Hovězí plátky po kremžsku

srettka Kuchařka: srettka

Hovězí maso 18 názorů

Suroviny

3-4 plátky hovězího masa
2 PL kremžské hořčice
2 PL oleje
3 špičaté bílé papriky
3 velké cibule
pepř
sůl
drcený kmín
2 kostičky hovězího bujonu bez glutamátů
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa zlehka přejedeme po obouch stranách nožem a uděláme jemné zářezy. Naklepeme zlehka. Osolíme, opepříme po obouch stranách.

  2. Ve vyšší nádobě si rozmixujeme hořčici, olej a dvě papriky zbavené jader a pokrájené na kousky. Do marinády dáme maso a necháme aspoň hodinu odležet. Čím déle, tím lépe.

  3. Potom rozpálíme pánev s jednou lžičkou oleje. Z plátků lehce setřeseme marinádu a na pánvi je opečeme - zatáhneme. Dáme bokem.

  4. Do pánve dáme asi 1cm vody a výpek odvaříme.

  5. Cibuli nakrájíme na kostičky a na 2PL oleje a kousku másla jí zasmažíme jen lehce do hněda. Na hotovou cibuli dáme zbytek marinády, smícháme a lehce osmahneme. Přihodíme maso, bujony, dolijeme vodou tak, aby maso lehce vyčuhovalo. Dusíme do měkka, případně během dušení podlíváme vodou dle potřeby (milovníci papiňáku uvaří v tlaku ;-).

  6. Měkké maso dáme bokem a držíme v teple. Šťávu rozmixujeme ponorným mixérem. Není třeba potom dohušťovat, o to se postará rozmixovaná cibule.

  7. Na másle orestujeme třetí papriku na kolečka a těmi dozdobíme jídlo na talíři.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 109 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí plátky po kremžsku

1 2

Tématické fráze: hovězí maso aby bylo měkke jak udělat měkké hovězí hovezi platky kuřecí po kremžsku hovězí s kremžskou hořčicí jak uvařit hovězí aby bylo měkké jak udělat hevezi platky hovězí plátky recept měkké hovězí hovězí plátky s kremžskou hořčicí jak udělat měkký hovězí plátek přové plátky na hořčici aby hovezi maso bylo mekke jemné plátky hovězího recepty hovězí maso plátky hovězí plátek jak udelat hovezi platky platky s kremžskou hořčicí recept hovezi na kostičky co udělalt z hovězího plátku

Zapomněl/a jsem heslo