Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 527 kJ / 1 560 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,66 g |
Tuky | 67,50 g |
Vláknina | 8,90 g |
Cholesterol | 574 mg |
Sodík | 2,14 g |
Sůl | 5,02 g |
Sacharidy | 190,04 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pečivo (např. rohlíky) nakrájíme na kostičky.
Krok 2: V misce rozšleháme žloutky s máslem a mlékem. Trochu osolíme, nalijeme na pečivo, lehce promícháme.
Krok 3: Pak přidáme petrželku, posypeme moukou a opatrně vmícháme sníh ze dvou bílků. Necháme chvilku odpočinout, potom rozdělíme na dvě části, utvoříme dvě šišky a uhladíme.
Krok 4: Troubu předehřejeme na 200°C.
Krok 5: Knedliky dáme na plech, podlijeme trochou vody a pečeme asi 15-20 minut, až budou mít zlatavou barvu.
Zveřejněno 30. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečený karlovarský knedlík podle magazínu Albert
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M6LR
Moje poznámka
Pečený karlovarský knedlík podle magazínu Albert
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M6LR
Nejnovější recepty
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 8 hodinami
Domácí Mila oplatky
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno před 21 hodinami
Švestkové chutney
Přidáno 26. 7. 2025 14:02:02
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno 26. 7. 2025 06:00:02
Okurková limonáda
Přidáno 26. 7. 2025 05:01:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gulášová polévka z mletého masa
Kajkajak před 9 minutami
Zapečený hermelínový chleba z horkovzdušné fritézy
tara23 před 20 minutami
Topinky se salámovou směsí
jurcova1990 před 34 minutami
Krkovička z trouby
EvaEvaEva před 1 hodinou
Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem
Jan Nemec před 1 hodinou
Borůvkový táč
PavelR před 1 hodinou
Boloňské špagety
Lara.S před 1 hodinou
Výborná fazolová polévka
Lara.S před 1 hodinou
Tématické fráze:
pečený karlovarský knedlík,
pecene karlovarske knedliky,
karlovarský knedlík pečený v troubě,
karlovarský knedlík pečený,
pečený knedlík,
karlovarský knedlík recept,
karlovarský knedlík,
karlovarský knedlík v troubě,
karlovarský pečený knedlík,
karlovarské pečené knedlíky,
bramborový knedlík albert recept,
pečene knedliky,
karlovarský knedlík z trouby,
karlovarský pečený knedlík v troubě,
karlovarske knedliky pečeně,
karlovarské knedlíky pečené v troubě,
pečeny knedlíky,
knedlík pečený,
pečeny karlovarsky knedlíky,
knedlik v troube
Suroviny:
pečivo,
žloutek,
máslo,
mléko plnotučné,
petrželka zelená,
mouka hrubá,
sůl
Komentáře (22)
http://www.albert.cz/magazin-albert