Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 451 kJ / 3 454 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,15 g |
| Tuky | 140,78 g |
| Vláknina | 16,99 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 225 mg |
| Sůl | 0,45 g |
| Sacharidy | 467,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejte na 180°C. Dortovou formu vymažte tukem a vysypte moukou. Opražené ořechy dejte do mixéru (food processoru) a rozmixujte.
Krok 2: Přidejte mouku, cukr, skořici a sůl a lehce promixujte. Přidejte vychlazený, na kostičky nakrájený Alsan a opět promixujte, dokud směs nemá konzistenci drobenky (můžete to dělat i bez mixéru, jen to bude trochu náročnější).
Krok 3: Asi 2/3 směsi vtlačte na dno dortové formy, dejte do trouby a pečte asi 15 minut (dávejte pozor, ať se korpus nepřipálí). Poté dejte vychladnout do lednice.
Krok 4: Na tofu vrstvu rozmixujte v mixéru kešu s trochou smetany, poté přidejte zbytek ingrediencí a rozmixujte dohladka. Ochutnejte a dochuťte.
Krok 5: Krém navrstvěte na ořechový korpus a poklaďte ho švestkami, nakrájenými na čtvrtky. Posypte zbytkem těsta na korpus, tj. drobenkou a pečte v předehřáté troubě asi 45-50 minut. Před podáváním nechte koláč vychladnout.
Zveřejněno 2. 10. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švestkový koláč s pekanovými ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3P9M
Moje poznámka
Švestkový koláč s pekanovými ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3P9M
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 7 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 15 hodinami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 18 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno 22. 12. 2025 07:15:12
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 30 sekundami
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 55 minutami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 55 minutami
Babiččin mazanec
Vlastali před 57 minutami
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 57 minutami
Vinná klobása trochu jinak
Mech_cz před 1 hodinou
Minutkový kuřecí guláš
Mimino před 1 hodinou
Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)
Susanna před 2 hodinami
Palačinky s džemem
jakub@V před 3 hodinami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
Dr. Green před 3 hodinami
Tématické fráze:
svestkovy kolac,
recept na svestkovy koláč,
švestkový koláč recept,
orechovy kolac se švestkami,
čím nahradit lahůdkové droždí,
alsan recepty,
koláč s pekanovými ořechy,
alsan bio,
koláč švestkový a ořechů,
jogurt s marcipánem a mákem billa,
švestkový koláč s ořechy,
americký švestkový koláč,
celozrnný švestkový koláč,
svestkovy kolac billa,
kolac z kokakoly,
raw svestkovy kolac,
svestkový koláč bio,
jablečný koláč s pekanovými ořechy recept
Suroviny:
tuk rostlinný,
ořechy pekanové,
mouka polohrubá,
cukr hnědý,
cukr hnědý,
skořice mletá,
sůl,
oříšky kešu,
tofu,
pudink vanilkový,
kůra limetková,
citron,
vanilka,
sirup agávový,
jogurt sojový,
droždí lahůdkové,
švestky
Komentáře (22)
Hosta: tak to vyzkousejte, treba vas to prekvapi :)
Svatá prostoto...
Chápu vás, ale nesedíte snad u PC?
Osobne, kdybych bych byla vegan, bych nepouzila "bilou" mouku a komercni pudinkovy prasek, ale jinak mne to vubec nepripada slozite a neproveditelne.