevapčiči III
Čevabčiči je velmi jednoduchý pokrm, který servírujeme jako hlavní jídlo k obědu nebo k večeři. Na přípravu je tento pokrm rychlý a snadný, zároveň si na něm pochutnáme - prostě sen každé hospodyňky. Obvykle se podává s bramborem, cibulí a hořčicí.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 474 kJ / 1 069 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,28 g |
Tuky | 75,57 g |
Vláknina | 5,80 g |
Cholesterol | 240 mg |
Sodík | 261 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 13,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mleté maso smícháme s najemno nakrájenou cibulí, mletou paprikou, solí a pepřem.
Krok 2: Vytvoříme válečky libovolné velikosti.
Krok 3: Válečky vkládáme na rozehřátý olej (ne příliš rozpálený - válečky musí být ze všech stran stejnoměrně opečené).
Krok 4: Opečeme je ze všech stran, zalijeme lžící vody a hned vypneme. Voda má omastkem jen probublat, ale ne stříkat.
Krok 5: Mezitím ozdobíme talíř hořčicí, tatarskou omáčkou, nakrájenou cibulí a rajčaty.
Krok 6: Čevabčiči podáváme s vařenými bramborami a poléváme šťávou.
Zveřejněno 6. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čevapčiči III
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpOg
Moje poznámka
Čevapčiči III
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpOg
Nejnovější recepty
Bílá cibulová omáčka se zeleninou
Přidáno před 9 hodinami
Kakaový koláč s rebarborou a kokosem
Přidáno před 9 hodinami
Mrkvová buchta z remosky
Přidáno před 9 hodinami
Ragú z kančího masa na švestkách
Přidáno před 9 hodinami
Pšenično-žitný domácí chlėb
Přidáno před 9 hodinami
Tagliatelle se špenátem, kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na hořčici a barevném pepři
Kacabenka před 40 minutami
Krupicová kaše
Veronika_1 před 46 minutami
Kakaová bábovka s tvarohem
Sluncejasne před 1 hodinou
Boloňské špagety
Toxic runner před 1 hodinou
Chilli hovězí
Antonausprag před 2 hodinami
Domácí krtkův dort
Kuba_cooks před 2 hodinami
Slané palačinky zapečené se šunkou a italským sýrem
Jan Nemec před 4 hodinami
Ořechová bábovka
SUMAVA před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Truhlik12 před 6 hodinami
Rebarborový koláč
tara23 před 7 hodinami
Tématické fráze:
cevapcici,
cevabcici z mleteho masa,
čevapčiči recept,
cevapcici z mleteho masa,
recept na čevapčiči,
pravé čevabčiči,
recept na výborné čevabčiči,
jake maso na cevapčiči,
čevapčiči recepty,
pravé čevabčiči z mletého masa,
recept cevapcici,
čevabčiči recept,
civapcici,
čevapčiči nebo čevabčiči,
čevabčiči,
recept cevabcici,
recepty cevapcici,
pravé čevapčiči,
lll,
jake maso na cevabcici
Suroviny:
maso mleté,
cibule,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř mletý,
olej,
rajče cherry,
tatarská omáčka,
hořčice,
cibule
Komentáře (63)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
(Moje trouba peče méně než jiné, řiďte se zkušenostmi s vlastní troubou)👍
Miri, díky
Neměla jsem jinou zeleninu než okurku, tak jsem k tomu nakrájela tu a mamka říkala, že ještě nikdy nejedla okurku s hořčicí, ale že to není špatné
přidávám zasloužený 30bod
No, i když jsem se pokoušela o to "jídelnové", odpověď mě uspokojila...
Díky za recept.
Děkuji za rady
Takže - opéct ze všech stran, aby mělo tu správnou barvu, přidat lžíci vody, sundat ze sporáku, přiklopit a nechat dojít cca 10 minut. Doufám, že to chápu správně
Prubnu příští týden a dám vědět. Díky za tento recept, toužím vytvořit čevapčiči jako ve školní jídelně, hrozně nám tam všem chutnalo...
Ale nějak nechápu ten postup...
Jenom opéct, přidat vodu do oleje a co POTOM? Přikrýt, nechat dojít (a jak dlouho?), nebo hned vyndat nebo ....jak?
Děkuji za doplnění
:p.l.-polévková lžíce;č.l.-čajová lžička;ml.-mletá.Když tak na to koukám