Pomerančový sirup
Příprava domácího ovocného sirupu není nikterak náročná a má několik výhod. Víte jaké suroviny jste použili, můžete různě kombinovat použité ovoce i bylinky a hlavně, takový sirup neobsahuje žádné konzervanty a dochucovadla.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 69 095 kJ / 16 515 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,70 g |
Tuky | 3,34 g |
Vláknina | 32,05 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 443 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 4 097,50 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomerančový sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pQJV
Moje poznámka
Pomerančový sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pQJV
Nejnovější recepty
Lilkové placičky s mozzarellou
Přidáno před 4 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 9 hodinami
Vepřová pečeně se švestkami
Přidáno před 11 hodinami
Avokádová pomazánka
Přidáno 21. 8. 2025 18:02:02
Belgické vafle
Přidáno 21. 8. 2025 12:30:38
Americké cookies s borůvkami
Přidáno 21. 8. 2025 09:05:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové s rýží z jednoho pekáčku
Sahula před 1 hodinou
Linecký koláč s tvarohem
Zbynek Hladik před 1 hodinou
Cuketové karbanátky s hermelínem
rejt9 před 2 hodinami
Čočka na kyselo
nowaja před 2 hodinami
De Sousa: dort s kokosovým mlékem
Matea před 2 hodinami
Katův šleh po mém
tomanpetr1 před 3 hodinami
Vepřové maso na mrkvi
Spidan75 před 3 hodinami
Broskvový džem
Annanas před 4 hodinami
Červená řepa
radbastim před 5 hodinami
Zapečené brambory s hermelínem
Ivet88 před 6 hodinami
Tématické fráze:
sirup z mrkve,
domácí pomerančová štáva,
výroba pomerančového sirupu,
pomerančová tresť,
pomarancovy sirup,
domácí šťáva z pomerančů,
jak udělat sirup,
pomerančový,
výroba šťávy z červené řepy,
marmeláda z červené řepy,
vyroba pomerancoveho dzusu,
sirup z červené řepy,
výroba sirupu,
pomerančový syrup,
výroba karotely,
výroba sirupu z ovoce,
štáva z pomeranče,
syrup z cervene repy,
pomarančový sirup recept,
výroba domácího pomerančového sirupu
Suroviny:
mrkev,
jablko,
voda,
cukr,
kyselina citronová,
tresť pomerančová
Komentáře (26)
www.labuznik.com/recipe.php?ID=23410
www.labuznik.com/recipe.php?ID=5983
Allis
netvrdím, že ten tvůj sirup není dobrý, ale prostě to není pomerančový sirup.
Pomerančová trest je jen a jen náhražka, ale není to pomeranč.
A mě strašně mrzí, že místo toho, aby se používali pořádné suroviny se používá náhražek..... Přeci nejsme za komunistů, aby pomeranče byli jen na vánoce (teda zase tehdy byli alespoň krásně čerstvé
Abys rozuměla, googlila jsem pomerančový sirup, ten tvůj recept mi to vyhodilo asi 3x, ale sirup z pomerančů jsem nenašla ani jeden
Nikdo tě přece nenutí, abys tuto výbornou (za tím si stojím) šťávu vařila! A doufám, že jsi svou poznámku o fujtajblech z krámu - která vyznívá, jako bych za to mohla
já bych se tak neholedbala, že je super, žes dělala pomerančovou marmeládu bez pomerančů a nikdo nic nepoznal, pak se nemůžem divit, že se naše chuťové a čichové buňky nechaj klidně zmást a my kupujem v krámech jen samý fujtajbly
Už zavařuji jak sirup tak i džus, chutná to opravdu božsky
Všem doporučuji
Mrkev i jablka rozmixuji přímo s vodou, pak přecedím....přece jen se tím zachytí nějaké větší nebo tvrdší kousky, které by jinak vadily. Pak znovu rozmixuji a zavářím.
I tobě doporučím zkusit ho udělat z menší dávky, podle toho, jak bude chutnat, si to zopákneš.
Z celé dávky je toho asi 6 litrů.