Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 299 kJ / 788 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 13,51 g | 
| Tuky | 77,60 g | 
| Vláknina | 1,47 g | 
| Cholesterol | 459 mg | 
| Sodík | 162 mg | 
| Sůl | 0,41 g | 
| Sacharidy | 8,85 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Veškerou zeleninu si očistíme.
	Krok 2: Uvaříme si do měkka květák s kořením ve vodě – množství i druhy dle sebe.
	Krok 3: Květák vyndáme, vývar si uchováme pro další využití. 
Květák rozšťoucháme s troškou vývaru a můžeme dochutit prolisovaným česnekem. Krok 4: Na dno vymaštěné misky vložíme kapustové listy, pak květákovou kaši.
Pokapeme olejem, posypeme nakrájeným pórkem a řapíkatým celerem. Krok 5: Zapečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 20 minut.
Po této době zalijeme rozšlehanou smetanou s vejcem.
Upečeme do zrůžovění.
Květák rozšťoucháme s troškou vývaru a můžeme dochutit prolisovaným česnekem. Krok 4: Na dno vymaštěné misky vložíme kapustové listy, pak květákovou kaši.
Pokapeme olejem, posypeme nakrájeným pórkem a řapíkatým celerem. Krok 5: Zapečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 20 minut.
Po této době zalijeme rozšlehanou smetanou s vejcem.
Upečeme do zrůžovění.
Zveřejněno 3. 10. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Zapékaná zelenina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rnE6
Moje poznámka
					
				
Zapékaná zelenina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rnE6
Nejnovější recepty
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							zapekana zelenina, 
						
						
							zapékáná zelenina recepty, 
						
						
							zapékaná zelenina recept, 
						
						
							recept na zapékanou zeleninu, 
						
						
							zapékaná a zelenina, 
						
						
							azet.sk email, 
						
						
							zelenina zapékaná, 
						
						
							grilovaná zelnina, 
						
						
							grilovaná zelnina recept, 
						
						
							zelnina v soli, 
						
						
							zapekaná zelenina v troubě, 
						
						
							recept zapékaná zelenina, 
						
						
							zapikaná zelenina recept, 
						
						
							zepekaná zelenina recept, 
						
						
							zapekwna zelenina recept, 
						
						
							zapečená zelenina -růžičková kapusta, brokolice, porek  recept, 
						
						
							recepty se zapekanou zeleninou, 
						
						
							zapékaná zelenina bez masa, 
						
						
							zapekénaá zelenina, 
						
						
							jak zapékat zeleninu
						
					
						Suroviny:
						
							listy kapustové, 
						
						
							květák, 
						
						
							celer řapíkatý, 
						
						
							pórek, 
						
						
							pažitka, 
						
						
							chilli paprika čerstvá, 
						
						
							libeček, 
						
						
							rozmarýn, 
						
						
							květ muškátový, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							pepř, 
						
						
							tymián, 
						
						
							sůl, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							libeček, 
						
						
							voda, 
						
						
							česnek, 
						
						
							šlehačka, 
						
						
							vejce, 
						
						
							vývar z květáku
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (16)
Terezka ti bude neskonale vděčná
Spagetka, neboj sa , urobím si to presne podľa tvojho receptu a na mäso zabudnem