Suroviny
Porce: 5-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 897 kJ / 2 843 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 134,58 g |
Tuky | 163,85 g |
Vláknina | 36,54 g |
Cholesterol | 324 mg |
Sodík | 1,95 g |
Sůl | 4,53 g |
Sacharidy | 194,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve si v jiném pekáči než ve kterém budeme péct zprudka osmahneme maso, nakrájené na menší kostky na sádle, až se opeče ze všech stran, přidáme nakrájené cibule na měsíčky a necháme jí jen tak zesklovatět, vypneme a necháme bokem stát.
Krok 2: V druhém pekáči si rozpustíme sádlo a celé dno poklademe bramborami, nakrájenými na kolečka. Do větší mísy přendáme maso s cibulí, přidáme rýži, papriky nakrájené na kolečka, fazolky, žampiony na plátky, nasekanou petržel, posypeme provensálským kořením, dáme pepř a osolíme.
Krok 3: Všechno pěkně promícháme a na připravené brambory v pekáči navrstvíme tuto směs. Navrch rozprostřeme rajčata na plátky a můžeme pokecat rajčatovým protlakem (já ho dala, měla jsem málo rajčat a byl tam dobrý), podlijeme 200 ml vody, přikryjeme.
Krok 4: Dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C a pečeme 1 hodinu. Mezi pečením ještě zalijeme vodou, ne moc, jen aby jídlo bylo hezky vlhké.
Zveřejněno 21. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové maso na způsob džuveče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WqWx
Moje poznámka
Vepřové maso na způsob džuveče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WqWx
Nejnovější recepty
Jehněčí na medu
Přidáno před 8 hodinami
Rybí filé na másle a česneku
Přidáno před 12 hodinami
Cuketová omáčka se smetanou
Přidáno před 13 hodinami
Jihočeský houbovec
Přidáno před 14 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem a drobenkou
Přidáno před 15 hodinami
Podzimní boršč
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
ZboSy před 37 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
ZboSy před 37 minutami
Drožďová polévka s houbami a zeleninou
ZboSy před 38 minutami
Vepřové výpečky pánů z Hradce
Stefi.f před 9 hodinami
Piškotový dortový korpus
DanielaWisz před 10 hodinami
"Listové" těsto snadno a rychle
skleroza před 11 hodinami
Rychlý švestkový koláč s mákem
Lenka Cech před 11 hodinami
Cuketový perník s jogurtovou polevou
DitaB před 11 hodinami
Švestkový dort
TotalMudla před 11 hodinami
Povidla ze švestek
ErikaU před 12 hodinami
Tématické fráze:
džuveč z vepřového masa,
džuveč,
dzuvec z veproveho,
džuveč s kuřecím masem,
madarský džuveč,
džuveč recept,
džuveč z kuřecího masa,
balkánský džuveč,
džuveč bulharsko,
recept dzuvec,
kureci dzuvec,
vepřové maso recepty,
džuveč s vepřovým masem,
džuveč recepty,
co je dzuvec,
recept na džuveč,
vepřové na balkánský způsob,
džuveč stupnů,
džuveč s vepřového masa,
džuveč z veproveho masa recept
Suroviny:
maso vepřové,
cibule,
slanina,
rajče,
paprika čerstvá červená,
fazolky zelené,
žampióny,
brambory,
rýže,
protlak rajčatový,
sádlo,
koření provensálské,
petržel,
pažitka,
pepř,
sůl
Komentáře (5)
najdete je na www.i-keramika.cz
doufám že příspěvek nesmažou, nechci aby to vypadalo jako laciná reklama. já jen, že málokdo ví že se to dá u nás koupit a pak se s tím chudáci lidi tahaj z dovolený, je to velký, těžký a zabírá jim to místo - místo toho aby si raději z bulharska dovezli flašku rakije...