Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 299 kJ / 788 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,51 g |
| Tuky | 77,60 g |
| Vláknina | 1,47 g |
| Cholesterol | 459 mg |
| Sodík | 162 mg |
| Sůl | 0,41 g |
| Sacharidy | 8,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Veškerou zeleninu si očistíme.
Krok 2: Uvaříme si do měkka květák s kořením ve vodě – množství i druhy dle sebe.
Krok 3: Květák vyndáme, vývar si uchováme pro další využití.
Květák rozšťoucháme s troškou vývaru a můžeme dochutit prolisovaným česnekem. Krok 4: Na dno vymaštěné misky vložíme kapustové listy, pak květákovou kaši.
Pokapeme olejem, posypeme nakrájeným pórkem a řapíkatým celerem. Krok 5: Zapečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 20 minut.
Po této době zalijeme rozšlehanou smetanou s vejcem.
Upečeme do zrůžovění.
Květák rozšťoucháme s troškou vývaru a můžeme dochutit prolisovaným česnekem. Krok 4: Na dno vymaštěné misky vložíme kapustové listy, pak květákovou kaši.
Pokapeme olejem, posypeme nakrájeným pórkem a řapíkatým celerem. Krok 5: Zapečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 20 minut.
Po této době zalijeme rozšlehanou smetanou s vejcem.
Upečeme do zrůžovění.
Zveřejněno 3. 10. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapékaná zelenina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rnE6
Moje poznámka
Zapékaná zelenina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rnE6
Nejnovější recepty
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 14 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 17 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 19 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 23 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 50 minutami
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 1 hodinou
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 1 hodinou
Květáková polévka
Eva_H před 10 hodinami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 12 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 13 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 13 hodinami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 14 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 15 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 16 hodinami
Tématické fráze:
zapekana zelenina,
zapékáná zelenina recepty,
zapékaná zelenina recept,
recept na zapékanou zeleninu,
zapékaná a zelenina,
azet.sk email,
zelenina zapékaná,
grilovaná zelnina,
grilovaná zelnina recept,
zelnina v soli,
zapekaná zelenina v troubě,
recept zapékaná zelenina,
zapikaná zelenina recept,
zepekaná zelenina recept,
zapekwna zelenina recept,
zapečená zelenina -růžičková kapusta, brokolice, porek recept,
recepty se zapekanou zeleninou,
zapékaná zelenina bez masa,
zapekénaá zelenina,
jak zapékat zeleninu
Suroviny:
listy kapustové,
květák,
celer řapíkatý,
pórek,
pažitka,
chilli paprika čerstvá,
libeček,
rozmarýn,
květ muškátový,
kmín celý,
pepř,
tymián,
sůl,
bobkový list,
libeček,
voda,
česnek,
šlehačka,
vejce,
vývar z květáku
Komentáře (16)
Terezka ti bude neskonale vděčná
Spagetka, neboj sa , urobím si to presne podľa tvojho receptu a na mäso zabudnem