

Kuřecí vývar se šafránem
Suroviny
- 2 kuřecí paličky
- 2 kuřecí krky
- 2 kuřecí křídla
- 1 PL oleje
- 1-2 cibule
- 1 -2 mrkve
- 2 stonky řapíkatého celeru
- 1 petrželka kořenová
- celý pepř
- bobkový list
- nové koření
- 2 stroužky česneku
- 1 rajské jablíčko na vyvaření
- 1 zelená paprika na vyvaření
- sůl
- libeček
- petrželka
- špetička šafránu
- Na zavářku:
- vejce
- hrubá mouka
Postup přípravy receptu
V hlubší nádobě rozpálíme olej a kuřecí maso na něm opečeme. Vyndáme a dáme stranou. Do výpeku dáme nastrouhanou cibuli, mrkev, celer a opečeme také dozlatova. Zalijeme 2 l vody a povaříme. Přidáme orestované kuřecí maso, sůl, česnek, libeček, rajčátko, papriku a koření. Vaříme cca 20-25 minut a po celou dobu odstraňujeme pěnu z povrchu vývaru.
Vývar scedíme. Zeleninu a maso dáme stranou. Do cedníku vložíme kuchyňský papír a vývar přes něj přefiltrujeme. Vývar opět zahřejeme, vložíme do něj pokrájenou zeleninu a obrané maso a zavaříme libovolnou zavářku. Dala jsem nočky z vejce a hrubé mouky.
Přidáme nasekaný libeček (petrželku) a snítku šafránu. Pokud chceme mít vývar na jindy, scedíme ho, necháme vychladnout a děrovanou naběračkou vyjmeme tukové kousky. Vychladlý vývar vydrží v lednici 2-3 dny. Když ho dáme do mrazáku, vydrží vývar 2-3 měsíce.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí vývar se šafránem
-
díky všem za milé komentáře
-
-
spagetka: Ladi, já jsem to zkusila až teď, vždycky jsem maso jen vařila, ale pravda je, že takhle je to kvalitní vývar a jinak chutná
-
Mila z Canady: to jsem ráda, že Ti recepty chutnají, když tam mi napiš, odkud jsi, mam tam spolužačku v Canadě
-
Ty Mysicko, mas vyborny recepty!! Ja delam podobnou, ale velice rychlou polevku; to kdyz jsem lina, nebo se mi nechce den pred varit, koupim grilovane kure a pak co zbyde i ty kosti dam varit do vyvaru. Taky pouzivam Kurkumu, tady se tomu rika Turmeric, je to velice zdrave koreni (proti rakovine), ale nesmi se to s tim prehnat, protoze ma trochu vic vyraznejsi chut nez safran. Ale, pokud jde jenom o barvu, nema chybu. Muzes to pridat i do ryze na peknou zlutou barvu. Davam
Uz jsem pouzila dost Tvych receptu!!
-
Dělám stejně, jen místo šafránu dávám kurkumu
, to víš šafránu mám jak šafránu
, ale
:yes
Že je vývar daleko chutnější, když maso napřed na to opečeš? Já už jinak vývary nedělám. -
Chutná polívečka
+6
-
Určitě chutná polívečka a se šafránem bude zlaťoučká.
-
rebeka: ten problém mám taky Nadi
musím se plácat přes prsty a pusu mít zalepenou
a nemít hlad
-
vypadá to moc dobře
jenom se obávám, že já bych tam to maso nedala
já bych ho totiž sež....
sama mám málo
-