Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 169 kJ / 1 235 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,69 g |
Tuky | 102,84 g |
Vláknina | 45,37 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 70 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 39,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné houby nakrájíme na plátky a na 10 minut vložíme do vroucí osolené vody.
Krok 2: Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a promneme s dvěmi špetkami soli.
Krok 3: Povařené houby scedíme a ihned promícháme s cibulí. Přidáme koření, 1 lžíci soli a zalijeme olejem a octem.
Necháme 2-3 dny uležet.
Necháme 2-3 dny uležet.
Zveřejněno 12. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Matjesy z hříbků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D88k
Moje poznámka
Matjesy z hříbků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D88k
Nejnovější recepty
Linecký koláč s cuketou
Přidáno před 3 hodinami
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 9 hodinami
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Francouzský toust se šunkou a sýrem
Rennna před 2 hodinami
Tvarohová bublanina
HanaHanka před 2 hodinami
Hříbková omáčka
Darwin před 2 hodinami
Extra rychlé lívance
zelenapampeliska před 2 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
olivka před 4 hodinami
Vejce v hořčicové omáčce
Ivyjg před 4 hodinami
Utopenci alá pan Kaplan
helka před 5 hodinami
Jogurtová buchta s třešněmi
novakovajanna před 5 hodinami
Tématické fráze:
matesy z hub,
matjesy z hub,
houbove matjesy,
houbové matesy,
domaci matesy,
houby jako matesy,
jak zavařit hříbky,
matesy z hribku,
domácí matjesy,
výroba matjesů,
matesi z hub,
jak vyrobit matesy,
recept na matesy z hub,
jak vyrobit matjesy,
matejsy z hub,
matjesy domácí výroba,
matjesy,
houby ala matesy,
houby - matesy,
houby jako matjesy
Suroviny:
houba hřib,
cibule,
olej,
ocet,
sůl,
bobkový list,
pepř celý,
koření nové koření
Komentáře (26)
+
Papričko, ozvi se, jak chutnalo, já taky napíšu. Dnes večer bude ochutnávačka...
Jo a za krásnou fotku opravdu děkuji.
... a s tím zavařováním jsem na tom stejně. Já jsem vloni prvně v životě udělala marmeládu a to díky topkám, když jsem tu zjistila, jak je to v DP jednoduché. Jinak klasickým zavařováním jsem taky nepolíbená
Proto to nedělám a ani jsem se to nenaučila. Ani bych na to neměla propriety...
Takže v tomto směru nejsem povolaná radit...
Tyhle houby, jak píšu zhora, jsou určené ke konzumaci po několikadenním odležení.
P.S. Táta dodnes vzpomíná, že mu kufr auta neustále cinkal, protože se vozily plné flašky do Prahy a prázdné z Prahy...