Kuřecí vývar se šafránem

Suroviny

2 kuřecí paličky
2 kuřecí krky
2 kuřecí křídla
1 PL oleje
1-2 cibule
1 -2 mrkve
2 stonky řapíkatého celeru
1 petrželka kořenová
celý pepř
bobkový list
nové koření
2 stroužky česneku
1 rajské jablíčko na vyvaření
1 zelená paprika na vyvaření
sůl
libeček
petrželka
špetička šafránu
Na zavářku:
vejce
hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. V hlubší nádobě rozpálíme olej a kuřecí maso na něm opečeme. Vyndáme a dáme stranou. Do výpeku dáme nastrouhanou cibuli, mrkev, celer a opečeme také dozlatova. Zalijeme 2 l vody a povaříme. Přidáme orestované kuřecí maso, sůl, česnek, libeček, rajčátko, papriku a koření. Vaříme cca 20-25 minut a po celou dobu odstraňujeme pěnu z povrchu vývaru.

  2. Vývar scedíme. Zeleninu a maso dáme stranou. Do cedníku vložíme kuchyňský papír a vývar přes něj přefiltrujeme. Vývar opět zahřejeme, vložíme do něj pokrájenou zeleninu a obrané maso a zavaříme libovolnou zavářku. Dala jsem nočky z vejce a hrubé mouky.

  3. Přidáme nasekaný libeček (petrželku) a snítku šafránu. Pokud chceme mít vývar na jindy, scedíme ho, necháme vychladnout a děrovanou naběračkou vyjmeme tukové kousky. Vychladlý vývar vydrží v lednici 2-3 dny. Když ho dáme do mrazáku, vydrží vývar 2-3 měsíce.

Komentáře k receptu Kuřecí vývar se šafránem

  • díky všem za milé komentáře;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • spagetka: Ladi, já jsem to zkusila až teď, vždycky jsem maso jen vařila, ale pravda je, že takhle je to kvalitní vývar a jinak chutná;-):-p

    Odpovědět

  • Mila z Canady: to jsem ráda, že Ti recepty chutnají, když tam mi napiš, odkud jsi, mam tam spolužačku v Canadě:-K

    Odpovědět

  • Mila z Canady Mila z Canady(neregistrovaný)

    Ty Mysicko, mas vyborny recepty!! Ja delam podobnou, ale velice rychlou polevku; to kdyz jsem lina, nebo se mi nechce den pred varit, koupim grilovane kure a pak co zbyde i ty kosti dam varit do vyvaru. Taky pouzivam Kurkumu, tady se tomu rika Turmeric, je to velice zdrave koreni (proti rakovine), ale nesmi se to s tim prehnat, protoze ma trochu vic vyraznejsi chut nez safran. Ale, pokud jde jenom o barvu, nema chybu. Muzes to pridat i do ryze na peknou zlutou barvu. Davam :yes::yes::yes::yes::yes::-p:-K Uz jsem pouzila dost Tvych receptu!!:-p:-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Dělám stejně, jen místo šafránu dávám kurkumu :-D:-D, to víš šafránu mám jak šafránu ;-);-), ale :-p:yes
    Že je vývar daleko chutnější, když maso napřed na to opečeš? Já už jinak vývary nedělám.

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Chutná polívečka:yes:+6

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Určitě chutná polívečka a se šafránem bude zlaťoučká. :yes::yes::-K:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • rebeka: ten problém mám taky Nadi:-D:-)) musím se plácat přes prsty a pusu mít zalepenou:-D:-)) a nemít hlad:-))

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    vypadá to moc dobře:yes::yes: jenom se obávám, že já bych tam to maso nedala:-// já bych ho totiž sež....:-D:-D sama mám málo:-8:-D

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72

Tématické fráze: recepty se šafránem kurecí vyvar recepty s šafránem vařeni se šafranem recept se šafranem vaření s šafránem kureci polevka se safranem recepty ze šafránem jak varit se safranem kuřecí maso kvalitni vyvar nazory hovezi vyvar se safranem šafrán koření top recepty kuřecí se šafránem recept se šafránem. safran recept kurkuma do vývar kureci polevka z šafranem kvalitni kureci vyvar recept zeleninovy vyvar safranem