Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 169 kJ / 1 235 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,69 g |
Tuky | 102,84 g |
Vláknina | 45,37 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 70 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 39,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné houby nakrájíme na plátky a na 10 minut vložíme do vroucí osolené vody.
Krok 2: Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a promneme s dvěmi špetkami soli.
Krok 3: Povařené houby scedíme a ihned promícháme s cibulí. Přidáme koření, 1 lžíci soli a zalijeme olejem a octem.
Necháme 2-3 dny uležet.
Necháme 2-3 dny uležet.
Zveřejněno 12. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Matjesy z hříbků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D88k
Moje poznámka
Matjesy z hříbků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D88k
Nejnovější recepty
Kosmatice na sladko vhodné i pro diabetiky
Přidáno před 11 hodinami
Párečky v těstíčku
Přidáno před 12 hodinami
Hrášková omáčka s vajíčkem a paloučkovým knedlíkem ( pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Plátky krkovičky dušené v pikantní omáčce
Přidáno před 16 hodinami
Rebarborová bublanina s kokosem
Přidáno před 17 hodinami
Filety ze pstruha s rajčaty
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Játrový sýr podle ČSN
19488 před 9 hodinami
Domácí vlašský salát
Sefiragold před 12 hodinami
Chutný salát z čínského zelí
Sefiragold před 13 hodinami
Chřest (nejen) s vejcem
Eva z HK před 15 hodinami
Salát z pekingského zelí s balkánským sýrem
Eva z HK před 15 hodinami
Špíz s americkými brambory
Vrchotka15 před 15 hodinami
Guadeloupský kuřecí salát
Antonausprag před 17 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ivet88 před 18 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
AnnaP4 před 18 hodinami
Výborné lasagne
Papucel před 18 hodinami
Tématické fráze:
matesy z hub,
matjesy z hub,
houbove matjesy,
houbové matesy,
domaci matesy,
houby jako matesy,
jak zavařit hříbky,
matesy z hribku,
domácí matjesy,
výroba matjesů,
matesi z hub,
jak vyrobit matesy,
recept na matesy z hub,
jak vyrobit matjesy,
matejsy z hub,
matjesy domácí výroba,
matjesy,
houby ala matesy,
houby - matesy,
houby jako matjesy
Suroviny:
houba hřib,
cibule,
olej,
ocet,
sůl,
bobkový list,
pepř celý,
koření nové koření
Komentáře (26)
+
Papričko, ozvi se, jak chutnalo, já taky napíšu. Dnes večer bude ochutnávačka...
Jo a za krásnou fotku opravdu děkuji.
... a s tím zavařováním jsem na tom stejně. Já jsem vloni prvně v životě udělala marmeládu a to díky topkám, když jsem tu zjistila, jak je to v DP jednoduché. Jinak klasickým zavařováním jsem taky nepolíbená
Proto to nedělám a ani jsem se to nenaučila. Ani bych na to neměla propriety...
Takže v tomto směru nejsem povolaná radit...
Tyhle houby, jak píšu zhora, jsou určené ke konzumaci po několikadenním odležení.
P.S. Táta dodnes vzpomíná, že mu kufr auta neustále cinkal, protože se vozily plné flašky do Prahy a prázdné z Prahy...