Matjesy z hříbků
Lahodná houbová specialita inspirovaná rybími matjesy. Nakládané hříbky v sladkokyselém nálevu s cibulí a kořením jsou skvělé jako předkrm, chuťovka nebo pohoštění k pečivu. Před podáváním nechte pořádně uležet.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 169 kJ / 1 235 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,69 g |
Tuky | 102,84 g |
Vláknina | 45,37 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 70 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 39,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Očištěné houby nakrájíme na plátky a na 10 minut vložíme do vroucí osolené vody.
Krok 2: Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a promneme s dvěmi špetkami soli.
Krok 3: Povařené houby scedíme a ihned promícháme s cibulí. Přidáme koření, 1 lžíci soli a zalijeme olejem a octem.
Krok 4: Necháme 2-3 dny uležet.
Zveřejněno 12. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Matjesy z hříbků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D88k
Moje poznámka
Matjesy z hříbků
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/D88k
Nejnovější recepty
Švestkový koláč se skořicí
Přidáno před 7 hodinami
Švestkový koláč s drobenkou II
Přidáno před 8 hodinami
Pão de Queijo
Přidáno před 8 hodinami
Rohlíky I
Přidáno před 12 hodinami
Lilek s bazalkovým dipem
Přidáno před 12 hodinami
Veka z kefíru
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečené nudličky z kapra
ZboSy před 2 minutami
Pečená švestková povidla
ZboSy před 32 minutami
Listové šátečky plněné šimlovou nádivkou a švestkami
ZboSy před 59 minutami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Nanda91 před 1 hodinou
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 5 hodinami
Vepřová po bulharsku
Kajkajak před 7 hodinami
Knedlík z domácí pekárny
vladhn před 8 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
phanusov před 8 hodinami
Vepřové závitky s paprikami a hráškem
alcerm před 9 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
High-5 před 9 hodinami
Tématické fráze:
matesy z hub,
matjesy z hub,
houbove matjesy,
houbové matesy,
domaci matesy,
houby jako matesy,
jak zavařit hříbky,
matesy z hribku,
domácí matjesy,
výroba matjesů,
matesi z hub,
jak vyrobit matesy,
recept na matesy z hub,
jak vyrobit matjesy,
matejsy z hub,
matjesy domácí výroba,
matjesy,
houby ala matesy,
houby - matesy,
houby jako matjesy
Suroviny:
houba hřib,
cibule,
olej,
ocet,
sůl,
bobkový list,
pepř celý,
koření nové koření
Komentáře (26)
+
Papričko, ozvi se, jak chutnalo, já taky napíšu. Dnes večer bude ochutnávačka...
Jo a za krásnou fotku opravdu děkuji.
... a s tím zavařováním jsem na tom stejně. Já jsem vloni prvně v životě udělala marmeládu a to díky topkám, když jsem tu zjistila, jak je to v DP jednoduché. Jinak klasickým zavařováním jsem taky nepolíbená
Proto to nedělám a ani jsem se to nenaučila. Ani bych na to neměla propriety...
Takže v tomto směru nejsem povolaná radit...
Tyhle houby, jak píšu zhora, jsou určené ke konzumaci po několikadenním odležení.
P.S. Táta dodnes vzpomíná, že mu kufr auta neustále cinkal, protože se vozily plné flašky do Prahy a prázdné z Prahy...