Matjesy z hříbků
Lahodná houbová specialita inspirovaná rybími matjesy. Nakládané hříbky v sladkokyselém nálevu s cibulí a kořením jsou skvělé jako předkrm, chuťovka nebo pohoštění k pečivu. Před podáváním nechte pořádně uležet.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 169 kJ / 1 235 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,69 g |
Tuky | 102,84 g |
Vláknina | 45,37 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 70 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 39,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné houby nakrájíme na plátky a na 10 minut vložíme do vroucí osolené vody.
Krok 2: Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a promneme s dvěmi špetkami soli.
Krok 3: Povařené houby scedíme a ihned promícháme s cibulí. Přidáme koření, 1 lžíci soli a zalijeme olejem a octem.
Krok 4: Necháme 2-3 dny uležet.
Zveřejněno 12. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Matjesy z hříbků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D88k
Moje poznámka
Matjesy z hříbků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D88k
Nejnovější recepty
Kynuté knedlíky s mirabelkovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Grilovaný lilek se zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
Cuketová smetanová polévka s chlebovými krutonky
Přidáno před 7 hodinami
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 11 hodinami
Úžasná medová žebírka
Přidáno před 18 hodinami
Bramborová kaše zapečená s hermelínem
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí pizza
ne.honzula12 před 44 sekundami
Adélčin dort Barbie
JanaZavadilova před 37 minutami
Nivová omáčka
Kachnanamedu před 43 minutami
Banana bread - banánový chlebíček
petra.sym před 51 minutami
Karbanátek
kocamo před 1 hodinou
Sýrová polévka z Nivy
Kajkajak před 1 hodinou
Čokoládový mug cake
Anezvari před 1 hodinou
Kynuté ovocné knedlíky
humlovatereza před 2 hodinami
Cuketová omáčka se sýrem
k.madzia před 3 hodinami
Vepřová plec nadivoko se sušenými houbami
Jan Nemec před 5 hodinami
Tématické fráze:
matesy z hub,
matjesy z hub,
houbove matjesy,
houbové matesy,
domaci matesy,
houby jako matesy,
jak zavařit hříbky,
matesy z hribku,
domácí matjesy,
výroba matjesů,
matesi z hub,
jak vyrobit matesy,
recept na matesy z hub,
jak vyrobit matjesy,
matejsy z hub,
matjesy domácí výroba,
matjesy,
houby ala matesy,
houby - matesy,
houby jako matjesy
Suroviny:
houba hřib,
cibule,
olej,
ocet,
sůl,
bobkový list,
pepř celý,
koření nové koření
Komentáře (26)
+
Papričko, ozvi se, jak chutnalo, já taky napíšu. Dnes večer bude ochutnávačka...
Jo a za krásnou fotku opravdu děkuji.
... a s tím zavařováním jsem na tom stejně. Já jsem vloni prvně v životě udělala marmeládu a to díky topkám, když jsem tu zjistila, jak je to v DP jednoduché. Jinak klasickým zavařováním jsem taky nepolíbená
Proto to nedělám a ani jsem se to nenaučila. Ani bych na to neměla propriety...
Takže v tomto směru nejsem povolaná radit...
Tyhle houby, jak píšu zhora, jsou určené ke konzumaci po několikadenním odležení.
P.S. Táta dodnes vzpomíná, že mu kufr auta neustále cinkal, protože se vozily plné flašky do Prahy a prázdné z Prahy...