

Hovězí plátky po kremžsku
Suroviny
- 3-4 plátky hovězího masa
- 2 PL kremžské hořčice
- 2 PL oleje
- 3 špičaté bílé papriky
- 3 velké cibule
- pepř
- sůl
- drcený kmín
- 2 kostičky hovězího bujonu bez glutamátů
Postup přípravy receptu
Plátky masa zlehka přejedeme po obouch stranách nožem a uděláme jemné zářezy. Naklepeme zlehka. Osolíme, opepříme po obouch stranách.
Ve vyšší nádobě si rozmixujeme hořčici, olej a dvě papriky zbavené jader a pokrájené na kousky. Do marinády dáme maso a necháme aspoň hodinu odležet. Čím déle, tím lépe.
Potom rozpálíme pánev s jednou lžičkou oleje. Z plátků lehce setřeseme marinádu a na pánvi je opečeme - zatáhneme. Dáme bokem.
Do pánve dáme asi 1cm vody a výpek odvaříme.
Cibuli nakrájíme na kostičky a na 2PL oleje a kousku másla jí zasmažíme jen lehce do hněda. Na hotovou cibuli dáme zbytek marinády, smícháme a lehce osmahneme. Přihodíme maso, bujony, dolijeme vodou tak, aby maso lehce vyčuhovalo. Dusíme do měkka, případně během dušení podlíváme vodou dle potřeby (milovníci papiňáku uvaří v tlaku ;-).
Měkké maso dáme bokem a držíme v teple. Šťávu rozmixujeme ponorným mixérem. Není třeba potom dohušťovat, o to se postará rozmixovaná cibule.
Na másle orestujeme třetí papriku na kolečka a těmi dozdobíme jídlo na talíři.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí plátky po kremžsku
-
...vypadá to opravdu velice lákavě!
-
nňam
-
Kremžskou přidávám do jídel raději,než plnotučnou
a tahleta"kravka"se Ti srettulínku opravdu moc povedla
+21
-
Krásné a určitě chutné
-
Dala bych si hned,vypadá to velmi lákavě
-
Bezva nápad, mám hovězí maso doma, takže nezbývá, než vyzkoušet
-
Jana Remkova:je to v poho, chute bych rekla tak akorat
-
Chambord:bingo
rozmaryn
-
Inspirativní a jistě chutné. Ta bylinka v rýžovém kopečku je rozmarýn?
-
Hmm, já dávám plnotučnou hořčici. Z kremžskou jsem ještě nezkoušela. Není to pak moc sladké??
-
Oblíbené jídlo i u nás. Často přidávám hořčici do šťávy z hovězího masa.
+
-
Bibinka:děkuju
původní záměr byl hovězí maso, impuls z mozku do pravačky byl taky hovězí, teda maso, ale pak se to nějak vymklo. takže kravka byla opravdu kravkou a kravkou nadále oficielně je
-
Bibinka:
ale to ona právě sreti neví, zda to bylo fakt hovězí
pro "jiné"
-
srettka:Šreti, tak to by u nás bylo oblíbené papů. Dávám ti jasnýho 3.boda
Akorát to zařaď do hovězího masa
-
srettka:No já právě podle tvaru