Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 451 kJ / 3 454 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,15 g |
| Tuky | 140,78 g |
| Vláknina | 16,99 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 225 mg |
| Sůl | 0,45 g |
| Sacharidy | 467,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejte na 180°C. Dortovou formu vymažte tukem a vysypte moukou. Opražené ořechy dejte do mixéru (food processoru) a rozmixujte.
Krok 2: Přidejte mouku, cukr, skořici a sůl a lehce promixujte. Přidejte vychlazený, na kostičky nakrájený Alsan a opět promixujte, dokud směs nemá konzistenci drobenky (můžete to dělat i bez mixéru, jen to bude trochu náročnější).
Krok 3: Asi 2/3 směsi vtlačte na dno dortové formy, dejte do trouby a pečte asi 15 minut (dávejte pozor, ať se korpus nepřipálí). Poté dejte vychladnout do lednice.
Krok 4: Na tofu vrstvu rozmixujte v mixéru kešu s trochou smetany, poté přidejte zbytek ingrediencí a rozmixujte dohladka. Ochutnejte a dochuťte.
Krok 5: Krém navrstvěte na ořechový korpus a poklaďte ho švestkami, nakrájenými na čtvrtky. Posypte zbytkem těsta na korpus, tj. drobenkou a pečte v předehřáté troubě asi 45-50 minut. Před podáváním nechte koláč vychladnout.
Zveřejněno 2. 10. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švestkový koláč s pekanovými ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3P9M
Moje poznámka
Švestkový koláč s pekanovými ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3P9M
Nejnovější recepty
Tuňákový tatarák s avokádovým pyré podle Marka Raditsche
Přidáno před 4 hodinami
Slepované linecké cukroví podle cukráře Skály
Přidáno před 5 hodinami
Jablečné koláčky z listového těsta
Přidáno před 6 hodinami
Špaldové rohlíčky
Přidáno před 15 hodinami
Oříškové oválky
Přidáno před 17 hodinami
Americké lívance s javorovým sirupem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Štrachanda z Plzeňska
Danulka52 před 52 sekundami
Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem
Sapasapa před 22 minutami
Kapusta zapečená s uzeným a bulgurem
Sapasapa před 24 minutami
Vánočka II
boomgo před 38 minutami
Kuře na kari s jablky
Kody74 před 56 minutami
Vepřová líčka na majoránce
poirotka před 1 hodinou
Bramboračka
oldlhot před 1 hodinou
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suumaa před 1 hodinou
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
Danousek před 1 hodinou
Pomazánka z vepřovky s vejcem
Vladex před 2 hodinami
Tématické fráze:
svestkovy kolac,
recept na svestkovy koláč,
švestkový koláč recept,
orechovy kolac se švestkami,
čím nahradit lahůdkové droždí,
alsan recepty,
koláč s pekanovými ořechy,
alsan bio,
koláč švestkový a ořechů,
jogurt s marcipánem a mákem billa,
švestkový koláč s ořechy,
americký švestkový koláč,
celozrnný švestkový koláč,
svestkovy kolac billa,
kolac z kokakoly,
raw svestkovy kolac,
svestkový koláč bio,
jablečný koláč s pekanovými ořechy recept
Suroviny:
tuk rostlinný,
ořechy pekanové,
mouka polohrubá,
cukr hnědý,
cukr hnědý,
skořice mletá,
sůl,
oříšky kešu,
tofu,
pudink vanilkový,
kůra limetková,
citron,
vanilka,
sirup agávový,
jogurt sojový,
droždí lahůdkové,
švestky
Komentáře (22)
Hosta: tak to vyzkousejte, treba vas to prekvapi :)
Svatá prostoto...
Chápu vás, ale nesedíte snad u PC?
Osobne, kdybych bych byla vegan, bych nepouzila "bilou" mouku a komercni pudinkovy prasek, ale jinak mne to vubec nepripada slozite a neproveditelne.
Ale spíš bych uvítala,kdyby bylo v poznámce uvedeno,čím jiným mohu nahradit uvedené suroviny,než odkaz na stránku s recepty
Ze ty znas maximalne sortiment Kaufu neni vina veganotic-Anicky.